Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
EV Sinema Sistemi+Laptop + LCD TV

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> EV Sinema Sistemi+Laptop + LCD TV Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Bxrxk

9 Mayıs 2008; 16:32:53 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar.
Internetten indirdiğim HD film ya da belgesellerin görüntüsünü LCD TV den sesini ise 5.1 den almak istiyorum. Laptop ın HDMI çıkışı var bu çıkışla görüntüyü HDMI kablo ile LCD ye aktarabiliyorum. Aslında LCD ye seste iletiliyor ama çok çok zayıf nerdeyse anlaşılmıyor ve bu sesi 5.1 e aktaramıyorum.(Ev sinema sistemimde HDMI çıkış yok dememe gerek yok sanırım...)
Laptoptan sesi 5.1 e nasıl iletebilitim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. bu arada cihazların modellerini de yazayım belki daha kolay olur.

Şimdiden teşekkürler.

philips 42pfl5322 LCD TV
Panasonic SC-HT990 ev sinema sistemi
ACER 5920G Laptop

Tlepsh

9 Mayıs 2008; 17:21:30 

Laptopunuzun audio out kısmı koakasiyel veya optik şekilde bir adaptörle çıkış yapabiliyorsa bunu uygun kabloyla ses sisteminin girişine vermeniz lazım.
Boylece iletilen kodlanmış ses sinyali çözülerek hoparlörlerden 5.1 çıkış alabilirsiniz.

Saygılar.

Acer 4315 - P4 3.0 PC
Samsung 40R88B LCD TV- Next 2000 CX Super Plus Uydu Alıcı
Sony STR DE 595- Pure Acoustic Slim Dream 5.1
Toshiba HD-EP30 HD DVD Player - Sony DVD - Sony ST 333L Tuner - Sony TC-K5 Casette Deck
hunter26

11 Mayıs 2008; 17:21:58 

Çözümün çok basit hocam ,
hdmi ile lcd.ye bağlantı yapıyosun hd görüntü aldın.
Laptop için üzerinde coax. veya optik çıkış olan ve usb üzerinden bağlanabilen bir ses kartı alıyosun anfiye bağlıyosun cillop gibi izliyosun.
Veya, hdmi çıkışlı bir anfi alabilirsin , en uygun onkyo 604 veya 674 olabilir.

Bxrxk

12 Mayıs 2008; 10:20:57 

Arkadaşlar bilgi için teşekkürler, bu bahsettiğiniz ses kartı için önerebileceğini model var mı? Ya da bu kartlardan kullanan arkadaşlar var mı kullanım efektif mi önerilir mi?
Bu arada laptop un teknik detayları ekte ama bahsettiğiniz gibi bir çıkış haluhazırda var mı anlamadım. Yanımda olmadığı için bakamıyorum şimdi ama akşam bakarım. Olmazsa sölediğiniz gibi kart alırım.
Teşekkürler.

Bxrxk

12 Mayıs 2008; 10:24:42 

pardon linki unutmuşum.
http://www.acer.com.tr/public/page9.do?sp=page4&dau34.oid=24220&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=26&CountryISOCtxParam=TR&LanguageISOCtxParam=tr&ctx3=-1&ctx4=T%C3%BCrkiye&crc=1399643990

Tlepsh

12 Mayıs 2008; 14:17:54 

Cihazınızın özelliklerinde;

"Dijital hoparlörler için S/PDIF (Sony/Philips Dijital Arayüz) desteği"

yazıyor. Buna göre uygun bir adaptör ve optik kabloyla bağlantı yapabilirsiniz.

Saygılar.

Acer 4315 - P4 3.0 PC
Samsung 40R88B LCD TV- Next 2000 CX Super Plus Uydu Alıcı
Sony STR DE 595- Pure Acoustic Slim Dream 5.1
Toshiba HD-EP30 HD DVD Player - Sony DVD - Sony ST 333L Tuner - Sony TC-K5 Casette Deck
Bxrxk

12 Mayıs 2008; 16:24:08 

Çok teşekkürler, akşam kontrol edicem.

ahmcol

12 Mayıs 2008; 17:32:28 

quote:

Orjinalden alıntı: Bxrxk

Çok teşekkürler, akşam kontrol edicem.

acerlarda siyah renkli olan kulaklık çıkışı optik çıkış olarakta kullanılabiliyor. zaten üzerinde SPDIF'te yazar.

denetim masası --> ses -->realtek digital output seçilirse ve özellikleri de ayarlanırsa kullanılabilir bildiğim kadarıyla.

kablo olarakta http://www.hepsiparis.com/profigold-pgd582-digital-optical-interconnect-35mm-jack-to-tos-15mt-p-6317.html adresindeki gibi bir ucu 3.5 mm olan optik kabloyla optik girişe bağlayabilirsiniz.

www.ahmcol.com
Est Sularus Oth Mithas
csonline

12 Mayıs 2008; 20:27:09 

Ewt ama bnce işn kolay

[img]http://www.pokeplushies.com/images/adoptables/615614.gif[/img]
Click here to feed me a Star Fruit!
Get your own at Flyffables!
Bxrxk

13 Mayıs 2008; 11:25:10 

Arkadaşlar selam,
Haklısınız laptopta optik çıkış varmış ama Sinema sisteminde yok malesef alternatif bir öneri sunabilmeniz için receiverdeki bilgileri göndereyim. Ya da bu işi farklı bir bağlantıdan yapmanın bir yolu vardır.!??
Help please.

http://www.panasonic.com.tr/urunler/SC-HT990

Giriş/Çıkış
HDMI Bağlantı Hayır
Scart Bağlantı Evet
Dijital Giriş Hayır
DV Girişi Hayır
Komponent Video Çıkış Evet
S-Video Çıkış Evet
Video Çıkış Evet
Müzik Port Evet
Audio Girişi Evet

ayhifi

13 Mayıs 2008; 11:59:16 

Dostum senin için üzgünüm ama ancak 2 kanal giriş yapabilirsin. Analog 5.1 bile yok sistemde. Paket sistemlerin böyle bir dezavantajı var işte o yüzden almayın diye bas bas bağırıyorlar. Sistemin parçalarını değiştirme şansın da yok malesef. Sen acak iki kanal giriş yaparak sanal 5.1 alabilirsin öyle bir özelliği varsa.

----------------------------------------------------------------
Bxrxk

13 Mayıs 2008; 13:20:11 

Üstad haklısın, hazır set almamak gerekiyor aslında. ama ben manuel toparlamayı düşündüğüm sırada Altivi den şans eseri yarı fiyatın altına aldım bunu ve Altivi den aldığım içinde model özellik seçme şansım malesef olmadı. Yeni alacak olanlarada forumlardan araştırıp destek alarak bende kendilerinin toparlamalarını öneririm. herneyse bizim için geçti artık...
Bizim cihaz virtual surround yapabiliyor, yani 2 kanal sesi sanal 5.1 yapabilirim. o da şimdilik beni idare eder. yanlız ben 2 kanal ses almak için hala hangi kablo ve hangi bağlantıyı kullanacağımı bilmiyorum.Destek olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.

ayhifi

13 Mayıs 2008; 15:47:09 

linkteki kablo işini görür. http://www.cablesdirect.com/prodimages/CC399-12_LR.jpg lik koyamadım adresi kopyala. resimdeki gibi bir kablo alacaksın ve notbook un kulaklık çıkışından ses sisteminin "Audio in" girişine takacaksın bu kadar basit. Stereo tarafı notbook'a, kırmızı beyaz rca tarafını da ses sistemine tak.

----------------------------------------------------------------
Bxrxk

13 Mayıs 2008; 16:55:09 

Eywallah üstad, teşekkürler. Bi de böyle deneyelim.
Bu arada bir arkadaşta bu kablodan 3 tane kullanıp sesi 5.1 e manuel de dağıtabileceğimi söylüyor. Bilmiyorum böle bişi var mı ya da böyle bişeye gerek var mı, ama önce bi senin önerini deneyelim, 5.1 e dağıtamazsak olmazsa öle de deneriz.

Tekrar teşekkürler.

Bxrxk

13 Mayıs 2008; 17:23:55