daha önce de okuduğum az gelir diyeydi çelişti burda denilenle ondan sordum burda ne sorsam soru sormak için sordu deniyor nası iş anlamadım googleden ara gibi cevaplar geldi hiç yazmayalım ozmn buraya googleden arayalım sürekli googlede bulunmasına bulunuyoda burda tecrübeler olduğu için soruyorum ne yazsam sormuş olmak için soru soruyosun deniyor
Dostum ben sana iyi niyetimle bir şey söylemek istedim.
Hepimiz merak ettiğimiz şeyi, araştırıyoruz, soruşturuyoruz içinden çıkamıyorsak sorular soruyoruz. Üst üste tüm meraklarımızı gidermek istiyoruz. Fakat her şeyin bir sınırı var. Sen gelen öneriyi de (sanki hepsini biliyormuş mahsus soruyormuş gibi) kabul etmiyorsun, bulandırıyorsun. Ben şu ana kadar bu konuya mesaj yazmadım, ama dayanamadım, sana verilen cevaplara yaklaşım üslubun hoş değil.
Hadi bir kişi sorunluydu sana kızdı, ikinci kişi de sorunluydu sana kızdı. Fakat bir değil iki değil..
Söylediklerim tamamen senin yararınadır, bunlarda alınılacak bir durum yok.
Mamo99 kardeş açık konuşayım,ya daha çocuksun,ya da çocuk gibi davranıyorsun.Amacım karalamak veya kötülemek değil ama davranışların böyle.Bir soru 10 kere sorulmaz,veya bi konu ile ilgili bu kadar fazla soru sorulmaz yahu.
Bir işi yapmaya kalkıyorsanız önce teorisini,veya ön bilgileri öğrenin ki ondan sonra araştırasınız,veya alternatifleri arayasınız...
Ama siz daha cin olmadan adam çarpmaya kalkıyorsunuz,tabiri caizse...
Burda soğutma konusunda bir çok deneyimli ve bilgili arkadaşlar var,herkes sana aynı şeyi söylüyor ama sen evirip çevirip yine soruyosun,veya konuyu saptırıyorsun.
Bütün soğutmacıların da olumsuz yönde dikkatini çekiğini belirteyim.
Google'dan arama olayına gelince...Evet,önce gidin googleda arayın iyi bi,eğer bulamazsanız gelin burda sorun.Basit şeyler için burda konu açmayın,hiçbirşeye yaramıyor çünkü.Ama 3-5 soğutma ustası bi araya gelip de bi beyin fırtınası olunca süper işler çıkıyor ortaya.Biz bunu istiyoruz işte;seviyeli ve herkesin yararına olan tartışmalar,mesajlar...
Düşünsenize her amatör kullanıcının donanım konusunda "İşlemci nasıl takılır?" diye konu açtığını...
Umarım derdimi anlatabilmişimdir...Forumda daha fazla dikkat çekmeden şu davranışlarınıza çeki düzen verseniz çok iyi olur diye düşünüyorum,ve bu yazdıklarım tavsiye niteliklidir...
AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan 2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17"Ümit Özyürek DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
aynı konu üzerie konu açmadım önce iki pompa koyulabilirmi diye sordum ancak dediğiniz doğrultusunda olmayacak baktım yeni pompa alıcam bende ek sistem yapıcam pompa sordum 600 yeterli deyince şaşırdım nette 600 az fln gibi şeyler yazınca neyse eyer ters anlaşılacak bir yazı ayazdıysam özür dilerim ancak işin mantığını anlıyorum ama burda bir çok insan bir çok çeşitli malzeme kullandı ve hangisi iyi ilk yapışta insan bilemiyor bende bloğumu kendim yapmaya karar verdim mesela kolları sıvayıp bu ay bütün parçaları almayı düşünüyordum ama gene yaa kaldı kısaca söyleyeyim burdada özellikle ankarada olan varsa bunları nerden temin edebilirim en ucuz şekilde ve nasıl bir blok tasarımı olsun bu yazıdada bir sorun varsa yazın eleştiriye açığım tabi her zaman çocok gibi davranışı anlayamadım ama pardon ozmn bi kirlilik olduysa
Yazı yazarken bile değer vermediğin belli işte.Baştan savma yazı yazıyosun,bir tane bile nokta,virgül yok... Daha 1 hafta önce su soğutma ile ilgili en basit soruları bile gelip soruyodun,şimdi kendi bloğumu yapıcam diyosun...
Yine aldık başımıza belayı diyorum sadece...
AMD AthlonXP 2500+ @ 4200+ [1833MHz @ 2723Mhz @2502Mhz Günlük] 1M=37sn El Yapımı PWM - NB - SB Soğutma Abit AN7-XT Eheim 2000lt/h 35W Pompa EA El Yapımı Bakır Soğutma Bloğu 15x30 Bakır Radyatör Aopen 800~2400rpm 12cm Rad. Fan 2x512MB Patriot XBLK 2-2-1-1 @ 400MHz NzXT Guardian Gümüş MSI X1950Pro AGP @ 575/1375 Tagan 2-Force II 800W Revoltec Kırmızı CCFL 2x30cm Revoltec Mavi CCFL 2x10cm TT Mavi 12cm Fan 3x T&T 8cm Siyah Fan Sunbeam 8cm Fan Seagate 250GB Sata2 16MB Seagate 500GB PATA 16MB Philips SNA-6500 Kablosuz Modem LG Flatron F700B 17"Ümit Özyürek DC12V Oto Ampli Besleme Sistemleri İçin PM Atınız! [15A~120A] / Arızalı PSU'larınız alınır... :)
several kardeşim arkadaşımız ein olmak için bizlerden onay alıyor mantığıyla yazışıyor bende enbaşta böyleydim şimdi tecrube sahibi olunca herşeyi inceleyip anlayınca bu paranoya dan kurtulduk
ama sen mamo 99 kardeşim 1000 lt / saatlik 1 pompa alderim fazla olsun eksik olmasın aklında soru işareti kalmasın
diablo kardeşim sende doğru teşhisi koymuşsun bravo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet328 -- 18 Mayıs 2008; 11:49:56 >
Burdaki bazi izlenimleri okudugum zaman ister istemez bir forumun amacini sorgulama ihtiyaci duyuyorum, egerki forumun amaci bilgi paylasmaksa, isteyen istedigi kadar soru sorar kimseyi okumasi icin zorlayan yok . Yazim hatalarina gelince ülkemizde okuma yazmayi 30 yasinda kendi kendine ögrenenden 3 senede ilkokul bitirene kadar bir cok farkli insan var, sahsi elestirileri lütfen burdan uzak tutalim .
mamo99 bence 600 lük yeterli ama mehmetin dedigi gibi saglam basmak istiyosan 1000 ligi al rahat ol .
Burdaki bazi izlenimleri okudugum zaman ister istemez bir forumun amacini sorgulama ihtiyaci duyuyorum, egerki forumun amaci bilgi paylasmaksa, isteyen istedigi kadar soru sorar kimseyi okumasi icin zorlayan yok . Yazim hatalarina gelince ülkemizde okuma yazmayi 30 yasinda kendi kendine ögrenenden 3 senede ilkokul bitirene kadar bir cok farkli insan var, sahsi elestirileri lütfen burdan uzak tutalim .
mamo99 bence 600 lük yeterli ama mehmetin dedigi gibi saglam basmak istiyosan 1000 ligi al rahat ol .
saolun inş kurunca resimleri eklerim şimdi bloklar için bakırı nereden alıcam ve nereden en ucuza nerede işlete bilirim bu bakırları ankarada bilen varsa yazarsa sevinirim