Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ORBLİVE-İphone'da tv seyretmek

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Apple - iPhone >> Diğer >> ORBLİVE-İphone'da tv seyretmek Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
akid

9 Mayıs 2008; 14:26:59 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Evet arkadaşlar pek zamanım olmadığı için ayrıntılı anlatamayacağım ama kısaca bu programı bilgisayarınıza ve iphone'unuza yüklüyorsunuz eğer bilgisayarınızda tv bağlantısı var ise bu program sayesinde internet olan herhangi bir yerden bilgisayarınıza bağlanıp seyrediyorsunuz.Eğer bilgisayarınızda tv bağlantısı yoksa da ziyanı yok bu sefer bilgisayarınızda hangi film hangi müzik var ise saniyeler içersinde anında iphone'ununuz da...Ben kısa mesafede denedim yani kendi kullandığım bilgisayarın yanında (yani aynı ağ üzerinde)çok güzel bir şekil de mpeg4 olmayan filmlerimi seyrettim ama uzak mesafede henüz denemedim ama eğer o da olursa harika birşey onu baştan söyleyeyim.Güle güle kullanın arkadaşlar buyrun sitenin linki ve source'u:
site:ww w.orb.com
source:http://repo.smxy.org/iphone-apps/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akid -- 9 Mayıs 2008; 16:45:03 >

dravdan

9 Mayıs 2008; 15:09:18 

quote:

Orjinalden alıntı: akid

Evet arkadaşlar pek zamanım olmadığı için ayrıntılı anlatamayacağım ama kısaca bu programı bilgisayarınıza ve iphone'unuza yüklüyorsunuz eğer bilgisayarınızda tv bağlantısı var ise bu program sayesinde internet olan herhangi bir yerden bilgisayarınıza bağlanıp seyrediyorsunuz.Eğer bilgisayarınızda tv bağlantısı yoksa da ziyanı yok bu sefer bilgisayarınızda hangi film hangi müzik var ise saniyeler içersinde anında iphone'ununuz da...Ben kısa mesafede denedim yani kendi kullandığım bilgisayarın yanında (yani aynı ağ üzerinde)çok güzel bir şekil de mpeg4 olmayan filmlerimi seyrettim ama uzak mesafede henüz denemedim ama eğer o da olursa harika birşey onu baştan söyleyeyim.Güle güle kullanın arkadaşlar buyrun sitenin linki ve source'u:
site:ww w.orb.com
source:http://repo.smxy.org/iphone-apps/

programın adını biliyor musun? (source eklenildi fakat görülmüyor...)

1
akid

9 Mayıs 2008; 15:24:20 

Programın adı orblive ayrıca başka yerdede denedim çalışıyor bilgisayarınızdan siteye bağlantı yapın yeter.

baha40n

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

9 Mayıs 2008; 15:38:30 

Orb login ve Password istiyor.Nereden alınacak bunlar?Nereye üye olunması gerekiyor?Biraz daha teferruatlı anlatır mısın?

IPhone'un versionu ne olursa olsun 1.1.4-3.9 bt yapabileceğiniz,sorunsuz kurulum sağlayan anlatım,program ve oyun yükleyebileceğiniz, sürekli güncellenen "olmazsa olmaz" önemli bilgilerin toplandığı çok yararlı bir sayfa.
http://forum.donanimhaber.com/iphone_icin_sorunsuz_program_ve_oyunlar/m_22312859/tm.htm
mcagirici

9 Mayıs 2008; 15:49:07 

Benim anladığım;

1 - Önce şu linkten http://www.orb.com/iphone_how Orblive programını (Install the Orb streaming application) bilgisayarınıza kuruyorsunuz. Şifre ve password'u orada belirliyorsunuz. Tabi bilgisayarınızda TV kartı ya da web-cam olmalı. Programı ve bilgisayarınızı açık ve internete bağlı bırakmanız gerekiyor.

2- Installer'dan aynı programı iphone'a kuruyorsunuz.

3- iphone'da Orblive programını açıyorsunuz, daha önce PC'de yarattığınız kullanıcı adı ve şifreyi giriyorsunuz. Sonra da TV veya web-cam görüntüsünü izliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcagirici -- 9 Mayıs 2008; 15:48:51 >

akid

9 Mayıs 2008; 15:51:24 

Kusura bakmayın arkadaşlar iş yerinde olduğum için kısa kısa geçiyorum affedin beni www.orb.com adresinden orblive programını bilgisayarınıza indirin kurarken istediğiniz kullanıcı adı ve şifreyi seçip işlemi bitirin daha sonra progamı açıp hangi klasörleri kullanması gerektiğini belirtin.Bu işlem bittikten sonra iphone'ununuz da ki programı açın daha önce açtığınız hesap üzerinden bağlanın ve bilgisayarınızda ki belirttiğiniz klasördeki bütün video ve müzikleri kullanın.

akid

9 Mayıs 2008; 18:24:54 

Arkadaşlar bu program sayesinde evinde veya iş yerinde wireless interneti olan herkes örneğin 100gb'lık bir film arşivini iphone'a yüklemeden herhangi bir şekilde filmin formatını değiştirmeden altyazı gömmeden bilgisayarı meşgul etmeden (mesela biz evde dört kişiyiz bilgisayar hep dolu oluyor)seyredebilir.Daha güzeli evinizdeki bilgisayar biz de olduğu gibi hep açıksa iş yerinizde internete girerek evinizde ki arşivinizi kesintisiz seyredebilir veya dinleyebilirsiniz.Bende tv kartı olmadığı için deneyemedim ama olanlar aynı yöntemle tv seyredebilir.Benim açımdan iphone'da gördüğüm en güzel program..Aynı şekilde bilgisayarınız açık olduğu sürece alışveriş yerlerinde metroda havaalanında veya restorantlarda bu arşivlere hiç beklemeen ulaşabilirsiniz..(Bugün iş yerinde bilgisayar dolu olduğu için lost dizisini hiç beklemeden altyazısı ile iphone'um dan izledim)

ahmet4fb

9 Mayıs 2008; 20:06:36 

ya arkadaşlar ben video izleyemiyorum.Açamıyor.Müzikte de buluyor fakat çalamıyor problem ne olabilir?

reiis

9 Mayıs 2008; 20:48:19 

arkadaş bu ipodunda suyunu çıkardılar yani valla korkmaya başlasdım bir gün bu ipodu bombada yaparsalar hiç şaşırmam paylaşım için sağol

baha40n

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

9 Mayıs 2008; 21:04:11 

Ben Müziklerimi ve Kamerayı çalıştırabildim ama Tv uydu kartı üzerinden canlı yayına ulaşamadım :)
Error
Orb error -1 veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 9 Mayıs 2008; 21:04:36 >

IPhone'un versionu ne olursa olsun 1.1.4-3.9 bt yapabileceğiniz,sorunsuz kurulum sağlayan anlatım,program ve oyun yükleyebileceğiniz, sürekli güncellenen "olmazsa olmaz" önemli bilgilerin toplandığı çok yararlı bir sayfa.
http://forum.donanimhaber.com/iphone_icin_sorunsuz_program_ve_oyunlar/m_22312859/tm.htm
hakman306

9 Mayıs 2008; 23:18:11 

quote:

Orjinalden alıntı: baha40n

Ben Müziklerimi ve Kamerayı çalıştırabildim ama Tv uydu kartı üzerinden canlı yayına ulaşamadım :)
Error
Orb error -1 veriyor

devamında unexpected error veriyor

resim müzik video ok
videoda biraz takılma yapıyor ama sadece 3 örnek denedim hd, divx ve vcd
televizyonu çalıştırmadı hiç
skystar2 var bendeyeni almıştım onu da tam çözemedim, iphone gelince :)

divx aynı klasörde altyazı olsada göstermiyor
sanırım mp4'e altyazı gömdüklerimizi seyredeceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakman306 -- 9 Mayıs 2008; 23:22:46 >

mco

10 Mayıs 2008; 0:20:25 

Bende de tv izlemek mümkün olmadı üstelik ana ikonlar kayboldu, programı kaldırınca düzeldi, dikkatli olmakta fayda var bence.

Lammez11

10 Mayıs 2008; 0:32:24 

Bende lostun 10.bölüm divx i çalıştı hatta aynı klasörde altyazısı vardı bi açtım iphone da çat diye altyazılı takılmasız açtı. Telefonu yan çevirince de hemen hemen tam ekranda net bir şekilde izlenebiliyor. Ama tv olayında tık yok. Bende tv kartı var anten diye tanıtıyorum ama kendi kafasına yabancı kanal listesini veriyor ve arama yapınca da bulamıyor. İnce bir noktası vardır belki ama genel olarak baya iyi program.

hakman306

10 Mayıs 2008; 3:29:59 

evden uzakta nasil baglanacak anlamadim ki
diyelim alisveris merkezindeyiz wi var bizim bilgisayarla nasil baglanti kurup seyrettirecek evde ayni baglantiyi kullaniyor, bu arada altyazi icim kurcaladim simdi ne muzik caliyor ne de video oynatiyor
iphondan kaldirip kurdum duzelmedi yarin bilgisayardan deneyecegim
lost denedim isim lost altyazi lost tanimadi altyaziyi

sinekahve

10 Mayıs 2008; 4:23:34 

quote:

Orjinalden alıntı: hakman306
9
evden uzakta nasil baglanacak anlamadim ki
diyelim alisveris merkezindeyiz wi var bizim bilgisayarla nasil baglanti kurup seyrettirecek evde ayni baglantiyi kullaniyor, bu arada altyazi icim kurcaladim simdi ne muzik caliyor ne de video oynatiyor
iphondan kaldirip kurdum duzelmedi yarin bilgisayardan deneyecegim
lost denedim isim lost altyazi lost tanimadi altyaziyi

evdeki bilgisayarında orblive kurulu ve açık olacak bilgisayarının kamerası takılı olacak (çalışır vaziyette) bilgisayarını açık bırak git herhangi bir wifi noktasına. iphondaki orblive ı aç isim ve şifreyle giriş yap açılan sayfada webcams seçeneğine gir orada senin evdeki kamerayı göreceksin üzerine tıkla yüklendikten sonra işte sana 5 saniye gecikmeli ve gayet temiz bir görüntü...

spider1

10 Mayıs 2008; 5:45:13 

Arkadaşlar benim kablolu yayın ve şu an cnbc-e yi ayarladım ve izliyorum iphone'dan şaşırtıcı ama doğru
kamerayı ayarlamadım henüz ama onu da izlersem şaşırmamaya çalışıcam :)
nasıl yaptın demeyin aynı yukarda arkadaşların anlattıkları gibi yaptım
kabloda çıkan kanalları teker teker bu programa tanıtırsam tamamını izlerim heralde
eğer bu programda herhangi bir garip bişi çıkmazsa dehşet birşey
1 kanal daha ayarladım ancak anladığım şey şu pcdeki tv de hangi kanalı bıraktıysanız onu izleyebildiğiniz bir de ses iphone'un sesini sonuna kadar kısmama rağmen çok yüksek geliyor sanırım bunu da pcden tv ayarlarından halletmek gerek
ya da ben çözemedim uykusuzum da :)
ben uyuyayım birazdan deneyen arkadaşlar deneyimlerini yazmaya başlarlar
ama kameranın izlenebilmesi olayı çok işe yarar bir durum

Konuyu açan arkadaşa paylaşım için gerçekten teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider1 -- 10 Mayıs 2008; 5:53:30 >

MAİL OKUYARAK BİLGİSAYAR BAŞINDA PARA KAZANIN
baha40n

10 Mayıs 2008; 8:55:19 

Evet konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ederiz.Bu konunun kullanılabilir yönleri bulundukça lütfen deneyimlerinizi harfiyen buraya aktarırsanız,herkes oradan alıp bunu daha da ileriye götürmek için uğraşsın.Çünkü bu müthiş bir uygulama,sanırım aklın sınırlarını zorlayacak süper bir buluş.Mesela canlı tv'leri seyreden arkadaş nasıl yaptın da tv seyredebiliyorsun?Bizler demek ki bi şey atlıyoruz ki seyredemedik.Bunu bizimle paylaşırsan sevinirim.Ayrıca o tv kanallarında her bağlanışta tv sayısı artıyor.Demek ki program kullanıldıkça mevcut hazır tv'lerin dışında o listede olmayanları da hafızasına alıyor.Bu gerçekten önemli bir konu bunu lütfen ihmal etmeyin ve bilgilerinimizi en ince ayrıntısına kadar paylaşalım.Düşünebiliyormusunuz,kamerayı kur pc'aç internete bağlı kalsın ve izlemek istediğin yeri 24 saat orada olmaksızın izle.Bence müthişbir uygulama.Nerelerde kullanılmaz ki? :) Hem ekranda herhangi bir programın da açık kalması gerekmiyor.PC'yi açtığınız an program zaten devreye giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 10 Mayıs 2008; 9:00:33 >

hakman306