bende şuan kurulu daha dogrusu apartmanda kurulu BU digiturk war aynı zamanda baska bir yerdede normal şahsıma ait türksat çanak war ben bunları aynı anda 2 farklı receiverla izlemek istiyorum
yani bir odada 1 receiver diger odada başka bir receiver
farklı zamanlarda izlerken sorun yok aynı zamanda aynı paket frekansdan izlersek gene sorun yok ama ne zamanki diger taraf farklı frekansdaki bir kanala geçerse bir tarafta sinyal yok uyarısı alıyorum aslında düşününcede mantıklı bir uyarı benim sorum bu sorunu nasıl aşabilirim ve 2 farklı durum için
1. durum apartmandaki ortak çanak için ne gibi çözümüm olabilir illa lnb demi degişiklik yapmam gerekirki bu mumkun olmayacagından ev içinde bir çözüm bulabilirmiyim ve bana ne kadara patlar
2. durum ise çanak bana ait oldugu için üzerinde her türlü şeyi yapabilirim bu durum için ne gibi degişiklikler yapmam gerekir ve gene bu bana ne kadara patlar teşekkür ederim
not: uydu yardım diye bi konu göremedim ne yazıkki buaya açmak zorunda kaldım
arkadasım hiç kimsede olusmayan sorun diye bir sey yok aynı sorunla defalaca gelen teknik servis ve degistirilen çift çıkışlı lnb ler ve aynı sorun kanalar arası geçerken parazitlenme ve donmalar teşhis makinalarda böyle donmalar normal abiii makinalar çakısıyor ayrıca 20 ytl ye stılan çift cıkıslı lnb de benikinden pekte farklı olamaz gibi geliyor ve tine ayrıca sunny nin makinası yeni deil çift turnerli bir makima ve bir göz ve kumanda işini kolaylastıryor ama ironik kısmı şu makina 300 ytl civarında ben 70-80 ytl civarında iki makina alsam iki tanede çanak alsam yine de 300 ytl yi geçmiyor buyur buradan yak