arkadaşlar sorunum şudurki pc de cs + sxe (oyun ve yama) açıktı oynuyodum dondu falan oyun kapandı ben tekrar çalıştırdım sonra laptop reset attı. sonrada
güvenli mod ağ istemiyle çalıştır en son çalışan ayarla çalıştır olağan şekilde devam et
gibi şıklar olan siyah ekran geldi. hangisini seçersem seçeyim windows logosundan sonra mavi ekran geliyor reset atıyor.
laptop olduğu için ram'i değiştirip denem şansım yok sizce ne yapmalıyım? laptopda sorunlar vardı servise verecektim ama elimde şu an yedeklerim yok, içinden yedeklerimi nasıl alırım? HP laptopu servise götürünce hdd'mi karıştırırlarmı :) yada sorunu çözebilirmiyiz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi preacion -- 9 Mayıs 2008; 1:58:13 >
öncelikle mavi ekranda yazan kod önemli. muhtemelen IROL mavi ekranı almış olabilisiniz.IROL a değinirsek,bir işlem diyelimki oyun oynuyorsunuz, modem vürüs yazılımınızın güncellemesini indirecek, cpu ya benimlede ilgilen mesajını verir, cpu ilgilenmez yada cpu ilgilenir, modem yada sistemdeki herhangi bir bileşen cpu nun iletişim sinyaline tepki vermezse, yada modemin benimle ilgilen işaresitne cpu tepki vermezse, diger bileşnlerde olabilir iletişim kesildiği an IRO ile başlayan mavi ekran gelir..
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatalı ram dahil sistem genel bir uyarıdır.PFN_LIST_CORRUPT. hatalı ram demektir.MACHINE_CHECK_EXCEPTION işlemci aşırı overlok ve hatalı power anlamına gelir.BAD_POOL_CALLER. hatalı veya uyumlu olmayan donanım sürücüleri anlamına gelir.VİDEO_DRIVER_INIT_FAILURE.ekrankartına yanlış sürücü kurulduguna işaret eder.INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE pata hdd de hatalı jumper ayarı yada boot sector vürüsünden veya yanlış ıde sürücüsü yanlış cipset kurulumu.DATA _BUS_EROR(0X0000002E) iyi çipler kötüye gittigi anlama gelir.IROL_NOT_LESS_OR_EQUAL(0X0000000A)hatalı bir sürücü anlamına gelir......
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 9 Mayıs 2008; 3:09:43 >
diüstünüzü düzgün bir teknik serveise verin harddiski söküp çevirici kablo ile normal pclere takıp yedeği alabilirler uraşmamak için bilgiler silinmiş derlerse inanmayın :)) mavi ekranın yukardaki arkadaşın dediği gibi bir çok sebebi bulunuyor eğer çıkan hata kodunu yazarsanız detaylı yardım edebiliriz iyi günler
var tabi ki.xp cdsini takıcaksın bilgisayara.cd den boot edeceksin. ilk ekranda R ye basıp dos ortamına düşeceksin. orada chkdsk /p /r komutunu yazıp enterlıcaksın. onaracak. yüzde 50 şansla işletim sistemine kavuşursun.yine mi açılmadı? o zaman xp cdsi ile format atmadan üzerine kurulum yapacaksın.kurtarma şansın yine yarı yarıya O da mı olmadı.bir tane cd üzerindne çalışan linux bulacaksın.onunla pcyi açıp gerekli dosyalarını yedekleyeceksin.sonra basacaksın formatı. halen sorun verirse problem donanımla alakalı demektir.tamirciye ya da servisine gönderirsin o zaman da
Mesut taktığım cd leri pc görmüyor? del'e basıp bios'a girmem gereken yerde gelmiyor aaçılışta ilk gelen o şıklar olan siyah ekran. cd'yi takıp onarma aklıma gelmişti ama şimdi cd yi görmüyor biostan ilk bootu cd yapmak aklıma geldi biosa giremiyorum? :) ne yapabilirim?
dragonball, normal pc + harici hdd var evde o kabloyla birine bağlarım sanırım :))
laptopu servise verdiğimde hdd yi istesem veririlermi acaba? orada alamam yedekleri 100 gb kadar almam gerek şey var hdd de karma karışıktı bi kaç saatimi alır yani.
Evet tam üstüne bastın ürün bu normal pcye takıp istediğin diske yedeklersin aslında harddiski sökebilirsin notebooktan ama sen genede bir serviste söktürt tabiki vericekler müşterisin sen yedeğini alıp getiricem de bi zahmet sökün harddiski :)
tamam en sağlıklısı o sanırım servisde yakın gidip gelme sorun olmaz :) o ürünü bulmam sorun sadece :) o kablonun standart bi adı varmıdır büyük marketlerde bi baksam. internetten alsam kargo üründen pahalı hehe :)
çeviriciyi temin ettim. laptoptan hdd yi sökebilirmiyim? hdd derinlerde değil sanırım arka kapağı kaldırıbca orada :) garanti için sorun çıkarırmı bu laptop açılmış garanti dışı kalmış derlerse yedekelrimi almak için sadece hdd yi söktüm desem problem olmaz sanırım?