Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
HDD Seçim Önerileriniz

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> HDD Seçim Önerileriniz Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
muarra

8 Mayıs 2008; 21:15:14 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar,
bugün öğleden beri forumun bu depolama başlığı altında ve alışveriş siteleri arasında ordan oraya gezip durdum. Bir o modeli bir bu modeli seçtim durdum; sonunda kafam o kadar karıştı ki sormaya karar verdim. Sorularıma elinden geldiğince yardımcı olanlardan Allah razı olsun.

Şimdi önem sırasıyla sorularıma geleyim. Pc konfigürasyonumu alelacele everest programı indirip, imzama ekledim. Şu anda Samsung HD160JJ (160GB, 7200RPM, Sata-II, 8MB) model bir hardiskim var. Nihayet 500Gb'lık bir Seagate eklemek istiyorum.

1-Hangi modeli tavsiye edersiniz yada zaten bazılarını seçmek mi zorundayım? ("Uyumsuzluk problemi olabilir mi" manasında...)

2-En avantajlı fiyatları nereden bulabilirim. İstanbul'da yaşıyorum.

2- Seagate 500GB 7200RPM 16MB NCQ Sata2 ST3500630AS'nin fiyatı 152-YTL iken,
Seagate 400GB 7200RPM 16MB NCQ Sata2 ST3400620AS'nin fiyatı 174-YTL. nasıl oluyor. İşin içinde bir iş mi var?

3-Kısaca hardiski raid yapmak ne demektir? Ne avantaj sağlar?

Tavsiye ve cevaplarınız şimdiden teşekkür ederim.

DualCore Intel Pentium D 820, 2800 MHz (14 x 200)
Gigabyte GA-8I955X Pro (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
OCZ Vista Upgrade 2*1GB 800 Mhz DDR-2 RAM
Intel Glenwood i 955X Chipset
NVIDIA GeForce 6600 LE (256 MB)
mselcuks

Sisteme Gözat

8 Mayıs 2008; 22:21:17 

1 Uyumsuzluk olmaz IDE disk bile alabilirsin. Ama SATA2 al elbette.
Seagate veya Samsung'un 32 MB önbellekli olanlarından al. Samsung'lar 95$'a kadar bulunuyorlar, Seagate'den daha az ısınıyor. Seagate ise gene 5 sene garantili, hız olarak da çok az daha iyi. Açıkçası hangisini alacağına sen karar ver. Western Digital ve Hitachi diskler şimdilik sıradanlar, Segate veya Samsung daha iyi seçim olur.
2 Kadıköy Yazıcıoğlu'nun sokağında Exa Bilgisayar (forumda sürekli reklamları var) ve 2-3 bina ötesinde de Eksen Bilgisayar vardır. Eksen'in Mecidiyeköy'de de şubesi bulunuyor. Bu ikisi fiyat açısından çok iyidir. Ancak alırken taksit yerine nakit ya da tek çekim kart şansın varsa bunun için de ayrıca indirim iste, kapıdaki liste fiyatları peşin fiyatına taksit içindir.
3 Fiyatı nerede gördüğünü yazmamışsın. Her durumda bunun nedeni basittir. Sonuçta ticari işletme onlar, 400 olan daha önceden daha yüksek fiyata alındıysa, şimdi 500'ü daha ucuza mal ettiyse 400 daha küçük olmasına karşın fiyatı yüksek olabilir. Sonuçta kendi açından değil satıcının karı açısından bakmalısın fiyatlara. Onlar sana iyilik yapmak için değil para kazanmak için satıyorlar.
4 RAID, büyük harfle yazıldığından diğerleri gibi bir kısaltma gene:
http://tr.wikipedia.org/wiki/RAID
http://en.wikipedia.org/wiki/RAID (burada grafikli anlatım da var)
Genelde 2 diskle yapılan 2 tanesi çok kullanılır: RAID 0 veya RAID 1, daha çok diskle yapılan RAID türleri de vardır, onlar daha uzman kişilerin/işletmelerin kullanım amacına göre değişiyor.
Temelde RAID 0 hız için, RAID 1 yedekleme için kullanılır. İkisinde de diyelim 2 tane 500 GB aldıysan toplamda 1 TB değil de yine 500 GB alanın olur. Ama RAID 0'da bu iki diskin hızının birleşmesinden yararlanılırken, RAID 1'de ikinci disk ilk diskin birebir yedeğini tutar. Kısaca ya iki diskin hızını birleştirir, hızlandırırsın, ya da bozulmalara karşı her zaman bir yedeğin olur.
RAID için aynı boyutta ve aynı hızda disk kullanman iyi olur. SATA2 ise öteki de SATA2 olsun. Bu şartların dışında da uygun yazılımlar ve donanımla RAID yapmak mümkündür ama normal anakartlarda buna uysan iyi edersin.

Intel E2180,Gigabyte P35-DQ6,2x1GB Kingston DDR2-800,His 512MB 2600Pro,Seagate 750GB,2xSamsung 750GB,4xSamsung 500GB,Philips 2412 DVDRW,TechniSat SkyStarII,Aopen H600B05,PC Power&Cooling Silencer 610W,Samsung 932B+,Philips MMS430G
AYRICA: (Creative Zen)-(Canon PowerShot A550)-(Kron XC4000)
SOUND BLASTER

10 Mayıs 2008; 8:16:43 

öncelikle uyumsuzluk olacağını hiç zannetmiyorum harddisk seçimine gelince kalıplaşmış standartlar vardır mesela en sorunsuz aynı zaman da hızlı hdd leri hitachi ve seagate üretir ama dersen ki darbelere inanılmaz bir dayanıklılık isterim öle düştümü bozulmucak iste o zaman toshiba ve ibm den başka alternatifin yok.şu anda hazırda eskiden kullandıklarım ve arızalananlar hariç iki seagate iki de toshiba harddisk im var ve şu kadarını söyliyim toshiba harddiskim günde en az 3 defa düşüyor ve kullanım süresi boyunca binlerce defa düşmüştür ve ayrıca bir keresinde evin catısında uydu alıcısı kurarken cebimdeki toshiba harddisk im catıdan yere düştü ve ustelık dustugu yer betondu o kadar yuksekten betona cakıldı ama toshıba ya hıc bısey olmadı o yuzden yanımda tasıcaksam her zaman toshıba yı alırım yanıma seagate evde kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOUND BLASTER -- 10 Mayıs 2008; 8:16:41 >

THE BEST OF SENNHEISER PX-200
muarra

10 Mayıs 2008; 13:55:18 

Teşekkürler arkadaşlar,

mselcuks dostum senin önerine uyup Eksen'den Seagate ST3500320AS 500Gb 32MB aldım. Dediğin şekilde indirim de yaptırıp olabilecek en uygun fiyata almış oldum, çok teşekkürler.

SOUND BLASTER kardeş sen harici disk'ten bahsediyorsun sanırım. :) Ben daha hiç harddisk düşürmedim :)))) toshiba'na geçmiş olsun bu arada. Önerilerin için de teşekkürler.

DualCore Intel Pentium D 820, 2800 MHz (14 x 200)
Gigabyte GA-8I955X Pro (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
OCZ Vista Upgrade 2*1GB 800 Mhz DDR-2 RAM
Intel Glenwood i 955X Chipset
NVIDIA GeForce 6600 LE (256 MB)
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> HDD Seçim Önerileriniz Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
oshiba LCD ve HD-DVD
Compex 2007 : Toshiba LCD ve HD-DVD oynatıcı Standı Röportajı
ASUS A6J dizüstü bilgisayar
Dizüstü bilgisayarda oyun oynanmaz diye kim demis :)

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar