TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet

BARKU -> TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (8 Mayıs 2008; 11:57:30)

Son 1 haftadır sık sık bağlantım kopuyor, download hızım düşüyor, bağlantı varken sayfalar açılmıyordu. TTnet yardım hattına bıraktığım arıza kaydı sonucunda az önce ttnet görevlisi eve geldi ve kendi gözleriyle durumu gördü. Sebebinin hattımın ptt ye olan uzaklıktan dolayı sinyal gücünün zayıf olmasından kaynaklandığını söyledi.(bugüne kadar sorunum olmamıştı halbuki) Splitteri,modemi,pc ayarlarını,ie ayarlarına varana kadar kontrol etti ve herşeyin doğru olmasana rağmen nete giremediğini gördü. Bunun üzerine apartmanın yanındaki mahallenin telefon kutusuna bir cihaz taktılar ve tatattam internet 100kb/sn ye vurdu.Sayfalar bugüne kadar görmediğim bir hızla açılmaya başladı. Takılan cihaz mahallaye verilen adsl sinyallerini güçlendirmeye yarıyormuş meğer.Eleman tekrar eve geldi ve modemimi baştan kurup ayarları yaptı bütün sorunlarım çözüldü. Bİrçok açıdan şikayetçi olduğumuz ttnetin sorunuma böylesine ilgi göstereceği hele eve gelip bizzat pc ye bakacakları aklıma gelmezdi. Buradan ttneti verdikleri hizmetten dolayı tebrik ediyorum. [sm=claps.gif][sm=claps.gif] [:'(] not:sayemde mahallenin adsl hızı arttı [8D]

cod3nam3 -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (8 Mayıs 2008; 12:38:16)

Anladığım kadarıyla Repeater sinyal tekrarlayıcı koymuşlar bağlı olduğunuz telekom kutusuna bari sorsaydınız kaç para imiş bende alayım bir tane :) Türktelekom ile 4440375 olarak düşünmeyin TTNET müşteri hizmetleri malesef bilgiden yoksun adsl hızı ile DNS ayarını bir tutan insanların telefona baktığı bir çağrı merkezi ama turktelekom santral görevlileri bu konuda hassas ve kullanıcılara karşı gayet olumlu yaklaşım içerisindeler.Şahsen benimde hattımdaki arıza konusunda ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştılar.

Sanırım buna benzer bir kutucuk :) yanlız bu sanki tek hat gibi diğer kullanıcılara yarıyormu bilemiyorum...

http://www.tradekey.com/product_view/id/273177.htm
http://www.versatek.com/products/ver170r1.htm

BARKU -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (8 Mayıs 2008; 14:09:38)

dediğiniz gibi birşey takılmış olabilir. 4440375 basit sorunlarda yardımcı olabiliyor gibi geldi bana. Zaten tek yaptıkları modemi açıp kapatın demek.Forumdaki birçok kişinin şikayetlerini okuyunca bu kadar ilgileneceklerini ummadım. Yanlız konuya bu kadar kişinin bakıpta 1 kişinin yorum yazması hakkaten ilginç. Ttnet hattımı düzeltmedi diye konu açsam heralde baya bir ttnette nefret mesajı alırdım [&:]

kartalaraz -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (8 Mayıs 2008; 14:20:07)

kabloneti niye seviyorum biliyormusunuz..

yükselticiyi her apartmanın bodrumuna takıyor. oyüzden böyle sorunlar yaşanmıyor...

Batuist -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (8 Mayıs 2008; 14:29:06)

o değilde bütün mahalle sana dua etsin :) sayende internetin gerçek hızına kavuştular... kahraman BARKU [8D][:'(][:'(][:'(]

DrunkenLord -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (8 Mayıs 2008; 14:35:15)

ben de bir haftadır kopmalara alışmıştım.. artık olağan geliyodu..

ama son iki üç günü iyice internetsiz geçirince arıza kaydı bıraktım ptesi günü.. ama hala bi gelişme yok... [sm=s15.gif]

ne kadar sürede geri döndüler sana?

BARKU -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (8 Mayıs 2008; 18:27:35)

2 günde döndüler

Eh®imeN -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (8 Mayıs 2008; 18:34:35)

O Kadar para veriyoruz yapsınlar artık [&o]

X@ndeR -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (8 Mayıs 2008; 18:52:17)

bizimde net 2-3 gündür çok yavaş acaba bende mi arasam.bizim mahalleye de böyle bi cihaz gerekli.

DrunkenLord -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (8 Mayıs 2008; 22:42:24)

3. gün geçti.. yarın tekrar arayacağım sanırım.. teşekkürler..

umarım ben de takdir edilebilecek bi sonuç alırım...

Hunter_one -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (8 Mayıs 2008; 23:48:56)

quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

o değilde bütün mahalle sana dua etsin :) sayende internetin gerçek hızına kavuştular... kahraman BARKU [8D][:'(][:'(][:'(]

E zaman bu olay örnek olsun hat değerleri zayıf olan ve santrale uzak olan adsl aboneleride taktırtsın bu aletten baya iyi bişeymiş demek ki, kablo tv deki yükselticinin yaptığı işi yapıyor ve sinyal değerini yükseltiyorsa süper derim.

-BUR@K- -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (9 Mayıs 2008; 0:09:53)

Şanlısın galiba sorunun hemen çözmüşler. Kuzenin sorunu hala çözemediler gitti. Modem ip alamıyor diye ilk gün arıza kaydı bıraktık akşama sorun yok diye aradılar ama sorun devam ediyordu . Ertesi gün yine 4440375 aradığımda ise bulunduğum ağada sorun olduğunu dört saatte biteğiceğini söyleyen bir kayıtla karşılaştım. Benim nette bu telefonun ardından bir gün kesilince normaldir falan dedik ama nerdeyse 2 hafta olacak sorun çözülmedi gitti[&o] Geçen gün arızayı bildirmek için akşam saat dokuz suları gibi 4440375 aradım önce bant kaydı karlşıladı ve arkasından 7/24 açık olması gereken müşteri hizmetleri telefonu yüzüme kapandı.[sm=s20.gif] Belki sorun bizim bağlı olduğumzu kutuya bahsettiğini aleti bağlasalar çözülcek ama ne gelen var ne giden.

kelli felli -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (9 Mayıs 2008; 9:01:10)

Beyler biz bunu nerden alabiliriz,alınca kendi telefon hattımıza nasıl bağlarız benimde böyle bişeye ihtiyacım var 2 mbit var speedtestte 1.4-1.5 mb download çıkıyor upload da bi o kadar düşük,Türkiye de satan yer var mı bunu?

EmRSrL -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (9 Mayıs 2008; 9:40:39)

Sakın Faturana Taktıkları Parçanın Ücretini Eklemesinler :)
Telekom Bu Yapar Mı Yapar [sm=muha.gif][sm=muha.gif]

kelli felli -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (9 Mayıs 2008; 10:35:46)

Beyler bahsedilen şey şu mu?

http://www.garantialisveris.com/4smeb/str_prod.asp?storeID=1939&productID=124618

Değilse nedir,nerden alınır,nasıl takılır?

DrunkenLord -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (9 Mayıs 2008; 16:39:45)

quote:

Orjinalden alıntı: DrunkenLord

3. gün geçti.. yarın tekrar arayacağım sanırım.. teşekkürler..

umarım ben de takdir edilebilecek bi sonuç alırım...

bugün eve geldiğimde beklediğim gibi yine internet kesikti..

aradım müşteri hizmetlerini ve ptesi bıraktığım arıza kaydının durumunu sordum..

çalıştığım için cep numaramı vermiştim, ve ulaşılamadı(!) deyip arıza kaydını kapatmışlar..
(telefonum sürekli açık beni arayan olmadı.. ayrıca ulaşılamıyor olsa bile kimin aradığına dair bana bilgilendirme mesajı gelmedi)
modem ayarlarını kontrol etsin diye bir de not düşmüşler..

modem ayarlarıyla uğraşarak ben bağlantımı canlı tutmaya çalışıyorum zaten.. adsl2+ ı açtığımda 10-15 dk yı geçmiyor internet bağlantısı..
adsl2+ modu kapalıyken 3-4 saat idare ediyor..

ayrıca modem arayüzünde bağlantı upstream/downstream bant genişliği olarak 256/500, 256/256, 256/700 nadiren de olsa 256/1024 gibi komik rakamlar görünüyor..

sonuç: modem ayarlarımı kontrol etmemi ısrar etseler de yeni bir arıza kaydı ve beklemeye devam [sm=s19.gif]

Nicotinell -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (9 Mayıs 2008; 17:45:58)

aslında adamlar sadece işini yapmış. Ekstra birşey yapmamışlar. Ama memlekette işini düzgün yapan fazla kişi olmadığı için bu tip şeyler takdir kazanıyor. Telekomda işini düzgün yapan ve adam gibi çalışan insanlar da var, az da olsa. Ama şirketi kurtarmaya yetmiyor. Balık baştan kokar çünkü.

ByAdmin -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (9 Mayıs 2008; 17:46:33)

Tam olarak taktıkları Bu ürün ne acaba, teknik bilgisi olan arkadaşlardan Ürün adı ve özellikleri hakkında bilgi istiyoruz.

Ona göre Adsl teknik elemanlarla görüşeceğim. (4440375le değil)

speedman -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (9 Mayıs 2008; 18:18:10)

[sm=jawdown.gif]

ilginç

bodrumlu2 -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (10 Mayıs 2008; 12:02:03)

quote:

Orjinalden alıntı: EmRSrL

[8D]Kesinlikle..Olur mu olur[8D][8D]

My_CaRizMa -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (10 Mayıs 2008; 14:31:44)

en iyisi kablonet[sm=djsmile.gif]

BARKU -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (10 Mayıs 2008; 17:19:10)

quote:

Orjinalden alıntı: bodrumlu2

quote:

içime kurt düştü şimdi [;)]

Takaya -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (10 Mayıs 2008; 17:32:30)

Sadece yapmaları gerekeni yapmışlar. Ortada övülecek bir şey yok. Türk Telekom hayır kuruluşu değil. Dualarımız karşılığında ücretsiz internet vermiyorlar. Aksine 10-15 yıldır 20 kat 30 kat pahalı tarifelerle tüketicinin kanını emiyorlar. Elbette gelip sorununuzu çözecekler. Olması gereken bu.

Milletimizin hiç değişmeyen özelliğidir: Yanlış yapana tepki vermek yerine, doğruyu, yapması gerekeni yapanı ayakta alkışlar. Bu yüzden hâlâ yerimizde sayıyoruz...

quote:

Orjinalden alıntı: BARKU

dediğiniz gibi birşey takılmış olabilir. 4440375 basit sorunlarda yardımcı olabiliyor gibi geldi bana. Zaten tek yaptıkları modemi açıp kapatın demek.Forumdaki birçok kişinin şikayetlerini okuyunca bu kadar ilgileneceklerini ummadım. Yanlız konuya bu kadar kişinin bakıpta 1 kişinin yorum yazması hakkaten ilginç. Ttnet hattımı düzeltmedi diye konu açsam heralde baya bir ttnette nefret mesajı alırdım [&:]

_FaCeS_ -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (10 Mayıs 2008; 20:15:09)

TTnet Adsl Teknik Destek hattında çalışıyorum.Yorumları okudum ve baya bir üzüldüm diyebilirim.4440375 hattınıza fiziki bir müdahale yapamaz.Altyapı programlarıyla hattınız kontrol edilir ve sonrasında arıza tespiti yapılır ve ardından arızanız ilgili birimlere aktarılır.Arkadaşın biri demişki anca modemi aç kapa yaptırıyorlar bir kerede sordunuzmu beyfendi neden modemimi açıp kapatmamı söylüyosunuz.Alacağınız cevap şudur "Altyapı toolumuzda hat değerlerinizi güncel olarak görebilmemiz için o anda modemi açıp kapatmmanız gerekiyor" yani bunu internete girmeniz için yaptırmıyoruz.Ama şunuda söyleyeyim günlük 100 çağrı alıyorum %75 'i abone sorunu "Ethernet kablosu çıkmış olan abonede arayıp küfrü basıyor kablosunun çıkmış olduğunu söyleyincede patadan yüzünüze telefon kapanıyor" Son olarak şunu eklemek isterim hattan kopma problemi,Ip alamama,Hız düşüklüğü gibi sorunlar fiziksel sorunlar birebir santralinizle ilgilidir , aradığınız zaman gerekli kontrol yapılıp arıza kaydı oluşturulur.Merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz.Elimden geldiğince sizi aydınlatmaya çalışırım sınırlar çerçevesinde..

electronics -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (10 Mayıs 2008; 20:22:03)

Arızalar önce Çağrı Merkezi'ne düşer. Oradaki elemanlar çok fazla teknik bilgisi olmayan (mühendisler falan da var, telefonlara bakanları diyorum) kişiler. Yani bir mühendis kadar bilemezler tabii ki işi.

Eğer arıza onları aşarsa kendileri ADSL işletme amirliklerine kendi intranet sistemleri vasıtasıyla arıza açıyorlar.

Muayene masalarında fuse çıkışlarının ölçümleri yapılıyor. Transmisyon hattında bir sorun olup olmadığı inceleniyor. Port atlamasıyla oluşabilecek üstüste binmeler kontrol ediliyor. Dslam çıkışlarına bakılıyor sorun var mı diye. Eğer hala devam ediyorsa bir ekip sizin evinize gönderiliyor.

En azından ben staj yaparken böyleydi[sm=icon_smile_big.gif]

_FaCeS_ -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (10 Mayıs 2008; 20:26:13)

quote:

Orjinalden alıntı: electronics

Arızalar önce Çağrı Merkezi'ne düşer. Oradaki elemanlar çok fazla teknik bilgisi olmayan (mühendisler falan da var, telefonlara bakanları diyorum) kişiler. Yani bir mühendis kadar bilemezler tabii ki işi.

Eğer arıza onları aşarsa kendileri ADSL işletme amirliklerine kendi intranet sistemleri vasıtasıyla arıza açıyorlar.

Muayene masalarında fuse çıkışlarının ölçümleri yapılıyor. Transmisyon hattında bir sorun olup olmadığı inceleniyor. Port atlamasıyla oluşabilecek üstüste binmeler kontrol ediliyor. Dslam çıkışlarına bakılıyor sorun var mı diye. Eğer hala devam ediyorsa bir ekip sizin evinize gönderiliyor.

Fuse (Füz) Yani hattınızın DSLAM ile birleştiği nokta santralinizin repartitör kısmındadır burayla Repartitördeki amcalarımız ilgilenirler.Stajdan iyi şeyler kapmışsın [:D] Acterna adlı delimanyak cihazıda ellemişsindir umarım [;)]

Teknik bilgisi az olan kişilerde vardır haliyle haklısındır ama Çağrı Merkezinde bazı şeylerin ötesine geçemezsin buna presedür izin vermez [sm=s16.gif]

electronics -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (10 Mayıs 2008; 20:35:22)

quote:

Orjinalden alıntı: _FaCeS_

Teknik bilgisi az olan kişilerde vardır haliyle haklısındır ama Çağrı Merkezinde bazı şeylerin ötesine geçemezsin buna presedür izin vermez [sm=s16.gif]

Kesinlikle haklısın. Zaten çağrı merkezinin kuruluş mantığı budur. İlk anda teknik destek verebilmek.

İlk sınıfın yazında yapmıştım stajı, kaç sene geçmiş ohoo[sm=icon_smile_big.gif]

Yalnız şunu söyleyeyim, ADSL işletme amirliklerinde müşteriyle dalga geçen birçok tip vardı. Gıcık oluyordum onlara. Adam yedek modeminiz var bile demişti. Çok cahil adam vardı. Sırf göbek büyütüp maaş alan. Hiçbirşeye yararı olmayan... Bu adamların önce satış, pazarlama, insana değer kavramlarını öğretmeleri lazım.[sm=bansign.gif]

Sırf onlar keyfi çözmüyor diye 21.00-22.00'ye kadar arızalarla ilgilendiğim olmuştu. Telekom bir mühendis için çalışılacak yer değil[sm=dont.gif]

_FaCeS_ -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (10 Mayıs 2008; 20:44:39)

quote:

quote:

Kesinlikle haklısın. Zaten çağrı merkezinin kuruluş mantığı budur. İlk anda teknik destek verebilmek.

İlk sınıfın yazında yapmıştım stajı, kaç sene geçmiş ohoo[sm=icon_smile_big.gif]

Yalnız şunu söyleyeyim, ADSL işletme amirliklerinde müşteriyle dalga geçen birçok tip vardı. Gıcık oluyordum onlara. Adam yedek modeminiz var bile demişti. Çok cahil adam vardı. Sırf göbek büyütüp maaş alan. Hiçbirşeye yararı olmayan... Bu adamların önce satış, pazarlama, insana değer kavramlarını öğretmeleri lazım.[sm=bansign.gif]

Sırf onlar keyfi çözmüyor diye 21.00-22.00'ye kadar arızalarla ilgilendiğim olmuştu. Telekom bir mühendis için çalışılacak yer değil[sm=dont.gif]

Artık dalga geçme gibi lüksler yavaşdan kaybolmaya başladı bilindiği gibi dinleme grupları vardır çağrı merkezlerinde dinlenir çağrılar uyarı gelir o kişiye sonrasında gözünün yaşına bakmazlar adamın.İş arayan milyonlarca insan var o koltuğu hakeden alır sonunda.Ama şuda var bilgisayardan anlamayan insanlıktan nasibini almamış insanlar yüzünden hergün yüzlerce arıza kaydı alınıyor halbuki abone sorunu ama laf anlatmazsın işte bu aboneler yüzündende gerçekten sorunlu olan insanların arızalarının giderilme süreside uzuyor.Cem Yılmaz'ın dediği gibi "Eğitim şart" Msn açamayan k.adı şifresi hatalı olan adamda bizi arıyor [;)] Sayfa açabiliyormuşda neden msn e giremiyormuş al işte [;)]

electronics -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (10 Mayıs 2008; 21:04:46)

quote:

Artık dalga geçme gibi lüksler yavaşdan kaybolmaya başladı bilindiği gibi dinleme grupları vardır çağrı merkezlerinde dinlenir çağrılar uyarı gelir o kişiye sonrasında gözünün yaşına bakmazlar adamın.İş arayan milyonlarca insan var o koltuğu hakeden alır sonunda.Ama şuda var bilgisayardan anlamayan insanlıktan nasibini almamış insanlar yüzünden hergün yüzlerce arıza kaydı alınıyor halbuki abone sorunu ama laf anlatmazsın işte bu aboneler yüzündende gerçekten sorunlu olan insanların arızalarının giderilme süreside uzuyor.Cem Yılmaz'ın dediği gibi "Eğitim şart" Msn açamayan k.adı şifresi hatalı olan adamda bizi arıyor [;)] Sayfa açabiliyormuşda neden msn e giremiyormuş al işte [;)]

Hocam haklısın, katılıyorum.

Ancak herhangi bir şirkette çalışanlar "müşteri her zaman haklıdır" prensibini benimsemek zorundalar. Kabloyu bile ters taksa, düzgün takmayı öğretmekten başka bir yol yok çalışan için. Çünkü onların maaşları da bu destek isteyen adamın cebinden çıkıyor. Zaten bunu anlayabilsek sorunlar azalacaktır.

Şirketlerin tek kuruluş amacı vardır: Kar elde etmek. Bunu da tek yolla yaparlar "satış" yaparak. Telekom ne satıyor? İnternet hizmeti... Kime satıyor? Müşterilere... Bunun için müşteriye olan saygı, destek vs. para kazanmanın en önemli yoludur. Müşteri olmazsa şirket olmaz.

MdbK -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (11 Mayıs 2008; 0:16:03)

quote:

Bence de karşılıksız iş yapıcaklarını sanmıyorum.. [8D][8D]

nuMETALxx -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (11 Mayıs 2008; 1:56:06)

bende hemen hemen aynı sebepten ağrıza kaydı tutturmuştum.. evde bi tek benim haberim vardı.. aynı gün ben kısa bi süreliğine dışarı çıkmıştım.. evi aramışlar sorun varmı diye... ablam açmış onun haberi olmadığından yok demiş.. ne güzel halledeceklerdi benim sorunuda... eve gittiğimde ablama baya bi kızmıştım[sm=evillol.gif]

Nicotinell -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (11 Mayıs 2008; 3:13:52)

quote:

quote:

Fuse (Füz) Yani hattınızın DSLAM ile birleştiği nokta santralinizin repartitör kısmındadır burayla Repartitördeki amcalarımız ilgilenirler.Stajdan iyi şeyler kapmışsın [:D] Acterna adlı delimanyak cihazıda ellemişsindir umarım [;)]

FaCeS senin yorumlara bakıp üzülmene gerek yok, zira muhtemelen sen işini düzgün yapan birisin. Telekomda çalışan göbekli amcaların hangisi gidip de Dh forumun network kısmına bakar, hatta cevap yazar? Haberi bile yoktur. O yüzden üstüne alınma.

electronics, hem haklısın hem haksız. Çağrı merkezinde Mcse sertifikası olanlar bile varmış. NMS merkezinde ise (Network Management System), teknisyen, tekniker, memur ve mühendisler var. Mühendisler Backbone ile ilgilendikleri için son kullanıcıya bakmazlar. Diğerlerinin bazıları işe vakıf bazıları da işe yaramaz kişiler. Hangisine denk gelirsen şansına.

kelli felli -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (11 Mayıs 2008; 10:23:45)

Beyler tekrar sorayım yukarıda sözü edilen bi alet var repeater sanırım onu nereden bulurum,2mbit kullanıyorum upload um sapıtıyor özellikle akşamları falan modemin arayüzünden ve speedtestten bakıyorum 512 olması gereken upload 122 oldu en son,sabahları düzeliyor genelde,arıza kaydı falanda bıraktık evet sorun var diyip arıza kaydı aldılar kaç hafta geçti cevap yok,parasında da değilim alet kaç paraysa vericem de Antalyada bu işi yapabilcek adam var mı bilmiyorum.

EmRSrL -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (11 Mayıs 2008; 15:37:01)

quote:

Orjinalden alıntı: BARKU

quote:

Orjinalden alıntı: bodrumlu2

quote:

içime kurt düştü şimdi [;)]

Yapar Mı Yapar[sm=evillol.gif]

DrunkenLord -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (11 Mayıs 2008; 15:43:26)

cep vermiştim ctesi günü yine evden aradılar beni.. hafta içi arasalar yine ulaşılamadı deyip arıza kaydını kapatıcaklardı heralde..

ctesi gününü nerdeyse internetsiz geçirdim.. akşam üzeri geldi ama yine kesilmeler devam ediyodu..
bulunduğum bölgeye teknik servis yönlendireceklerini söylediler ama eve gelen giden olmadı hiç.. sokakta herhangi bişey yapıldımı bilmiyorum görmedim..

pazar günü tekrar aradılar, geri döneceğiz dediler.. hemen ardından telefon hattı ve adsl kesildi bi süreliğine..

daha sonra tekrar aradıklarında hattınızda bi sorun görünmüyor deyip arıza kaydını kapatacaklarını söylediler.. problem devam ederse tekrar arıza kaydı verirsiniz vs..

bugün internetim var gibi.. 5 saat bağlı kalabildim çok mutluyum [:D][:D]

bana söylenmedi ama bişeyler yapılmış gibi duruyor.. umarım öyledir [:'(]

engink -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (11 Mayıs 2008; 20:19:52)

TT'nin yapacağı en hayırlı iş tekelden vazgeçip piyasayı rekabeti açmasıdır. wimax'ı engellemeyin yeter artık.

StormBird -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (11 Mayıs 2008; 21:03:01)

o dalgadan niye her mahalleye takmıyolar :)

Nicotinell -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (12 Mayıs 2008; 1:04:06)

quote:

Orjinalden alıntı: DrunkenLord

cep vermiştim ctesi günü yine evden aradılar beni.. hafta içi arasalar yine ulaşılamadı deyip arıza kaydını kapatıcaklardı heralde..

sadece şehir içi arama yapabiliyorlar. Dolayısı ile cebi arayamıyorlar. Ama çok saçma. Zaten telefon da telekoma bağlı. Bi cepten öteki cebe girecek telefon parası.

chemsul -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (12 Mayıs 2008; 1:16:17)

İşin traji komik tarafı telekom yapması gereken bir şeyi yapınca övgü alması. Zaten bunu yapmak zorunda. Milyonlarca kişiye adsl satıyorsa bunun altyapısını yapması lazım. Malesef halen daha altyapıda ciddi eksikler var. Bağlantı hızlarında anlaşılıyor.

moffaka -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (12 Mayıs 2008; 3:51:33)

TTnet olumlu bişey yapmaz bence.

10Mbit bağlantımız olsaydı, kopmalar olmasaydı, tüketiciye saygılı olsalardı buraya konu açıp "nihayet olumlu" gibilerden konuda açamayacaktık. O zaman TTnette hiç olumlu bir durum yokmuydu diyecektik?

Bu şuna benziyor. Ben seni tenhada yakalayayım kolunu bacağını kırayım sonrada doktora götürüp iyileştireyim.. Böyle bir şey olsa ya moff kemiğimi kırdı ama sonrada en kaliteli hastanede tedavi etti helal olsun bu adamamı derdin?

sanırım açıklayıcı olmuştur:)

JamMasterJay -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (12 Mayıs 2008; 12:16:20)

Bu sorunları bende yaşıyorum kaç defa aramam sonucu eve kontore gelindi ama hala devam ediyor.
Yok altyapı , yok adsl2 fln fişman..
Derken 10 gün oldu hala aynı.
Lanet olsun TTNet[:o] [:-]

altugs -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (12 Mayıs 2008; 22:02:41)

quote:

Orjinalden alıntı: cod3nam3

Anladığım kadarıyla Repeater sinyal tekrarlayıcı koymuşlar bağlı olduğunuz telekom kutusuna bari sorsaydınız kaç para imiş bende alayım bir tane :) Türktelekom ile 4440375 olarak düşünmeyin TTNET müşteri hizmetleri malesef bilgiden yoksun adsl hızı ile DNS ayarını bir tutan insanların telefona baktığı bir çağrı merkezi ama turktelekom santral görevlileri bu konuda hassas ve kullanıcılara karşı gayet olumlu yaklaşım içerisindeler.Şahsen benimde hattımdaki arıza konusunda ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştılar.

Sanırım buna benzer bir kutucuk :) yanlız bu sanki tek hat gibi diğer kullanıcılara yarıyormu bilemiyorum...

http://www.tradekey.com/product_view/id/273177.htm
http://www.versatek.com/products/ver170r1.htm

telekom santlerimi hassas sen iyi adamına denk gelmişin portumu deiştirtcem 1 aydan beri bulunduğunuz bölgede dslam yok diolar 4 mb kullanamıyorum artı 2 mb le 92 kb la indiriom ve sant de boş port olduğunu biliorum ama adamlar iş yapmıyo hatta kapımın önüne yeni vdsl sant i kuruldu onu bile aktif etmediler hala artı TTnet de çalışıyorum senin şu adsl hızıyla dns i bir tutan dediğin insanlardanım yani.Sant kileri gel bana sor kapıda köpek var die milletin arıza kaydını kapatıyorlar

cod3nam3 -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (12 Mayıs 2008; 22:15:47)

altugs Modeminizde ki Sİnyal Kalitenizi Mümkünse hangi modulasyonlar ile internete bağlandığınızı yazabilirmisiniz ?

Ek:Ben ne zaman arasam malesef telefon merkezindeki yetkililer ile anlaşamamaktayım kaldı ki coğu kullanıcıda aynı sorundan müzdarip.Umarım burdaki yazıları dikkate alır,siz diğer arkadaşlarınızda konu hakkında hassas olmasını sağlayabilirsiniz.Kapıda Köpek vardı konusuna gelince bir şey diyemiceğim köpekten korkuyormusunuz sorusu ile işe aldıklarınıda zannetmiyorum :)Umarım hız sorununuz DSLM port bazlıdırda değiştirilince düzelir.VDSL işlemi kısmına gelince neden aktif etsinler siz mi kullanacaksınız satılmayan bir ürünü kullanmanız pek mantıklı gelmedi tabi size tester olarak seçilen kişi iseniz bilemiyorum.

altugs -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (12 Mayıs 2008; 22:29:13)

quote:

Orjinalden alıntı: cod3nam3

altugs Modeminizde ki Sİnyal Kalitenizi Mümkünse hangi modulasyonlar ile internete bağlandığınızı yazabilirmisiniz ?

Ek:Ben ne zaman arasam malesef telefon merkezindeki yetkililer ile anlaşamamaktayım kaldı ki coğu kullanıcıda aynı sorundan müzdarip.Umarım burdaki yazıları dikkate alır,siz diğer arkadaşlarınızda konu hakkında hassas olmasını sağlayabilirsiniz.Kapıda Köpek vardı konusuna gelince bir şey diyemiceğim köpekten korkuyormusunuz sorusu ile işe aldıklarınıda zannetmiyorum :)Umarım hız sorununuz DSLM port bazlıdırda değiştirilince düzelir.VDSL işlemi kısmına gelince neden aktif etsinler siz mi kullanacaksınız satılmayan bir ürünü kullanmanız pek mantıklı gelmedi tabi size tester olarak seçilen kişi iseniz bilemiyorum.

Artık forumu bilgilendirme zamanı geldi demekki arkadaşım öncellikle vdsl santleri kuruldu hatta bu sant yapan firma mgate bazı kullanıcıların hatları 32 mb bile desteklio telekom istese anında vdsl i devreye sokabilir heryere saha dolabları kuruldu artık büyük sant kurulmayacak heryerde büyük dolablar görücez bu vdsl sant lerinden adsl çıkışlarıda verilio telekom 2 tane sant yapmıyor yane hem adsl hem vdsl die diğer sorun evet içerde bazı arkadaşlardan şikayetciyiz dediğiniz gibi bazen olmadık şeyler yapabiliorlar ona bişey diyemem ama içerde çokda bilgili insanlar var saten içerdeki çoğu kişi bilgisayar ve elektronik mezunu iyi kötü işten anlayan kişiler modemdeki değerlerim şuan bana hat 2529kbps download upload ise 716 kbps ve 4 mbit kullanıyorum noise marginlere girmeme gerek yok herhalde onlar sürünüo downstream 5db lerde siz düşünün artık terzi kendi söküğünü dikemiyor sizden ricam çağrı merkezindeki kişilere çok yüklemeyin herkesin yetkisi sınırlı sadece biz hat kont yapıyoruz hatta problem olduğu zaman sant arıza kaydı açıyoruz teknik sorunları sant hallediyor. bazı arkadaşlara modemi kapa aç çok saçma geliodur ama biz hattınızı resetliyoruz vebu işlem sonuç veriyor genelikle modem 172 li ip aldığı sırada ve bazen hatta sinyal yokken sinyal aldığı bile oluyor.

FuLLTiMeHaCKeR -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (13 Mayıs 2008; 0:49:20)

100 kb/s az değil mi :s benim hız 110 nun altına düşmüyor.

masterdevil -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (13 Mayıs 2008; 1:46:39)

En sonunda guzel birsey yapmis :) Tebrik icin para toplayip hediye mi etsek cok iyi seyler yapiyorlar ya [sm=s20.gif][sm=s20.gif][sm=s20.gif][sm=s20.gif]

Nicotinell -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (13 Mayıs 2008; 3:28:58)

quote:

Orjinalden alıntı: altugs

Artık forumu bilgilendirme zamanı geldi demekki arkadaşım öncellikle vdsl santleri kuruldu hatta bu sant yapan firma mgate bazı kullanıcıların hatları 32 mb bile desteklio telekom istese anında vdsl i devreye sokabilir heryere saha dolabları kuruldu artık büyük sant kurulmayacak heryerde büyük dolablar görücez bu vdsl sant lerinden adsl çıkışlarıda verilio telekom 2 tane sant yapmıyor yane hem adsl hem vdsl die diğer sorun evet içerde bazı arkadaşlardan şikayetciyiz dediğiniz gibi bazen olmadık şeyler yapabiliorlar ona bişey diyemem ama içerde çokda bilgili insanlar var saten içerdeki çoğu kişi bilgisayar ve elektronik mezunu iyi kötü işten anlayan kişiler modemdeki değerlerim şuan bana hat 2529kbps download upload ise 716 kbps ve 4 mbit kullanıyorum noise marginlere girmeme gerek yok herhalde onlar sürünüo downstream 5db lerde siz düşünün artık terzi kendi söküğünü dikemiyor sizden ricam çağrı merkezindeki kişilere çok yüklemeyin herkesin yetkisi sınırlı sadece biz hat kont yapıyoruz hatta problem olduğu zaman sant arıza kaydı açıyoruz teknik sorunları sant hallediyor. bazı arkadaşlara modemi kapa aç çok saçma geliodur ama biz hattınızı resetliyoruz vebu işlem sonuç veriyor genelikle modem 172 li ip aldığı sırada ve bazen hatta sinyal yokken sinyal aldığı bile oluyor.

ona bakarsan ADSL protokolü 8 Mbit i destekliyor. Ama 2Mbit ten fazla vermediler yıllarca. Sonra 4'e çıkarttılar maximumu ama pek çok abonede sorun çıkardı, bazılarının hızlarını düşürmek zorunda kaldılar. Şimdi yeraltına fiber döşüyorlar ama bunlar yıllar önceden yapılması gereken şeylerdi.

Herneyse VDSL i boşverin, telekom yiyosa ADSL max hızı 8'e çıkarsın. Ama altyapı kurtarmıyor işte.

korner12 -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (13 Mayıs 2008; 6:54:47)

quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

quote:

ona bakarsan ADSL protokolü 8 Mbit i destekliyor. Ama 2Mbit ten fazla vermediler yıllarca. Sonra 4'e çıkarttılar maximumu ama pek çok abonede sorun çıkardı, bazılarının hızlarını düşürmek zorunda kaldılar. Şimdi yeraltına fiber döşüyorlar ama bunlar yıllar önceden yapılması gereken şeylerdi.

Herneyse VDSL i boşverin, telekom yiyosa ADSL max hızı 8'e çıkarsın. Ama altyapı kurtarmıyor işte.

aynen öyle çünkü kablolar kutular vs. çok eski bir sisteme sahip...

altugs -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (13 Mayıs 2008; 7:50:02)

quote:

Orjinalden alıntı: korner12

quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

quote:

aynen öyle çünkü kablolar kutular vs. çok eski bir sisteme sahip...

Önemli olan adsl protokolü deil altyapı sant e uzaklığın hattındaki ses yoğunluğu sant in o hızı destekleyip desteklememesi yeni sant hepsi şuan 32 görüyor genelllikle telekom kutularıda değiştirmeye başladı ben pendikde oturuyorum ve 4 ay öncesi telekom bütün binaların kutularını deiştirdi diyebilirim tabi kablolar eski ama vdsl bize çok yakın olan saha dolablarından gelicek yane saha dolabıyla aramızda 1 bucuk km den fazla fark olmayacak tabii sorun olmayacakmı olucak ama beklemek lazım

Z-DGİ -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (13 Mayıs 2008; 13:33:20)

quote:

Orjinalden alıntı: MdbK

quote:

Bence de karşılıksız iş yapıcaklarını sanmıyorum.. [8D][8D]

[sm=muha.gif][sm=evillol.gif] Süper espri dostum.

Mahalle gerçek hızına kavuştu en sonunda [sm=evillol.gif]

edit:imla

.:Kutikul@:. -> Cevap: TTnet bu defa güzel iş yaptı (gerçekten olumlu) (13 Mayıs 2008; 15:36:05)

bugünleride gördüm ya artık ölsemde gam yemem [sm=icon_smile.gif]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.21875