Ve bugün sony vaio fz440 e/b modelini aldım. Özelliklerini muhttelif sitelerden bulabilirsiniz. İlk notebook'um bu. İnşaAllah sizlerle deneyimlerimi ve görüşlerimi paylaşacağım. Bu mesajı iş yerimden yazıyorum eve gitmeye sabırsızlanıyorum : )
Tasarımı gayet hoş,o metalik vaio yazısı dışarıdaki gerçekten çok şık duruyor. Diğer fz serilerindeki ısınma probleminden ben de ürktüm fan ne zaman çalışsa korkuyorum. 3 saattir çalışıyordu sorduğumda babama ısınma olmadığını söyledi.
Ekranı çok güzel tek beğenmediğim cameranın yanında siyahla yazılan yazı sanki eğreti yazılmış bir yapıştırma gibi geldi gözüme o kadar. Vista boşta 923 mb kullanıyor hayretlerim şaştı.Gerçekten çok büyük bir harcama diye düşünüyorum Bazı default gereksiz gördüğüm programları silebilirim.Default müziklerden birini açtım dinledim ve sesi de beğendim.
Yanlız bir iki sorum olacaktı benim, recovery cd si diyolarlar,kutusunda çıkmadı,bunu kendim yapabilir miyim yoksa aldığım yerden mi istemeliyim?
Devam edeceğim...
Ve bugün sony vaio fz440 e/b modelini aldım. Özelliklerini muhttelif sitelerden bulabilirsiniz. İlk notebook'um bu. İnşaAllah sizlerle deneyimlerimi ve görüşlerimi paylaşacağım. Bu mesajı iş yerimden yazıyorum eve gitmeye sabırsızlanıyorum : )
Tasarımı gayet hoş,o metalik vaio yazısı dışarıdaki gerçekten çok şık duruyor. Diğer fz serilerindeki ısınma probleminden ben de ürktüm fan ne zaman çalışsa korkuyorum. 3 saattir çalışıyordu sorduğumda babama ısınma olmadığını söyledi.
Ekranı çok güzel tek beğenmediğim cameranın yanında siyahla yazılan yazı sanki eğreti yazılmış bir yapıştırma gibi geldi gözüme o kadar. Vista boşta 923 mb kullanıyor hayretlerim şaştı.Gerçekten çok büyük bir harcama diye düşünüyorum Bazı default gereksiz gördüğüm programları silebilirim.Default müziklerden birini açtım dinledim ve sesi de beğendim.
Yanlız bir iki sorum olacaktı benim, recovery cd si diyolarlar,kutusunda çıkmadı,bunu kendim yapabilir miyim yoksa aldığım yerden mi istemeliyim?
Devam edeceğim...
ürünün özelliklerini inceledim her açıdan yardımcı olabilecek bir vaio...
Teşekkür ediyorum recovery yerini buldum. Vaio ingilizce beni çok kasıyor.Türkçesini kurmak istiyorum driverları nerden bulabilirim.
Bir de evdeki modemim beni deli ediyor. Bir türlü internete wireless ile bağlanamadım.Wireless hattına bağlanabildim ama internete maalesef...Local only yazıyor. Notebook a kendim ip verdim olmadı otomatikte zaten olmadı.
Notebookun wirelessını kaldırdım tekrar kurdum fakat fayda vermedi. Bir konu açtım ama çözüm bulamadık.Artık zyxel ile bir görüşme gerçekleştireceğim olmazsa eğer başka modem alcam.
üründe vista ingilizce var. ben türkçe kurmak istiyorum,veya xp kurmak istiyorum. verilen kitapçıkta c://drivers klasörünün altında driverlar var dendi fakat öyle bir klasör yok. driverları nerden bulabilirim. ve xp kurmak da sıkıntı çeker miyim?
tabi ki çekerim. çok karizma bilgisayar duruşuna hastayım :) çok uğraştım vaio almak için ben.maddi durumlar,fz serisindeki ısınmalar. bir abi demişti ya toshiba olsun ya vaio olsun diye.iki arasında çok git gel oldu,ama sonunda vaio oldu. toshiba a300 serisini de gördüm gerçekten hoş makina...
fz340 var bende. 440 ile hemen hemen aynı. ve xp kurdum çalışıyorum. açıkcası karşılaştıgım bi problem sonrası servise verdim ve donanım vista çakışması olabilir demeleri uzerine kendilerine xp kurdurdum. driverlarıda sagolsunlar yedeklemiler hdd ye ama 750 mb. 50 100 olsa ra-pidler verirdim.
@febastan şimdiden teşekkürler driver konusuna gelince de driverları yedeklemek için programlar var onları kullanabilirsin ya da bilgisayarda dirvers falan diye arama yaptır varsa bulur zaten
Bütün driverlerini sıkıntısız bulabılmen ıcın bana kalırsa satın aldığın firma ile görüş daha sağlıklı olur. FZ serisinde XP yüklenildiği taktirde fonksiyon özelliklerini kaybediyorsun. Vista türkçede driver sorunu olmuyor...
Ben dediğim gibi fz340 için xp kullanıyorum şuan. eğer firma ist bilişimse onlarda fx serisi için xp driverları mevcut. çok sıkıntı olursa bendeki driverları bi şekilde ulaştırmaya çalışırım. sorun olmaz.
FZ 340EB almasaydım bu notebook u alırdım ****deki bayan acaip ikna edici olmuştu ctesi bu notebook u aldım ve hatta ellerindeki son makinayı ben aldım ptesi bir de ne göreyim bayii fiyatına almama ragmen aynı fiyatın 50 ytl üzerine adamlar blurayli makina satıyorlar halbuki makinayı bana satan bayan ısrarla bluray teknolojisi çok yeni ve dvdleri çok pahalı vs diye dil dökerek ikna etmişti ama işte 2 gün sonra aynı paraya blurayli makina satmaya başladılar üstelik penry 45nm işlemcili bize de kaktılar son dakka da santarosa 65nm işlemcili pc yi :) zannediyorum ellerinde de kalmadı bu fz 440 modelinden neyse recovery disk ihtiyacı olan arkadaşlar varsa yanlışlıkla sistemi silen; ben de bu konuda yardımcı olabilirim saygılar.
Ha memnun muyum elbette memnunum sony den memnun olmayan ancak üretim hatalarından müzdarip olanlardır. :)