Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin diyorum, Bende sony dcr hc 46 e marka bir kamera var. Bu kamera ile bayağı çekimler yaptım. 1394 firewire kartıda aldım, kamerayı bununla bilgisayara takıp görüntüleri aktarıyorum. Buraya kadar sorun yok. Amaaaa... kafamın karıştığı yada benim bu kadar konu açılmışken anlamadığım sorunum şu. Bu zamana kadar movie maker kullanıyordum ama bir türlü nero 6 ile adam gibi bir vcd yapmayı beceremedim. Yavuz abinin kamera kullanımı ile ilgili verdiği bilgiler üzerine ulead dvd movie factory 6 plusı indirdim. kamerayı 1394 e bağlayınca movie maker ile birlikte bu proğramda çalısacak şekilde gösteriliyor ve bu proğramla işe başlıyorum. ama dediğim gibi işin sonrasını bir türlü çözemedim. ilk önce kameradan bilgisayara kaydı vcd veya dvd şeklinde nasıl kaydedeceğim vede neroda nasıl yazdıracağım. 63 dk lık mini dv kasetleri nasıl tek seferde görüntü kayıpsız veya en az kayıplı şekilde bir vcd yapabilirim? yada yine bu kaseti nasıl 4.7 gb lik bir dvd yapabilirim? Off ya çok oldum galiba( şimdi diyeceksiiniz ki yahu o kadar konu açılmış insan bir bakar be diyebilirsiniz ) ama ilk başta dediğim gibi kafam bir türlü almadı ve bende yazmak durumunda kaldım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim...
Kameradan bilgisayar aktarımı ham avi formatında herhangi bir yazılımla yaparsınız.Ben de uzun zaman movie maker kullandım bunun için.Halen daha bazan kullanıyorum.Yeterlidir.Ayrıca permiere pro kullanıyorum.Başka bir yazılım da olabilir.Bunu aktardırktan sonra NERO ile VCD ya da DVD yapabilirsiniz.Ancak bu özellik NERO nun kısıtlı sürümlerinde bulunmaz.Yanında NERO vision expres eklentisi olması gerekir.Yeni NERO larda bu eklenti içinde bulunuyor.Ama NERO 6 da ayrıca yüklemek gerekiyor.Ayrca buna göre seri no girmek gerekiyor.En iyisi siz daha yeni sürüm bir nero kurmayı deneyin.Pek çok forumda bulabilirsiniz.Nero smart startı çalıştırnca oradaki seçeneklerde Vidyo CD yarat ya da Kendi DVD vidyonu yarat gibi seçenekler görülüyorsa artık VCD ve DVD yapabilirsiniz demektir.Kullanımı çok zor değil.Zaten bakınca anlayacaksınız.
NERO smart start--kendi DVD vidyonu yarat(VCD seçeneği de yanındadır)-->video dosyası ekle-->kutuya eklenen videonun üzerini tıkla böylece video parçası üzerinde oynama yapabilirsiniz.Burada mini ekranın altında en sağda bir onay işareti var.onu tıkla.bir ses aarı çıkacak.onu sonuna kadar aç.Yoksa videonun sesi biraz zayıf kalıyor-->ileri de-->DVD menü seçeneklerini ayrla istersen menü yaratmayabilirsin-->ileri de-DVd encode etmeye başlar iş bitince yazmaya başlar.Yaklaşık bir saat sürer.
Dijital kasetlerin VCd yapılması çok uygun değil.Görüntü kaybı çok olur.Bence en iyisi DVD yapılmasıdır.VCD sinema filmlerindeki görüntü kalitesi ile karşılaştırmayın.Onlar çok farklı tekniklerle özel donanımlarla hazırlanıyor.Eğer DVD yaparsanız aynı kasetteki kaliteyi yakalarsınız.gerçi bunda da bir miktar sıkıştırma ve kalite kaybı vardr ama TV ekranında bu gözle farkedilmiyor.Kısacası dijital videolar DVD yapılmalıdır.