Ne zamandır tv kartı almayı planlıyorum ama net bi karar bi türlü veremedim. Ne olur bi akıl verin.
Hem digital hem analog yayın alan bi kart istedim. Yardımcı olan arkadaşlar aşağıdaki kartı önerdiler;
AverMedia DVB-S Hybird Internal Tv Kartı
Video capture MPEG 1-2-4 , DivX Radyo desteği var Uzaktan Kumanda,16 Kanal Önizleme 1080i / 720P/MPEG-2 uyumlu dijital karasal uydu kartı, Dijital Teleteks, XP Media Center ve Linux uyumlu .( Dvb-T ), 16:9 geniş ekran desteği. HDTV uyumlu
Fakat ntvspor vb kanallarda şifre sorunu yaşama korkusu beni biraz soğuttu bu karttan. Şimdi öğrendiğim kadarıyla SS2 lerde kullanılan bi dosya ile bu sorun halledilebiliyormuş ama bu olay aslında SS2 veya Avermedia olayı değil, Kullanılan yazılımla alakalı sanırım. Yani Progdvb programı eğer Avermedia ile de kullanılabiliyosa büyük ihtimalle o sorun ortadan kalkacaktır.
Yinede bu sorunla karşılaşmamak için genel bi kart olan SS2 almayıda düşünüyorum.
Şimdi anlattıklarımın ışığında bana bu 2 karttan hangisini tavsiye edersiniz? Isınma olayı donanımsal sorunlar fln net bi bilgim yok. Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
Aldım diyelim Avermedia DVB-S Hybrid Analog + Digital kartı. Kendi yazılımı değilde Progdvb kullanarak bu işi halledebilirmiyim?
Hocam şöyle açıklayım ProgDVB denilem program bir Digital tv kartı oynatıcıdır ve geneldir her türlü kart ile kullanabilirsiniz ayrı yetten kanal çözmek için ise vPlug ve softcam.key kullanmanız gerekir!
neden o kartta karar kıldınız... analog radyo kanallarından vazgeçtiniz sanırım bana analog şart, uydu yok şimdilik...
Evet :)
Analog yayından vazgeçtim. Zaten bi kaç yerel yayın yapan radyo kanalı için analog da olmasını istiyodum. Sonra dedim zaten doğru düzgün çekmiyo etmiyo :) Daha önce analog bi tv kartı almıştım ve tv hiç izleyemiyodum sadece radyo dinleyebiliyodum. Oda binbir dert :) Bizim bura düzgün bi şekilde Analog yayınları alan bi yer değil :)
kardeş hayırlı olsun ben de skystar 3 ün usb li olanından almayı düşünüyorum hem notebook hem masaüstü için .sanırım özellikleri aynıdır seninkiyle.kullanmışsındır nasıl anlatırsan sevinirim...bi yardımcı olurmusun
O kadar uzun sürse şimdiye çoktan tv ye çıkmıştım... Kanlı hesaplaşma... :D
@ hacada
Valla son derece memnunum... Kesinlikle tavsiye ederim. Nerdeyse 1 hafta olmak üzere ve hiçbi sorun yaşamadım. Sadece kumanda alıcısında problem vardı onuda gittim değiştirdim. Herşey istediğim gibi. Ara ara yazılımlarla ilgili sorularım oluyor sağolsun arkadaşlar cevaplıyolar. Karttan son derece memnunum...
Sormak istediğin şeyler olursa her zaman sorabilirsin ;)