aimzamdaki sistemi kullanmaktayım, 316 mhz de fsb duvarı var ve işlemcim ileri gitmiyor, orjinal biostan sonra iki yeni biosuyla update yaptım, birisinde 3550 mhz gördü (çarpan 9) fakat stabilitesi yoktu, ilemci 80 derece görüp kapanıyordu orthosa sokunca.
sonra sürekli stabilite kaybı oldu default hali haricinde sürekli restart atıyordu, en son biosta da 2700 mhz de kaldı yine fakat stabildi,
2700 mhz de boşta 45 derece, oyun oynarken 55 derece, tam yük altınde 65 derece görüyor, biraz ısı problemi var, termal macunu fazla sürdüm galiba ,(stok fan)
şimdi benim bu problemim işlemciden mi yoksa anakarttan mı ortaya çıkıyor, aynı anakartı kullanıp quad6600'le verim alamayan bir arkadaş daha vardı ama onun 3500 falan gördüğünü söyledi, eğer anakart sorunluysa anakartı değiştiricem(DFI LP DK P35-T2RS alabilirim)
siz gerekli voltajı veriyomusunuz cpu ya bide ramleriniz stabliteyi bozuyor olabilir ram timinglerini 5-5-5-15 e getirip 800 mhz civarına indir hızı sonra işlemciye yüklen ramlere de biraz voltaj ver boylece sorunun işlemcidemi ramdemi olduğunu anlarız
bu işlemleri ramleri bu haline getimeden önce 800 mhz 7-7-7-20 ve 5-5-5-15 1.8v (işlemci ramden bağımsız) düzeninde yaptım sonra ilerlemeyince ramlerle oynadım, en yüksek voltaj değerine kadar bütün voltajları denedim banamısın demedi, deneyebileceğim bişeyin kalmadığını düşünüyorum
yapacağın iş basit çarpanı düşük birşey ver başla fsb ye yüklenmeye eğer gerekli voltajları verdikten sonra düşük bir fsbde takılıyorsa ozaman anakarttandır yok baktın fsb gittikçe gidiyor ozaman olay işlemcide