Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
harddisk sesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme >> harddisk sesi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mamo99

8 Mayıs 2008; 19:08:45 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

fan sesleri çok aza indi şu anda pek bi sorunum yok çok ufak hava sesi var fuu olmada daha iyiy ama çok az var harddisk sesi kaldı ortada kulakları mahveden viyyykkkkk normalmi bu ince viyyyyyykkkk sesi ekranda birşey hareketli iken kesiliyor

PeGaSuS@01

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

8 Mayıs 2008; 19:15:45 

HDtune programını kullanarak test et hdd yi Erorr Scan dan

Q6600 3.5ghz 1.4v(SIVI SOĞUTMA)/gigabyte X38ds4/2x1gb ocz reaper 934mhz 5-4-4-12@2.35v/his hd3870 ICEQ turbo 870mhz-2500mhz/seagate sata2 250 gb/lc power 550wat/tehermaltake SHARK/BENQ 22''
/SIVI SOĞUTMA BİLEŞENLERİ MC-Block-CPU/MAGICOOL Extreme I - 120mm Radyatör/ATMAN F202 POMPA//
ALPHACOOL Alphacola - 1L UV-Yeşil SIVI/
mamo99

8 Mayıs 2008; 19:21:41 

şu an eror scan den dediğinizi yapıyor ne yapayım daha sonra

mamo99

8 Mayıs 2008; 19:26:30 

bu harddiski tarayana kadar harddisk haşlanacak 45 dereceye çıktı 15 gb tarayana kadar 38 den

mamo99

8 Mayıs 2008; 19:31:08 

48 oldu ısı gidiyo yukarı

mamo99

8 Mayıs 2008; 19:55:39 

tarama bittti harddisk 52leri gördü ama hiç bir hasarlı bölge yok bu ses nedir acaba nasıl kese bilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamo99 -- 8 Mayıs 2008; 19:58:03 >

ASİL01

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

8 Mayıs 2008; 20:54:15 

Program güzelmiş sağol

İzmir Karşıyaka E.M.L
mamo99

8 Mayıs 2008; 20:55:32 

program güzelde yokmu sesi yorumlayacak başka kesilmezmi bu

.45 ACP

8 Mayıs 2008; 21:31:54 

HDD nin sesinden rahatsiz olacak kadar sesini kistim kasanin diyorsun.hayirli bir is yapmamissin bence.HDD kutulari var onlar keser sesi baya sonra bir de o kutuyu sogutman lazim.bir hdd daha alirsin bu dedigime.giris cikis faninin devrini acarsin o zaman duymazsin hdd sesi ya da SSD filan bakacan tabi ses ugruna cekilmez o gb miktarlari.52 neymis oyle yav hava akimi namina bir sey birakmamissin kasada.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820609241

cyrix120
arkanoid

8 Mayıs 2008; 21:40:42 

Tek çaresi SSD bunun.En son baktıgımda OCZ 64gb ssd nin fiyatı 1500 ytl idi

İNTEL Q6600 // ASUS MAXİMUS FORMULA // 2x500GB SEAGATE ST3500320AS // COOLERMASTER STACKER 830 // ENERMAX GALAXY 850WATT DXX // PHİLİPS 220XW // // LOGİTECH Z5500 // EVGA 8800GT SUPERCLOCKED // PLEXTOR DVD-RW //
mamo99

8 Mayıs 2008; 23:11:08 

hava akımı üstte yok kasa big tower fan yok üstte ondan hdd ısınıyor birde ne blok var üstünde ne bişi sessiz fan eklicem yukarıya altta fanlar gayet yeterli seviyede dönüyor kasada 2 tane nanoxia 9 cmlik fan var 34 derecelerde anakart işlemcide 25-30 arası

kartal_07

11 Mayıs 2008; 3:06:54 

Evet arkadaşlar, bende şu an kasada akasa fan kontrol var, işlemci fanı ninja, ekzos fanı nanoxia yani kısacası fan ses üzerine bir sıkıntım yok. Ama şu HDD sesi yomu, offf Resmen PC nin içinden uğultu şeklinde ses var. Sizin anlayacağınız normal 12'lik bir fanı en son RPM de çalıştırmış gibi uğultu çıkarıyor HDD

HDD NASIL SESSİZLEŞTİRİLEBİLİR? bununla ilgili bir poje yapmalı.. Valla sırf bu hdd sesi için oturup uğraşacam

" Yanlış yapmayan insan yoktur. İnsanlık; yanlışını kabul etmek ve düzeltmekle olur."
DivingDeep

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2008; 20:04:14 

aynı sorun benim başıma da bela, pc'de hd'nin dışında ses yok. Hd için Silenx kutu aldım ama değişen birşey olmadı üstüne bir de yük altında sıcaklığı 10 derece arttı.

mamo99

11 Mayıs 2008; 21:03:51 

benim ses ramlerdende geliyo olabilir aslında çok yakınlar ramlerden gelme ihtimali varmı böyle bir sesin viyykk

krm-iks

11 Mayıs 2008; 22:30:21 

quote:

Orjinalden alıntı: mamo99

tarama bittti harddisk 52leri gördü ama hiç bir hasarlı bölge yok bu ses nedir acaba nasıl kese bilirim

52 derece biraz riskli sıcaklık

Ses fanlardan gelebilir, ekran kartı veya ana karttaki filtre, kondansatörlarden. Psu daki kondansatör vb elemanlardan gelebilir, ses baya yüksek miktarda ise bir teknik servise götür

Ups/Kesinintisiz güç kaynağı ile ilgili sorunlarınız için
Kablo internet ile ilgili sorunlarınız için
pisikopat olduğum için çekim alanım var...
mamo99

12 Mayıs 2008; 0:39:21 

ya ramlerin olduğu yerden ses geliyor yada harddiskten

.45 ACP

12 Mayıs 2008; 2:22:29 

ramden ses gelmez oynayan parca yok hani ramde nasil gelecek viyyk diye ses?kafama takildi hem muhabbet olsun bazi anakartlarda usb bellekten boot ediyor pekii harici disk taksak ondan da acar mi isletim sistemi kursak?wd 250gb dayadim simdi kulagima baya sessiz yahu nedir bu desktop hdd lerinin gurultusu 7200 unu de gectim hizini performansini da gectim cube gibi alet yapamadik hala.hayir gucsuz olsun nete mete desek hazir aletler var zaten ve ben uzay kasa olarak yaptim bir tane de goruntu yok tabi rezalet.adamlar yapmis gitmis gelmis kardesim 8 senelik ilerleme biz daha gidecez insallah.

http://en.wikipedia.org/wiki/Power_Mac_G4_Cube

The Cube also used a silent, fanless, convection-based cooling system like the iMacs of the time.

Released: July 2000

cyrix120
kartal_07

13 Mayıs 2008; 16:16:38 

Ram den ses gelmez. Benim düşündüğüm masaüstü bilgisayarına , 2,5'' yani dizüstü hdd bağlamak, sanırım ses biraz daha düşer. Çünkü 7200RPM ile 5400 RPM arasında fark var. Siz ne dersiniz_?

" Yanlış yapmayan insan yoktur. İnsanlık; yanlışını kabul etmek ve düzeltmekle olur."
mamo99