8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama

general_457 -> 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (9 Mayıs 2008; 13:13:33)

arkadaşlar Flash bellek alacam 8 GB Aklımda
8 GB BELLEK USB 2.0 (KINGSTON) 53 ytl KDV dahil

Ultra - yüksek performans, geniş kullanım alanı, veri güvenliği ve Kingston® kalitesi Hi-Speed USB 2.0 platfomunda bir araya geldi.
DataTraveler 2.0, birçok bilgisayarda bulunan USB 2.0 (Universal Serial Bus Hi-Speed) arayüzünü kullanır, böylece istediğiniz bilgisayara bağlayarak gerekli tüm dokümanları hızlı kolay ve güvenilir biçimde DataTraveler? a aktarabilirsiniz.
Kingston Hi-Speed USB bellek; hızlı şık, dayanıklı ve güvenlidir.

Yerleşik USB 2.0 high-speed protokol desteği...
Kolay taşıma için cebe sığacak boyutlarda...
Güvenli,dayanıklı ve kolay taşınabilir disk...
Plug-and-play/Tak-Çalıştır USB teknolojisi...
USB arayüzünü destekleyen tüm işletim sistemlerinde çalışabilme.
Uyumlu işletim sistemlerinde Dosya/Sürücü Sıkıştırma desteği...

DataTraveler Teknik Özellikleri
Veri Aktarım Hızı: 480 mbit/saniye Hi-Speed USB uyumlu
Okuma Hızı 6mb/saniye ye kadar *
Yazma Hızı 3mb/saniye ye kadar *
Boyutlar: 72.7mm x 24.0mm x 10.0mm
USB 2.0 spesifikasyonları ile uyumlu
Veri Saklama Süresi: 10 Yıl
Çalışma Sıcaklığı: 0º - 50º C
Saklama Sıcaklığı: -20º - 60º C
Dayanım Lojik sektör başına: 300,000 devir
Çalışma dayanımı: 1,000G
Çalışma Yüksekliği: 6,100 metre?ye kadar
USB Uyumluluğu: Düşük, Orta ve Yüksek Hız
Güç : USB den elektrik alır
* Belirtilen Hızlar sistem özelliklerine göre farklılıklar gösterebilir.
Garanti Süresi : 5 Yıl
Desteklenen İşletim Sistemleri
Windows 98SE* / Windows 2000 / Windows XP / Mac OS 9.XX, 10.XX
* Windows 98 için sürücüler paket içinde mevcut değildir

Siz ne Tavisiye edersiniz

general_457 -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (10 Mayıs 2008; 12:05:31)

arkadaşlar cevap yok mu

hsnUSTA -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (18 Mayıs 2008; 11:21:00)

Bigboy, toshiba f/p konusunda iyiler. Kingstondan kesinlikle uzak dur derim. Adamlar usb 2.0 standardı kullanıyor ama okuma ve yazma hızları 10mb bile değil. Kanımca kingston USB 0.5 standardını kullanıyo bence [8D].

bolu -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (18 Mayıs 2008; 13:23:02)

bigboy 8gb 39 ytl

^Biotech^ -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (18 Mayıs 2008; 18:27:43)

U3 gibi ekstra ozellikler olsun istiyorsan baska bir marka tercih et derim.

evet okuma/yazma hizlari biraz yavas geliyor bana da kingstonlarin.

ailkem -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (18 Mayıs 2008; 20:48:46)

quote:

Orjinalden alıntı: bolu

bigboy 8gb 39 ytl

nerede o fiyat eminmisin?

vincee -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (19 Mayıs 2008; 0:22:32)

quote:

Orjinalden alıntı: ailkem

quote:

Orjinalden alıntı: bolu

bigboy 8gb 39 ytl

nerede o fiyat eminmisin?

mavi bilgisayarda haftasonu kampanyasında 40ytl idi.Ama hem bitmiş hem de zamanı geçti.

Poison_veron -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (19 Mayıs 2008; 1:51:37)

ben aidata kullanıorum yazım hızı çok iyi tavsiye ederim...55 ytl civarında...

Crebain -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (19 Mayıs 2008; 9:01:39)

Bende a-data PD9 a alacağım sanırım. En azından en iyi f/p oranını bu modelde tuturabileceğimi tahmin (!) ediyorum.

Eskiden bigboy 1 gb kullanıyordum ve hızı hakikatten çok iyiydi. Daha sonradan tohiba 2gb u3 kullanınca bigboyun 1 gb sinin hızını daha iyi anladım. Ama 8 gb bigboylar eskileri kadar hızlı değil diyorlar. Hiç iyi bir yoruma raslamadım.

A-data PD9 8 GB. Kullanan varsa yorumlarını bekliyorum. Vasat olmasında, uçmasını bu fiyata beklemiyorum zaten.

atlanta -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (19 Mayıs 2008; 11:13:58)

A-DATA 8GB 51 YTL

Okuma Hızı: 15 MB/sn
Yazma Hızı: 5 MB/sn

[image]http://www.atlantabilgisayar.com/data/products/kresim/RAMUSB8192ADA100.jpg[/image]

^Biotech^ -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (19 Mayıs 2008; 14:15:40)

konuyla cok alakali olmasa da internette satilan bazi urunlerin ne yazikki tipatip ayni gorunmesine karsin taklit oldugunu hatirlatmak istedim.

Levcho -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (19 Mayıs 2008; 16:32:16)

a-data pd9 8GB iyidir,
Aldım ve kullanıyorum. işte testleri.

http://resim.donanimhaber.com/m_23087692/mpage_1/key_//tm.htm#23087692

REM1903 -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (19 Mayıs 2008; 16:42:56)

Big Boy Öneririm..Bende 4 gb ı var..Performans konusunda bi sıkıntı yaşamıyorum.

karsli7 -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (19 Mayıs 2008; 20:41:59)

arkadaşlar toshibayı bu kadar kenara atmayın derim ben[:o][:-]
işin şakası bi yana hocam bence toshibayıda bi düşün. tamam okuma yazma hızı olarak biraz daha yavaş. 4mb ye 8 mb di yanlış hatırlamıyorsam. ama belkide kullandığım için böyle söylüyorum ama çok memnunum bellekden.
[:'(]
ortalama 65-70 ytl piyasada

hsnUSTA -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (19 Mayıs 2008; 20:52:29)

Hacım bencede Bigboy yada Toshiba ya yönelebilirsin. A-DATA PD9 alacaksan git kingston al o zaman hemen hemen aynı. Eğer A-Data düşünüyorsan PD7 yi tek geçerim. Şu ana kadar piyasaya çıkmış en hızlı USB belleklerdendir. Fiyatı biraz tuzludur ama hız arıyorsan bi bak derim. Yada Corsair Flash Voyeger lar var onlarda gayet iyiler hız konusunda. Zaten onlardan sonra Bigboy gelir. Önceleri Bigboy un her modelinde 2 çeşidi vardı pahalı olanları uçuyorlardı adeta ama şimdi gördüğüm kadarıyle düşük olanlar piyasada yani okuma hızından ötürü yazma hızları biraz düşmüş durumda. Zamanında elimde paramla alamamıştım netten Bigboyları hiçbir stokta yoktu [sm=s19.gif]

ailkem -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (20 Mayıs 2008; 0:16:16)

Firmaların açıkladığı hızlar (hepsiburadaya göre) aşağıdaki hızlar max hızlardır.

ocz atv nin OCZUSBATV8G: okuma hızı 30-34mb/sn yazma hızı 7-14mb/sn
rally nin OCZUSBR2DC-8GB: okuma hızı 8-10 mb/sn yazma hızı 5-7mb/sn
OCZ ATV-Turbo OCZUSBATVT4G: okuma hızı 33-36 mb/sn yazma hızı 10-26 mb/sn
bigboy SBML2.0: okuma hızı 22,5 mb/sn yazma hızı 5mb/sn
verbatim ufm: okuma hızı 11mb/sn yazma hızı 8mb/sn
a-data pd9 ve pd10: okuma hızı 15mb/sn yazma hızı 5mb/sn
a-data pd7 200x: okuma hizi 33 mb/sn yazma hızı 25 mb/sn
sundisk cruzier titanium okuma hizi 15mb/sn yazma hızı 13mb/sn
sundisk ekstreme ducati okuma hızı 20 mb/sn yazma hızı 20 mb/sn
inca weeny okuma hizi 20 mb/sn yazma hızı 6mb/sn
lg serisi okuma hızı 7mb/sn yazma hızı 5mb/sn
toshiba nozomi okuma hızı 16 mb/sn yazma hızı 5mb/sn
dana-elec zmate okuma hızı 17,7 mb/sn yazma hızı 8,8mb/sn

Crebain -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (20 Mayıs 2008; 9:01:39)

Bu 8 gb bigboylar için pahalısı ve ucuzu için link verebilir misin ? Bir de hiç 8 gb bigboy testi gördün veya ürünü denedin mi ? Bigboy 1 gblerin hızı ve arıza için servisi aradığımda "gönder, halledelim" denmesi çok hoşuma gitmişti. Ama 8 gbler çok vasat diyorlar. Hoş ürünü almak istesem, şimdi baktım teknofiyatta görünmüyor bile. Bana bir test, inceleme, yorum lazım, bir de satış linki.

Olmadı ilk tercih A-data pd9. Fiyat/performans lazım bana. Yoksa 10 saat makina başındayım, 10 dk fazla beklemek bana bir şey kaybettirmez.

quote:

Orjinalden alıntı: hsnUSTA

Hacım bencede Bigboy yada Toshiba ya yönelebilirsin. A-DATA PD9 alacaksan git kingston al o zaman hemen hemen aynı. Eğer A-Data düşünüyorsan PD7 yi tek geçerim. Şu ana kadar piyasaya çıkmış en hızlı USB belleklerdendir. Fiyatı biraz tuzludur ama hız arıyorsan bi bak derim. Yada Corsair Flash Voyeger lar var onlarda gayet iyiler hız konusunda. Zaten onlardan sonra Bigboy gelir. Önceleri Bigboy un her modelinde 2 çeşidi vardı pahalı olanları uçuyorlardı adeta ama şimdi gördüğüm kadarıyle düşük olanlar piyasada yani okuma hızından ötürü yazma hızları biraz düşmüş durumda. Zamanında elimde paramla alamamıştım netten Bigboyları hiçbir stokta yoktu [sm=s19.gif]

Diablood -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (20 Mayıs 2008; 11:16:44)

ocz rally 2 8gb=>piyasadaki en hızlı bellek
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=970&productid=bd72310

Levcho -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (20 Mayıs 2008; 20:12:48)

quote:

Orjinalden alıntı: hsnUSTA

Kusura bakma ama sallamışsın,
a-data ve kingston hız testlerini yapmış biri olarak sana tam tersini iddia ediyorum.

ailkem -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (21 Mayıs 2008; 0:30:45)

quote:

Orjinalden alıntı: Levcho

a-data ve kingston hız testlerini yapmış biri olarak sana tam tersini iddia ediyorum.

kingston datatraveller : okuma 6mb/sn yazma 3mb/sn
kingston hi-speed : okuma 19mb/sn yazma 13mb/sn

ister yukarda verdiğim listeye bak istersen kingstonu araştır ve hangi a-data kullandıgına dikkat et

nasahvip -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (21 Mayıs 2008; 0:36:02)

adata falan bilmem ama bence en temizi
KINGSTON 8 GB BELLEK USB 2.0
ucuz almakta önemli değil sonra beklersin kopyalama bitsin diye başında ...

ailkem -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (21 Mayıs 2008; 0:42:46)

üstadım 8gb dediğin bellek 6mb/sn ile okuyor 3mb/sn ile yazıyor adata pd7 okumada 5,5 kat yazmada 8 kat daha hızlı süreçleri sen hesapla istersen 1 yıldır pd7 kullanıcısıyım öncesinde kingston vardı hediye ettim gözüm kapalı

birde lütfen araştırın bu sitede kullanıcı okuma hız testleri var orda sadece okumada 2 marka nın kapışmasını görüyorsunuz pd7 ile bigboy ocz nin atv-turbo suda çok iyidir okuma da ama yazmada pd7 ciddi bir başarım sağlıyor.

Levcho -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (21 Mayıs 2008; 9:56:05)

quote:

quote:

kingston datatraveller : okuma 6mb/sn yazma 3mb/sn
kingston hi-speed : okuma 19mb/sn yazma 13mb/sn
ister yukarda verdiğim listeye bak istersen kingstonu araştır ve hangi a-data kullandıgına dikkat et

Kingston dt100 topic : http://resim.donanimhaber.com/m_23201082/mpage_1/key_//tm.htm#23221524
A-Data pd9 topic : http://resim.donanimhaber.com/m_23087692/mpage_1/key_//tm.htm#23339418

Flash disklerin transfer hızları hangi pro ile ölçülüyor?
Bir de onunla deneyelim.

Çok tartışmaya gerek yok, ne kingston ne de a-data dünya top10 listelerinde var:
http://usb-flash-drive-review.toptenreviews.com/

hsnUSTA -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (21 Mayıs 2008; 12:03:43)

quote:

Dostum ben sana A-Data yavaş demedim dikkatli oku lütfen. Şu an piyasada özel indirimler filan hariç en ucuz bellek a-data pd9 lar diyebilirim. A-Datanın garanti olayı kingston dan iyimi peki. Arızaya gönderdiğimiz kingstonların tamamı birebir değişim yapılarak geri geldiler. Ben kısaylarken özellikle hızdan falan bahsetmedim dikkat edersen, hemen hemen aynı dedim. Bende biliyorum PD9 un DT2 den hızlı olduğunu..

cosica -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (21 Mayıs 2008; 12:21:23)

U3 özellikli bi bellek alma bence gereksiz bi özellik gibi geldi bana

ailkem -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (21 Mayıs 2008; 12:33:53)

hd tach rw 3.0.1.0 full versiyonu kullan okuma ve yazma hızlarını görürsün üstad bak yukarda bir liste vermişim o firmaların kendi açıkladıkları hızlar
pd7 için hdtoch ile çıkan değerler 33,4 read 21,9 write kendi açıklaması 33 read 25 write

kingston için resmi sitesine bak http://www.kingston.com/flash/dt_chart.asp datatraveller 100 ün hız karşılığını yazmaya utanmışlar diyebilirim üst modellerin hızları var

ama standart hızlarını merak edersen http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=BmcF8Si9fHJg6XJfQVBbPA bu site neye dayanarak yazmış bilemem ama internette araştır bir çoğunda aynı hızı görürsün read:6mb/sn write: 3mb/sn

sonuç olarak dünya listeleri dedin adları yok dedin o yolladıgın linkte hızları da yok !! kriterler farklı hd touch a gelince verdiğin linke baktımda resmi sitesinde okuma hızı o kadar yüksek olan modelide yok gibi :) ki datatraveller en alt seride sayılır.

TRaMbLeN -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (21 Mayıs 2008; 13:30:55)

elimde mavi bilgisayardan alınmış 39 ytl lik mlc yonga setli yani 22 mb okuma 5.5 mb yazma olan 8 gb lık bir adet bigboy flash disk var

alacak olanlara referans olsun diye bir inceleme yapabilirim gerekli programları tavsiye ederseniz indirirp test edeyim
birkaç tanesi ile test ettim gayet başarılı 700mb filmi 1dk50sn de atıyorum diske ...

program önerirseniz inceleme hazırlayacam

edit: diğer programları kapatıp attım 700 mb 1 dk 30 sn sürdü...

ailkem -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (21 Mayıs 2008; 13:58:41)

evet bigboyun okuma hızı gayet iyidir yazma hızı düşük sadece hd tach 3.0.1 ile test et ederkende enable write test i seç 32mb lik test uygun. flashtan hdd ye atma hızını yazdıysan üstad daha kısa sürmesi gerekti bigboy ile

pd7 ile 700mb divx filmi

hdd den flash diske atmak: 36 saniye
flash tan hdd ye atmak: 21 saniye

en ideal ölçüm zaten belli bir boyutta dosyayı atarken kronometre tutmak tabi çoklu dosyalarda erişim süresi devreye gireceğinden başarım değişir. yukardaki hızlar divx film için herkes kendi flash diskini ölçerse çok ideal bir tablo oluşturulabilir.

TRaMbLeN -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (21 Mayıs 2008; 14:20:01)

quote:

evet bigboyun okuma hızı gayet iyidir yazma hızı düşük sadece hd tach 3.0.1 ile test et ederkende enable write test i seç 32mb lik test uygun. flashtan hdd ye atma hızını yazdıysan üstad daha kısa sürmesi gerekti bigboy ile

pd7 ile 700mb divx filmi

hdd den flash diske atmak: 36 saniye
flash tan hdd ye atmak: 21 saniye

en ideal ölçüm zaten belli bir boyutta dosyayı atarken kronometre tutmak tabi çoklu dosyalarda erişim süresi devreye gireceğinden başarım değişir. yukardaki hızlar divx film için herkes kendi flash diskini ölçerse çok ideal bir tablo oluşturulabilir.

pd7 bigboyun yani samsung un nerdeyse 2 katı hızda çalışıyor demekki
hdd den flash diske kopyalamak: 1dk30 saniye
flash tan hdd ye kopyalamak : 45 sn ye

edit: pd7 yi araştırdım ve zaten hız için üretilmiş bir flash disk olduğunu gördüm
daha sonra fiyatına baktım 167 ytl gibi birşey çıktı 8 gb lık olanı
ben bigboyu maviden kampanya ile 39 ytl e aldım piyasa fiyatı 50-60 ytl arası yani 3 de 1 i
fiyat performans dersen bigboy derim yalnız bigboylar 2 yonga ile üretiliyor birisi mlc diğeri slc
benim aldığım mlc , slc ler ise pd7 ile aynı hızlara sahip ....

inceleme:http://forum.donanimhaber.com/m_23386570/tm.htm

ailkem -> Cevap: 8 Gb Flash Bellek Tavsiyesi (21 Mayıs 2008; 21:50:03)

evet üstad geçen sene 2 gb aldığımda ucuzdu yani diğer flash disklere yakın fiyattaydı. performansından çok memnun olduğum için tereddütsüz 8gb adata pd7 alayım dedim fiyatını görünce şok oldum

o yüzden elimden geldiğince performansı yüksek ve ucuz flash disk aramaya başladım sonuçta bulamayınca dün gece harici hdd siparişi verdim.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.5620117