Büyüksün Badtr Yaw içimi mi okuyorsun Ben telefonla görüştüğümde henüz yok hazirandan sonra belki diyorlardı demek talep çok olunca hızlanmış işler gelsin hemen atlayalım da Biz hala anakart konusunu çözemedik Acaba ramleri alıp deneyip sonra mı anakarttan vaz geçsek?
selam kardeş, bende uzun zamandır bunları bekliyordum :) anakarta gelince benim kafamda artık 2 model var Rampage formula ve DFI , aslında DFI 1066mhz yazsa hiç düşünmeden atlıcamda 800 yazınca tereddüt ediyorum gerçi bi arkadaş yazana bakama bios destekliyor diyor ama tam aklıma oturmuyor desteklese adamlar yazmazmıydı diye kıllanıyorum, X48-dq6 yı iade edince derlerya sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer diye o misal
bu ram lerde anlamadığım şey 800 - 1066 gibi standart bir değer yerine neden ara bir değer seçip 1000 MHz demişler,, yoksa bu da kingston un 800 MHz lik ramlerine oc ile çıkacağı 1200 Mhz yi standart değer olarak yazdıkları gibimi yapmışlar, aslında 800mhz falanmı acaba
Ürün Incelemeleri OverclockersClub "2GB'lık bir bellek kitinde DDR2-1000 MHz'lik hızlar artık sıradan hale geldi ama 4GB'lık kitler için bu henüz önemli bir hız sınırı. Hatta bu 1000Mhz'i 4GB'lık bir kitte 2.1V gibi makul bir gerilim değeriyle elde etmek daha da kulağa hoş geliyor.
bu ram lerde anlamadığım şey 800 - 1066 gibi standart bir değer yerine neden ara bir değer seçip 1000 MHz demişler,, yoksa bu da kingston un 800 MHz lik ramlerine oc ile çıkacağı 1200 Mhz yi standart değer olarak yazdıkları gibimi yapmışlar, aslında 800mhz falanmı acaba
kullanılan çip lere bakmak lazım anlamak için kıngston o şekilde parayı vurdu insanlar da kazık yedi kimse 1200 mhz de çalıştıramadı ramleri
mushkin cidden en kaliteli bellek üretici firmalardan yıllardan bu yana kendini kanıtlamış iyi bir firmadır.. mushkin redline xp 4000 2-2-2-5 ramlarden kullanmıştım performans olarak harika ramlardı..
EPP destekli bir anakartınız var ise bellekleri taktığınızda hiçbir ayar yapmanıza gerek kalmadan 1000MHz’de kullanabilirsiniz. 1000MHz bir JEDEC standardı olmadığından EPP desteği olmayan anakartlarda bu hızda çalıştırabilmek için BIOS üzerinden üretici tarafından belirtilen hız ve gerilim değerlerini girmeniz gereklidir. Standart anakartlar bu bellekleri ayar yapmadığınız takdirde en yakın JEDEC standardı olan 800MHz’de tanıyacaklardır.
Bellekler için asıl hız diye bir kavram yoktur, aynı işlemciler gibi bellekler de fabrika çıkışında çıkabildikleri max. hız seviyesine göre sınıflandırılırlar. Bildiğiniz gibi 2GHz bir CPU ile 3GHz bir CPU arasında da birisinin 2GHz’e diğerinin 3GHz’e çıkabiliyor olması dışında bir fark bulunmamaktadır, bu durum bellekler için de böyledir ve daha kaliteli silikon üretimler daha yüksek hız değerleri ile sınıflandırılmaktadır.
arkadaşlar bendu bu aralar (1-2 gün içinde) ram alıcam ama araştırmaktan bi haller oldum , bu ramlerin öncelikle fiyatı ne kadar ? hangi micron chip i kullanıyor? 2x2 kit oluşu Q6600 gibi bi işlemcinin önünü tıkarmı OC de ? 2x1 ile daha yüksek fsb lere çıkabilmemiz daha mı kolay olur?
OCZ Reaper 2*1 1066 OCZ Platinum 2*1 1066 OCZ Platinum 2*2 800 Team Extereme 2*1 800 C. Ballistix 2*1 800 C. Ballistix 2*1 1066 Corsair Dominator 2*1 1066 MI ?
YOKSA , bu ramler mi ?
beni oc konusunda tıkamasında... 2*2 olması ilerisi için çok mantıklı aslında ama işte OC de hep sorun oldular
Q6600 2.4@3.4ghz günlük (4004 mhz max) - Sycthe Ninja Rev. B 120 mm - MSI P35 Platinum (rev: 1.2) - Crucial Ballistix Tracer LED 2 x 1GB 1066MHz@1140 - Palit 8600gts 512mb - Seagate 2*250 GB SATA2 16 MB NCQ (RAID 0) - Tagan 2 Force II 700W - Samsung 206BW - NEC Label Flash DVD/RW - Cooler Master-Centurion 5 BS - Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 - A4 TECH X-750F - Logitech MOMO
2gb kitlerin 1gb kit kadar o/c potansiyeli olmadığı aşikar satende , redline serisi en üst sınıf ramleri mushkinin bildim kadarı ile kullancı testleri görmek lazım.
kimdiki senin öldürdüğün, acizliğine hayat mı verdin yoksa zaten güçlü gölgenin altında hep hakimmiydi sana kazançlı bir yolmudur birileri ile yaşayabilmek özledinmi yoksa tek başına ölme zevkini iplerini bıraktığın kollar yorulmaz mı sandın parçalanırken çektiğin acıdan hafifmi geldi,masumluğa kelepçeli gözlerinin sahtekarlığı. çığlık atmak bu kadar mı zor?