Sorun biraz saçma olduğu için uzun uzun anlatcam size.
Elimdeki 8800gt ekran kartının fan sesi, temizlemek için içini açtığımdan beri çok çıkıyordu. Oyunlara girdikten 30 saniye filan sonra %100 hızda çalışmaya başlıyordu (5500rpm küçücük fan nasıl ses yapar tahmin edersiniz..). Arada ekran kartının biosu da değiştirmiştim voltaj verip daha fazla oc yapabileyim diye ama sonra default biosumu geri yüklemiştim. Herneyse, bende dedim herhalde termal macun kaydı takarken fln bişiler oldu ondan soğutmuyor kartı.
Ekran kartının soğutucuyu söktüm. Sökerken farkettim ki vidaları tam sıkmamışım. Sonra termal macunu çok düzgün bir şekilde sürdüm, kapattım, vidaları iyice sıktım taktım makineye. Denemek için Assasins Creed oyununu full detay açtım 2 dak filan oynadım. Sonuç harika hiç ses yok...
Dedim madem soğutmanın üstesinden geldik yüksek voltajlı biosu tekrar yükliim az bişey ses yapar o zaman problem olmaz. Yaptım oyuna girdim baktım yine kart bas bas bağırıyor. Baktım olmicak sessizliği tercih edeyim dedim ve eski biosa ve 0 overclock haline döndürdüm, oyuna girdim. Ve ekran kartı yine bas bas bağırıyor...
Sizce bu nasıl olmuş olabilir arkadaşlar? kafayı sıyıracam gece aynı odayı paylaştığım arkadaşlarım uyurken oyun oynayamaz oldum... Kasanın soğutması çok iyi değil ama çok kötü de değil. İlk aldığımda oyunda istediğim kadar durayım %50yi geçmiyordu fan deviri...
Yardımcı olursanız çok sevinirim, saygılar...
Markası neydi kartın? 10-15Ytl ye Sessiz bir 12cm lik fan al ve bir yerdende çift taraflı bant bul 5-10 cm. Fanı ekran kartına gelecek şekilde üflet. İlk önce paralel yap yükte sıcaklıkları ölç. Sonra dikey gelecek şekilde üflet ölç. En serini hangisi ise o şekilde kasanın bir yerine monte et. ben öyle yaptım 5-6 dereceye kadar fark etti
Hocam Madem Fan hızınızı düşürdüğünüzde sıcaklık artıyor, o zaman ya termal macunu düzgün süremediniz, yada orjinal fanın gerçek sesi böyle, ama tavsiyem arkadaşlarında dediği gibi 10-15 ytl'lik küçük fan alıp, Ekran kartına üfletmek ve orjinal ekran kartı fanınında devirini düşürmek, böylece soğutma düşük devirlerde etkili soğutma sistemine sahip şekilde çalışacaktır, en azından ısınmadığı için ses çıkarmaz.
dün akşam yine açtım kartın içini... geçen sürdüğümde termal macunu biraz fazla kacırmışım şimdi ise çok düzgün bir hale getirdim. ama değişen bişi olmadı. voltajlarını 1.0volta düşürdüm ses biraz azaldı... elinde Zotac 8800GT kartı olan biri nhibitor programı için biosunu yollayabilirmi acaba? benim yedeğini aldığım bios orj bios değil gibi geldi bana...
yok yere fazla fazla ısınıyor kart. ilk aldığımda kesinlikle böyle değildi...