Akadaşlar Amd 3700 2.2 ghz işlemci kullanıyorum. işlemciye yük bindirmediğimde normal sıcaklığı 53-54 derece . fanların hepsini temizledim kasayı bakımdan geçirdim ama sıcaklık hiç 52 derece nin altını görmedi. asıl sorun ise oyun oynadığımda çıkıyor. oyun oynadığım zaman işlemci sıcaklığı 61 dereceye e dayanıyor. Bazen sistem kitleniyor bazen ise oyun da aşırı donmalar oluyor. Assassin's Creed oynarken düşük özelliklerde Frabs 60 fsb leri gösterirken bile oyun kitlenme noktasına geliyor. Aynı olaylar Crysis , Call of Duty 4 , TestDrive Unlimited gerçekleşiyor. bu oyunları 2 -3 saat oynadıktan sonra yavaşlamalar başlıyor. ŞU an böyle bir durumda ise Yazın ne olacak siz düşünün. Arkadaşlar lütfen yardımcı olun ne yapmam lazım
sistemin özellikleri aşağıda bu raporlar everest ve HW monitor e aittir.
CPU Özellikleri: CPU Türü AMD Athlon 64 3700+ CPU Takma Adı San Diego S939 CPU Sürümü (Stepping) JH-E6 CPUID CPU Adı AMD Athlon(tm) 64 Processor 3700+ CPUID Uyarlama 00030F72h
CPU Hızı: CPU Saati 2200.1 MHz (Gerçek: 2200 MHz) CPU Çarpanı 11x CPU FSB 200.0 MHz (Gerçek: 200 MHz) HyperTransport Saati 1000.0 MHz Bellek Yolu 200.0 MHz DRAM:FSB oranı CPU/11 Anakart Özellikleri: Anakart Kimliği 01/13/2006-K8T890-8237-A8VE-SE-00 Anakart Adı Asus A8V-E SE (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
termal macunu yeniledim fakat 2 veya 3 derece etki etti. zaten termal macunu yeniledikten sonra 51 dereceyi görebildim. Zaten termal macun da etki etmedikten sonra kararsız kaldım. işlemci soğutucusu mu alsam yoksa kasayı mı değiştirsem ?
egzoz fan içerimi üflüo yoksa dışarımı bendede aynı sorun vardı egzoz fan ters çevirdim 50dereceden 38dereceye düştü ona dikkat et eğer olmadı cpu fanını değiştir derim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erberkylmz03 -- 9 Mayıs 2008; 19:57:38 >
egsoz fanına baktım fan dışarı üflüyor havayı ( doğru olanda bu sanırım değil mi?) .yanlız şunu söylemede fayda anakartın güney ve kuzey köprüleri cok sıcak . kuzey köprüsünün üstünde soğutucu var ama güney köprüsünde yok . güney köprüsü elini yakacak kadar sıcak, elini üzerinde tutamıyorsun. sistemin tamamında mı ısınma sorunu var yoksa sadece işlemcide mi ? Everest anakart sıcaklığını 30 derece gösteriyor.
Kuzey ve güney köprülerinin sıcak olması normal. Şöyle birşey daha var benim başıma gelmişti Termal macunu hangi yogunlukta sürüyorsun? Eğer fazla sürersen de sıcaklık sorunu yaşayabilirsin. Şu resimdeki gibi sürmelisin hatta daha az. parmağınla incecik tabaka olcak şekilde yaymalısın işlemci ve fanın tabanınında temiz olmasına dikkat et.
Bunlara rağmen sıcaklık değişmedi ise biosdan kontrol et. Windows üzerinden görev yöneticisinden işlemcinin yüküne bak.
termal macun konusunda haklı olabilirsin ? çünkü işlemcinini her tarafına yaydım eşit bi şekilde miktarı resimdekinde biraz fazla. windows üzerinde görev yöneticisine baktım işlemci yük altında değil arada sırada kısa süreliğine %2 - 4 oluyor. onun dışın yük sıfır. bios ta işlemci sıcaklığı 44 derece gösteriyor ama gerçek sıcaklık değilmiş . HW monitor ve everest 2 side cpu diyot derecesini gösteriyor. yani gerçek işlemci sıcaklığını. başkalarında da aynı programla baktım bi arkadaşımda - kendisi athlon 3500 kullanıyor - cpu diyot 35 derece max 43 derece oluyor. bende ise min 52 den başlıyor macunu değiştirdikten sonra 58 derceye kadar çıkıyor. Macunu değiştirmeden önce 61 i buluyodu.
Doğru söylüyosun aootahca . Fakat işlemci voltajıyla hiç oynamadım hatta bios u defult ayarlarda kullanıyorum. genede işlemcim normal değerlerin üstünde Voltaj çekiyor. Bios tan voltajı 1,35 e çekecem. umarım işe yarar. şu an çektiği voltaj 1,4800 üstelik ne hız aşırttım ne voltaj ayarı ile oynadım .
üzgünüm ! malasef işlemci voltajını düşürmemde bi işe yaramadı , ama 50 derece yi ilk defa gördü. işlemci voltajını 1,35 volta çekmeme rağmen işlemci halen 1,4... civarı yük çekmeye devam ediyor.