Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
top coast plastik spreyi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> top coast plastik spreyi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mamo99

9 Mayıs 2008; 14:18:28 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bu madde nasıl birşeydir su soğutmasının sızdırma gibi sorunu olmasına karşı bunu uygulayımmı sizce anakart ses kartına ve ekran kartına nasıl olur

mamo99

9 Mayıs 2008; 14:27:58 

geri sökülebilirmi kartın üstünden silikon gibi acaba

R`meRt

Sisteme Gözat

9 Mayıs 2008; 19:43:58 

HOcam affına sıgınarak konu dısında bır sey soracam gunde baslık acma ortalaman nedır?takıp edemıyoruz senı artık Saka oldugunu belırtım hemen
Soruya gelecek olursak duvara uygulanan plastık boyalar varya bole soyunca yaprak gıbı cıkıyor fılan onun gıbı bır sey buda karıstırmıyorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertyeldan -- 9 Mayıs 2008; 19:46:26 >

HVAC&Design
Asus M51SN
Game's & Design Master

eski nick:mertyeldan
mamo99

9 Mayıs 2008; 19:50:30 

daha öncede geldi knou çok açıyosun diye ancak soğutmayla ilgili birşeyler yaptığım için hepside faklı sorular faklı konu açma gereği duyuyorum çabuk cevap açısından bu madde zarar vermez ve geri çıkabilir dimi rahat silikon gibi sıvı dökülmesine karşı ses kartı ekran kartı ve anakarta uygulayım diyorum garanti olsun diye ama zararlı veya yolması zor bişeyse hiç bulaşmayım

R`meRt

Sisteme Gözat

9 Mayıs 2008; 19:59:56 

Valla benım bahseettıgım madde boya sonucta ıcınde kımyasallar mevcut pcb ve dıger bılesenlerle ne gıbı bır tepkı verır bılemıcem ama bence bosver deneme yazık olmasın sısteme

HVAC&Design
Asus M51SN
Game's & Design Master

mamo99

9 Mayıs 2008; 20:09:20 

elektronikçiler kullanıyomuşta ondan sıvı sızmasına karşı önlem olsun dedim benim bildiğim saf su ve antifiriz damlayınca bir şey olmaması lazım nötr sonuçta ama nette okuduğum bazı forumlarda adam ses kartım yandı yazmış diğeri ise anakart işlemci gitti fln yazmış ,biri ise elektronikçilerde kullanılan bu maddeyi önermiş acaba nasıl bişeydir merak ettim bir zarar verirmi anakarta ses kartına ekran kartına fln yolunmasıda lazım belki kullanan olmuştur ama siz ne düşünüyorsunuz

mamo99

9 Mayıs 2008; 20:11:21 

bu arda silikon gibi bir şeyse bloğun üst kısmınada uygulayalım bari hoşda görünüyo yazmış adam parlıyo ışıkta fln diye

R`meRt

Sisteme Gözat

9 Mayıs 2008; 20:47:41 

Bence hocam 12v ıle calısan gereksız bır devre bul onun ustunde dene bır zarar vermezse uygula sıstemıne ama ısı problemı yaratabılır dıkkat et

HVAC&Design
Asus M51SN
Game's & Design Master

mamo99

9 Mayıs 2008; 21:01:27 

ısınan yerlere sıkmayın headstinglere yazmış ama bakalım fikirler gelsinde belki bilen biri çıkar ona göre uygulayacam hatta dediğim gibi blok benim 735 in blok çatlama olasılağına karşı onada sıkılabilir hatta sistemde sesli fan varsa mesela psu fanı üstüne sıkılarak hava akışını kesmeden bant gibi olmaz yani fan ağırlaştırılıp sesi bile kesilebilir benim hoşuma gitt ibu madde tabi zararı yoksa sistemdeki elemanlara

R`meRt

Sisteme Gözat

9 Mayıs 2008; 21:50:17 

Hocam nerden aldın bu maddeyı?cevremde bulabılecegım bırseyse merak ettım ınceleyım bı

HVAC&Design
Asus M51SN
Game's & Design Master

R`meRt

Sisteme Gözat

9 Mayıs 2008; 22:04:24 

quote:

bakın aklıma ne geldi...su soğutmaya sahip arkadaşlar

şimdi elektronikçilerde top coast diye plastik spreyi satılır.bunu daha önce forumda yazmıştım.şimdi gidip bundan bir tüp alıyorsunuz ve muhtmel su gelecek yerlere sıkıyorsunuz...hatta vaktiniz varsa tüm anakarta sıkabilirsiniz.yüzeyi kuruduğu anda plastikle kaplar ve cam gibi parlar doğal olarak toz ve su başınıza bela olmaktan çıkar.%100 güvenli mi değil...ama iki damla suda da korur yani

bu aletin kullanımı ise şu..yani dikkat edilmesi gereken şeyler...
*ısınan yerlerin üzerine sıkmayın ısının iletimini zayıflatıyor bir derece..yani kuzey köprüsü üzerine sıkmayın ama güney köprüsü olabilir böyle bir fark var
*slotlara çok dikkat edin ve bağlantı noktalarına buralara gelirse bağlantı yerleri çalışmamazlık yapabilir ki yaparda slotların ve varsa jumperların içine kaçmayacak şekilde kullanın..
*çok sıkmayın yazık günah

kolay gelsin

PS:yıllardır su ve nem baş belamız (elektronik parçalar kullanıyoruz ürettiğimiz makinelerde) bu icat sayesinde korozyon ve kullanıcı hatasından kaynaklanan,devrenin üzerine gelen suya çare bulduk

Boyle bır sey buldum baska bır forumda yarın bı elektronıkcıden bakacam spreye

Ek:Hocam bıraz daha arastırdım bu vıdaların ustune sıkılan malzeme buymus cam gıbı parlaklık saglıyormus ve vıdanın acılıp acılmadıgını gosterıyormus garantı durumlarında fılan ıyı bır sey galıba ne yakın zamanda alıp test edıcem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertyeldan -- 9 Mayıs 2008; 22:08:23 >

HVAC&Design
Asus M51SN
Game's & Design Master

mamo99

9 Mayıs 2008; 22:45:22 

bende okudumda işte acaba sıkıyolarda bi zararı olmasın diye açtım tam olarak ne bilmiyorum çünki siz bakıp yazarsanız yolunup yolunmadığını rahat vede nası bişey olduğunu

DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 1:43:20 

Arkadaşım sıkıyosun ama elektronik parçaların üstünü kapatırsan ısılarını daha zor yayarlar,bu da ısınmalarına neden olur.Özellikle SM dirençler ve kapasitörler için hiç iyi olmaz bu.

Tavsiye etmem,rekorlarını iyi sık,sızıntıyı a takmadan önce kontrol et yeter...

Ayrıca,az konu aç gözünü seveyim...

AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT
Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan
2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W
Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan
Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17" Ümit Özyürek

DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
mamo99

10 Mayıs 2008; 1:50:23 

yf bunu konu açmadan nasıl sorabilirim kusurabakmayın kalabalık oldu ama rekorlar sıkılı ztn takarken kolayca elimin dönmediği yerekadar sıkıyorum ama 1-2 gün sonra çıkaracak oluyorum çıkmıyo alttaki kısmıda boru anaktarı ile tutup üstteki somunu öyle çıkara biliyorum anca okdr kuvvetli tutuyor olurya hani blok çatlar bişi olur önlem olsun diye düşündüm

DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

10 Mayıs 2008; 3:18:45 

Bişey olmaz o kadar sıkıntı etme kafanda...

Konu açacaksan,tüm sorularını aynı konuda sorarsın,bilen herkes cevap verir,her soruya ayrı konu açıp forumu dağıtma derim...

AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT
Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan
2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W
Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan
Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17" Ümit Özyürek

DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
mamo99

10 Mayıs 2008; 9:29:10 

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Bişey olmaz o kadar sıkıntı etme kafanda...

Konu açacaksan,tüm sorularını aynı konuda sorarsın,bilen herkes cevap verir,her soruya ayrı konu açıp forumu dağıtma derim...

hızlı cevap açısından bi çok soru oılduğu için hepside ayrı ondan çabuk cevap almak adına

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> top coast plastik spreyi Sayfa: [1]
Buraya git: