Şimdi Ara

Testislerin alınması ne gibi etkilere sebep olur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
104.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Testislerin alınması sizce ne gibi etkilere sebep olur? Yaşamın devamını etkileyecek kadar önemli hormonların aktivitesini mi durdurur, yoksa o kadar önemli değil midir?
  • testislerin alınması ardından kişi yaşamını sürdürmeye devam edebilir....hayati sorunlara neden olmaz
    sadece kişi artık sperm üretecek organ kalmayacağı için çoçuk sahibi olamaz, testestoron seviyesi kastrasyon seviyesine ineceğinden cinsel isteksizlik ve serleşme sorunu olacaktır, ayrıca zamanla geçebilecek olan sıcak basmaları olabilir. Psikolojik etkileri de olabilir elbette, bu engellemek iin ameliyat esnasında protez takılabilir
  • Yanlış biliyor olabilir ama; Ameliyatla kadın olanların testisleri alınıyor ve bir daha hayatları boyunca orgazm olamıyorlar diye biliyorum.
  • Testisin Fonksiyonları:
    -Testestron denen erkeklik hormonunu salgılamak
    -Üremeyi sağlayan sperm hücrelerini meydana getirmek.
  • Hem erkekte hem kadında hem erkeklik hormonu (testostero) hem de kadınlık hormonu (östrojen) vardır. testosteron testislerde üretilir. testislerini aldıran erkekte testosteron olmadığından östrojen etkisi görülmeye başlar. Yanı ses incelir. Kıllanma azalır, yağlanma artar, memeler büyür, penis küçülür, cilr kadın teni gibi yumuşar, saç dökülmesi durur falan.
    Günümüzde dışarıdan testosteron hormonu veriliyor böyle hastalara ama orjinali gibi olmuyor tabii.
  • Testislerin alınması öncelikle vücuttaki hormonal aktiviteyi olumsuz etkiler. Erkeklerde testislerden salgılanan testosteron hormonunun birçok görevi vardır. Testislerin alınması ile bu hormon salgılanamayacağından, vücuda sağladığı olumlu özellikleri de ortadan kaldırılmış olacaktır. Bu hormon erkeklerde kadınlara oranla 30 kat daha fazladır, bağışıklık sistemine önemli katkılarının olduğu da düşünülmektedir. Testislerin alınmasının fiziksel düzeyde bazı sorunlara neden olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bundan da önemlisi testislerin alınmasının insan psikolojisinde ne tür sorunlara yol açtığıdır. Sonuçta geri dönüşü olmayan cerrahi bir operasyon ile alınacaktır ve birey erkek olma duygusunu kaybedecektir. Zamanla bedenindeki fiziksel değişimlerin farkına varacak ve erkekken daha mutlu olduğu hissine kapılabilecektir. Bu konuda hassas davranmanızı ve böyle bir operasyona sizi neyin götürdüğünü ayrıca operasyonun sonuçlarını da hesaba katmalısınız.
  • Testosteron erkeği erkek yapan hormondur yani kısacası testosteron=erkekliktir.Testosteron hormonunu da testisler ürettiği için testislerin alınması bu hormonun sağlanmamasına neden olur ve bu hiç iyi olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.