Merhaba arkadaşlar gittigidiyor ve bu tarz sitelerden alışveriş yapanınız varmı acaba güvenilirmi bu siteler.Çünkü aldığınız ürünün ana bayisiyle arasında bayağı fiyat farkı var bu da insanın aklıı kurcalıyor.Saygılar...
mal geliyor ama yanındaki kablo-kumanda-ıvır zıvır eksik gelir kutu açılmamış deniyor ama ben açılmamışını görmedim satıcı ürün çizilse merkeze alan çizmiştir deyip parasını alıyor kamera falan sakın alma bunlar tek kutuda gelir üst üste içinde mercek var bunların salatalık değil ben tövbe ettim dışardan kutusuz mal çoğu
aldığım teknolojik aletlerin hepsi neredeyse oradan ve şu an yolda bir fotoğraf makinası siparişi var. :) bazı detaylara özen gösterdikten sonra sorun çıkacağını sanmıyorum.
Ben canon s3 ümü GG den aldım dışarıdan getittildiği için fiyat farkı oluyor ve Türkiye garantisi olmuyor. önemli olan satıcının profiline dikkat etmek ve kargodan teslim alırken en ince ayrıntısına kadar kontrol edip öyle belgeyi imzalamak...... (pille çalışan bir cihaz alıyorsanız kontrol etmek için yanınızda pil götürün.eğer mümkünse aldığınız ürünü tanıyan bir arkadaşınızla birlikte kontrol edin) iyi şanslar.....
Ben canon s3 ümü GG den aldım dışarıdan getittildiği için fiyat farkı oluyor ve Türkiye garantisi olmuyor. önemli olan satıcının profiline dikkat etmek ve kargodan teslim alırken en ince ayrıntısına kadar kontrol edip öyle belgeyi imzalamak...... (pille çalışan bir cihaz alıyorsanız kontrol etmek için yanınızda pil götürün.eğer mümkünse aldığınız ürünü tanıyan bir arkadaşınızla birlikte kontrol edin) iyi şanslar.....
ben geçen sene dig cam almıştım..evde pili şarj edince açmadı alet 400 papel gitti..referbush paketinde mal almışım 1 ay sonra farkına vardım ..içinde etikette yazıyormuş
ben geçen sene dig cam almıştım..evde pili şarj edince açmadı alet 400 papel gitti..referbush paketinde mal almışım 1 ay sonra farkına vardım ..içinde etikette yazıyormuş
aldığınız ürün bozuk çıkarsa onaylamazsınız gittigidiyor a bildirisiniz paranızı iade ederler..
onaylama ne yeni duydum ben parayı gönderdim mal geldi bu kadar kim ne onayladı bilmiyorum onaylama nasıl oluyor anlat ta öğrenelim belki düdüklü tencere alırım cidden ucuz hemde tefal geçen ay satan vardı
eline mal gelir. iyice kurcalarsın. sağlam olup olmadığını sorunlu olup olmadığını gözeden geçirirsin. teknik servise gidip sorabilirsin orjinal mi diye. hepsi senin için uygunsa "para ödemesi"ni yaparsın. değilse satıcıyla anlaşıp kargo parası genelde senin olacak şekilde geri yollarsın. eğer alan kişi dolandırıcı ise parayı ödemez o ayrı mesele. o zaman profilinden anlaşılır zaten; "parayı ödemedi" şeklinde. ben ürün aldığım kişilerin hepsinin profiline bakarım. sonradan iade durumlarıyla kafam ağrımasın diye...
Bu kurcalama olayını kargocunun önünde nasıl yapacan peki..aldın kamera ok .....ya aktarma sorunu varsa pc ye ya mic yada hdmi girişi sorunlu ise nasıl deniyeceksin..süre varmı bu ürünü kurcalamak için..2 gün evde kurcalasak göndersek olurmu ya paketi açtın diye amlı almaz ise ilk kez duydum bu dediğini ben
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 9 Mayıs 2008; 16:47:00 >
panasonica cok onyargilisin.Ben gittigidiyordan 300 işlem yaptim. Bunlarin 250den fazlasi satişti. Ve su ana kadar hiçbir müşterimi magdur etmedim. Gerekirse tamamen zararina satis yaptim. http://www.gittigidiyor.com/php/kimlik.php?nick=mahmutboyaci
Gittigidiyorda olay soyle donuyor. Mesela sen bende bir ürün aldin. Parayi gittigidiyora yatiriyorsun. Ben sana ürünü kargoluyorum.Eğer ilandakinden farkli ,eksik ,bozuk herhangi birsey cıkarsa gittigiyora soyluyorsun.ürünü geri yolluyorsun.ben ürünü geri aldim diye onay veriyorum ,paran geri sana geciyor. Burada elbette isteyen dolandiricilik yapar ,heryerde yapabildigi gibi.
ama sonucta 10_ur dedigi gibi detaylara dikkat edersen sorun yasamassin diye düşünüyorum.
Tabi burda gittigidiyoru savundum fakat bende gıcık oluyorum.%10 kesiyor benden.Tabi bende bu %10u fiyata yansitiyorum ,bu sefer ürün alan adam pahaliya almiş oluyor.Halbuki ilanlarimin cogunu sahibinden.com a falanda yaziyorum.oradan bana ulassalar %10 daha ucuza almiş olucaklar.
Şimdi ise 250ytl üzeri taksit zorunlulugu gibi bir sistem oturtmaya calisiyorlar.Boyle olunca %15 kesicekler. Keske ebayla anlaşmasaydida ,ebay ayri kursaydi Türkiye'ye..
Görünen o ki pek te güvenli değil garanti olayı olmadıktan sonra gerek yok riske atmaya en temizi bayisinden almak kafan kulağın rahat olur.Verdiğiniz bilgiler için sağolun arkadaşlar.
Görünen o ki pek te güvenli değil garanti olayı olmadıktan sonra gerek yok riske atmaya en temizi bayisinden almak kafan kulağın rahat olur.Verdiğiniz bilgiler için sağolun arkadaşlar.
Benim yazdiklarimdan güvenilir sonucu cıkartman lazimdi aslinda
Dedigim gibi güvenilir bir satici bulursan bir problem yasamassin.
Ayrica birşeyide riske atmiyorsun. Sonucta alip inceliyorsun ,eğer bir sorun varsa iade edebilirsin..
ben de eskiden böyle derdim. ama şimdi net dışında alışveriş yapamıyorum maalesef :) önemli olan detaylara dikkat etmek. alışveriş yapmadan önce mutlaka mesajlaşırım; sorarım, soruştururum. stok durumunu sormak en önemlisi bazı sitelerde :)
ben de eskiden böyle derdim. ama şimdi net dışında alışveriş yapamıyorum maalesef :) önemli olan detaylara dikkat etmek. alışveriş yapmadan önce mutlaka mesajlaşırım; sorarım, soruştururum. stok durumunu sormak en önemlisi bazı sitelerde :)
Kardeş benim takıldığım nokta şu,bu gibi sitelerden aldığınız mallar türkiyede garantili olmuyormuş o zaman aldıktan bir hafta sonra bozulsa boşa mı çıkacak yani.evet dikkat edilerek alınsa güvenlik konusunda sıkıntı çıkmaz ama benim takıldığım işte bu garanti olayı.Bir de mallar orjinal diyilip kaçak çıkıyormuş
Kardeş benim takıldığım nokta şu,bu gibi sitelerden aldığınız mallar türkiyede garantili olmuyormuş o zaman aldıktan bir hafta sonra bozulsa boşa mı çıkacak yani.evet dikkat edilerek alınsa güvenlik konusunda sıkıntı çıkmaz ama benim takıldığım işte bu garanti olayı.Bir de mallar orjinal diyilip kaçak çıkıyormuş
Hayyamdan aldığın ürünlerin de %90ında dükkan garantisi bulunur distributor garantisi değil yani.. Yetkili servise oradan aldığın makinayı götürürsen de senden para isterler tamir etmek için buradan aldığını götürürsen de para isterler.. He hayyamda 1 yıl dükkan garantisi verenler genelde bir sorun olduğunda ilgileniyor büyük bir sorun olmuyor o yüzden orası ayrı..
Buradan aldığın malları yetkili servislerde parasını ödeyerek tamir ettirebilirsin. Ya da bazı gittigidiyorda bazı satıcılar bir sorun olması durumunda onlara göndermeni söylüyor onlar da yurtdışına gönderip tamirinin yapılmasını sağlıyor ve sana geri gönderiyor..
Fiyat açısından bakacak olursak bazı ürünler burada distributorun sattığının yarı fiyatına geliyor. 2 yıl garanti için 2 katı para vermek çok da anlamlı gelmiyor bana.. Sonuçta bozulursa garantili mal alırken vereceğiniz fiyat farkını tamir parası olarak verip zarar etmemiş olursunuz, fakat aldığınız ürün bozulmazsa (ki genelde düşürme, çarpma vb. nedenler dışında pek bozulmuyor bu tür ürünler) aradaki fiyat farkı cebinizde kalmış olur..
@mboyaci bence de gittigidiyorun aldığı %10 komisyon çok yüksek.. Eğer gittigidiyordaki alıcı da kabul ederse (ki genelde ediyor) gittigidiyor üzerinden anlaşıp satışı sahibinden.com üzerinden yapabilirsin. sahibinden.com %7 komisyon alıyor. 2-5 ytllik malda çok farketmiyor ama fiyat arttıkca aradaki fark büyüyor.. ben yüksek fiyatlı ürün satacaksam böyle yapıyorum
Edit: genellikle fotoğrafla ilgili ürünler hayyamdan alındığından hayyam örneğini verdim. Doğubank vb. yerler de örnek olarak verilebilir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi >sCoRPion< -- 10 Mayıs 2008; 13:28:05 >