Merhaba arkadaslar 7805 i girişine akü üzerinden 12v veriyorum.Pic devresini beslemesi için aynı akü 3 adet motoruda besliyor yaklasık 30 A çekiyorlar bi süre sonra bakıyorum 7805 kısa devre olmus pic te 12 v var. acaba neden bu 7805 b0zulur acaba motorlar kalkarken falan mı etileniyo kalkıslarında 35 A falan cekiyolar ama 7805 etkilemesi bana mantıksız geliyo ben 12v direk verriyorum 7805 acaba one bi kapasitor yada baska bişimi direnc faln mı atmam lazım...
7805 kısadevre olduğu anda üzerindeki ısıyı kontrol ettinizmi? yüksek ısı varsa picli devreden yüksek akım çekiyorsunuz demektir. 12voltu 7805 e 10 ohm civarı taş direnç ile girin. ve 7805 e soğutucu takın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi controller_ -- 9 Mayıs 2008; 13:09:41 >
kısa devre oldugu anda bakamadım ısısına cünkü kısa devre olmasına rağmen pic calısıyodu picin beslemesine bakınca anladım.program bazen saçmalıyorduda ben yazılımda n oldugunu düsüyordum anlayacağınız 12 ile besleyerek çalıstırıyormusum .bu arada devrede 1A gececek bi güc mevcut değil 7805 devresinide ekliyorum görüldüğü üzere girisi direk aküden alıyorum....
7805 in girişinde 12v varken 500ma çekmek bile aşırı ısınmasına sebep olur. sorunun henüz ısıdan dolayı olduğu kesin değil ama eğer öyle ise yukarıda yazdıklarımı uygulayabilirsiniz.
Motorları sürücü ile sür hocam L293D öneririm bende 2 tane 12 VDC motor sürüyorum aynı senin yaptığın gibi pic ile ve 7805 ile besliyorum sorun yok motora aküyü direk bağlaman sorun oluşturabilir sanırım.
Merhaba arakdaşlar başka topic açmak istemedim, 78L05 100 miliampere kadar destekliyor bu entegreyle PICi sağlıklı bir şekilde çlıştırabilirmiyiz? teşekkürler.
Merhaba arakdaşlar başka topic açmak istemedim, 78L05 100 miliampere kadar destekliyor bu entegreyle PICi sağlıklı bir şekilde çlıştırabilirmiyiz? teşekkürler.
PIC devresine göre değişir.Örneğin seri portu okuyup led yakıyorsa akım yeter.PIC in çıkışları 25ma ve 20ma verir.Örneğin 10 tane pinden tam yüklenerek çıkış alırsanız akım yetmeyecektir.