Çizgi izleyen robot yapmak istiyordum fakat, bulunduğum yerdeki malzeme yetersizliğinden ve robotun mekanik düzenine uygun bir şasi bulamadığımdan robotu yaptırmak istiyorum. Yapmak isteyen veya bu işle uğraşanlar varsa bana mail atabilirler; m_stanne@hotmail.com Robotta istenilen özellikler; 1)Robot basit bir çizgiyi takip edebilmeli. 2)PIC16F84 veya PIC16F628 kullanılabilir. 3)En az iki sensörle çizgi kontrolü yapılabilir 4)Arkada birbirinden bağımsız iki motor kullanılıp,önde sarhoş teker kullanılabilir
Yapmak isteyen varsa maille irtibata geçebilirler. m_stanne@hotmail.com Saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rommedahl -- 15 Mayıs 2008; 1:00:56 >
Peki piyasası nedir bu robotun? Daha önce hiç almadım da? Elektronik kısmı çok pahalı olmasa gerek. Siz piyasa fiyatını söyleyin. Ben de ona göre değerlendirme yaparım.
şöyle söyliyim daha yeni 200 rpm 12 VDC redüktörlü motorun tanesini 20 liraya aldım kafadan 40 lira 2 motor Pwm ile çift motor sürmek istediğimden PIC 16f877 kullandım 10 lira civarı cny70 sensörler 2 liramıydı neydi unuttum şimdi L293D motor sürücü 3-4 lira akü veya pil ortalama 7-8 liraya denk düşüyor gerisi ıvır zıvır zaten...