Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
SONY DCR HC 46 E Marka Kamera Hk.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> SONY DCR HC 46 E Marka Kamera Hk. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
şekerpınar

8 Mayıs 2008; 3:36:00 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin diyorum, Bende sony dcr hc 46 e marka bir kamera var. Bu kamera ile bayağı çekimler yaptım. 1394 firewire kartıda aldım, kamerayı bununla bilgisayara takıp görüntüleri aktarıyorum. Buraya kadar sorun yok. Amaaaa... kafamın karıştığı yada benim bu kadar konu açılmışken anlamadığım sorunum şu. Bu zamana kadar movie maker kullanıyordum ama bir türlü nero 6 ile adam gibi bir vcd yapmayı beceremedim. Yavuz abinin kamera kullanımı ile ilgili verdiği bilgiler üzerine ulead dvd movie factory 6 plusı indirdim. kamerayı 1394 e bağlayınca movie maker ile birlikte bu proğramda çalısacak şekilde gösteriliyor ve bu proğramla işe başlıyorum. ama dediğim gibi işin sonrasını bir türlü çözemedim. ilk önce kameradan bilgisayara kaydı vcd veya dvd şeklinde nasıl kaydedeceğim vede neroda nasıl yazdıracağım. 63 dk lık mini dv kasetleri nasıl tek seferde görüntü kayıpsız veya en az kayıplı şekilde bir vcd yapabilirim? yada yine bu kaseti nasıl 4.7 gb lik bir dvd yapabilirim? Off ya çok oldum galiba( şimdi diyeceksiiniz ki yahu o kadar konu açılmış insan bir bakar be diyebilirsiniz ) ama ilk başta dediğim gibi kafam bir türlü almadı ve bende yazmak durumunda kaldım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim...

LokmanHekim

Sisteme Gözat

8 Mayıs 2008; 10:23:36 

Kameradan bilgisayar aktarımı ham avi formatında herhangi bir yazılımla yaparsınız.Ben de uzun zaman movie maker kullandım bunun için.Halen daha bazan kullanıyorum.Yeterlidir.Ayrıca permiere pro kullanıyorum.Başka bir yazılım da olabilir.Bunu aktardırktan sonra NERO ile VCD ya da DVD yapabilirsiniz.Ancak bu özellik NERO nun kısıtlı sürümlerinde bulunmaz.Yanında NERO vision expres eklentisi olması gerekir.Yeni NERO larda bu eklenti içinde bulunuyor.Ama NERO 6 da ayrıca yüklemek gerekiyor.Ayrca buna göre seri no girmek gerekiyor.En iyisi siz daha yeni sürüm bir nero kurmayı deneyin.Pek çok forumda bulabilirsiniz.Nero smart startı çalıştırnca oradaki seçeneklerde Vidyo CD yarat ya da Kendi DVD vidyonu yarat gibi seçenekler görülüyorsa artık VCD ve DVD yapabilirsiniz demektir.Kullanımı çok zor değil.Zaten bakınca anlayacaksınız.

NERO smart start--kendi DVD vidyonu yarat(VCD seçeneği de yanındadır)-->video dosyası ekle-->kutuya eklenen videonun üzerini tıkla böylece video parçası üzerinde oynama yapabilirsiniz.Burada mini ekranın altında en sağda bir onay işareti var.onu tıkla.bir ses aarı çıkacak.onu sonuna kadar aç.Yoksa videonun sesi biraz zayıf kalıyor-->ileri de-->DVD menü seçeneklerini ayrla istersen menü yaratmayabilirsin-->ileri de-DVd encode etmeye başlar iş bitince yazmaya başlar.Yaklaşık bir saat sürer.

Dijital kasetlerin VCd yapılması çok uygun değil.Görüntü kaybı çok olur.Bence en iyisi DVD yapılmasıdır.VCD sinema filmlerindeki görüntü kalitesi ile karşılaştırmayın.Onlar çok farklı tekniklerle özel donanımlarla hazırlanıyor.Eğer DVD yaparsanız aynı kasetteki kaliteyi yakalarsınız.gerçi bunda da bir miktar sıkıştırma ve kalite kaybı vardr ama TV ekranında bu gözle farkedilmiyor.Kısacası dijital videolar DVD yapılmalıdır.

DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU

İntel Q9300 2.5ghz,Gigabyte X38-DS5,OCZ 800mhz platinum.2x1gb dual DDR-2 ram,Seagate ST3250410AS 250gbx2(RAID0),Zotac8800GTamp,High Power 560watt,ASUS DVD-RW@CoolerMasterRC534liteCase
şekerpınar

9 Mayıs 2008; 13:05:50 

cevabınız için teşekkürler, ama bu kayıt formatı ne olacak? avi mi mpeg 1 veya 2 mi neyi tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şekerpınar -- 15 Mayıs 2008; 18:25:19 >

LokmanHekim

Sisteme Gözat

16 Mayıs 2008; 14:14:09 

MPEG-2 olmalı.Yani DVD formatı budur.

MPEG-1 ise VCD formatıdır.

DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU

İntel Q9300 2.5ghz,Gigabyte X38-DS5,OCZ 800mhz platinum.2x1gb dual DDR-2 ram,Seagate ST3250410AS 250gbx2(RAID0),Zotac8800GTamp,High Power 560watt,ASUS DVD-RW@CoolerMasterRC534liteCase
panasonica

16 Mayıs 2008; 17:15:59 

quote:

Orjinalden alıntı: LokmanHekim

MPEG-2 olmalı.Yani DVD formatı budur.

MPEG-1 ise VCD formatıdır.

tüm formatları biliyorsan yazabilirmisin?

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> SONY DCR HC 46 E Marka Kamera Hk. Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Rainbow Six Vegas 2
Vegasın altını üstüne getirdiğimiz macera devam ediyor.
MSI NX7600GT Diamond Plus
MSI in HDMI cikisli, hiz asirtma kabiliyeti bulunan 7600GT si

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir