ASUS M2A-VM anakart kullanıyorum, oc yapma niyetindeyim, nbsb'e 1.2 vermek yetmeyebiliyor, (1.2'de sıcaklık 32) 1.3 vermeyi düşünüyorum (1.3'te ise 37-38 lere çıkıyor) kuzey köprüsünün üzerine uzun alüminyum (gümüş renkli, yani bakır gibi turuncu değil) pasif sogutucu var. Ben bundan daha verimli sonuç almak istiyoum, bunun üstüne fan takabilirmiyim? (onu değiştirip fanlı bir tane soğutucu alabilirim, biliyorum) bir de oc denemeleri o/b ekran kartı üzerinde yapıldı, acaba bu sıcaklık güney köprüsünden kaynaklanıyor olabilir mi? güney köprüsü üzerinde siyah renki daha basit bir soğutucu var. Ben ileriki dönemde harici bir ekran kartı alacağım ve oc ler o şekilde yapılacak, yani güney köprüsünden sorun olmaz, o zaman kuzeyin de sıcaklığı düşer mi? bir soru daha, everest ölçtüğü anakart sıcaklığı hangisi? kuzey mi güney mi?
o gri sogutucu o kadar kucuk ve anchor mudur nedir ondan oldugu icin piyasada yerine sogutucu ben 1 yildir ariyorum onu unut bisi bulursan bana da haber ver.uzerine fan da takmana gerek yok uzay montajda 31 derece yaziyor su anda ve ob ekran karti kullanacaksan siyah cipe yukleneceksin ona da thermalright filan alma bende var oteki anakartta sabit durmuyor sabitleyemedim oyle soyleyeyim. sundan aldim gecende achorluymus guya zalmaninkinden sonra 2 oldu oraya uyduramadigim.
o anakarta harcadigin 1 ytl bile haram soyleyeyim oc icin.sogutma falan filan yerine satip en ucuz anakarti alsan daha ucuza gelir 2.1v ram voltaji ile nereye gideceksin her sey tastamam olsa??sempronla 320 fsb acan ki o sempronu 358 actim ben sonra K9N de.3600 4000 ler ile 250 260 cakilip kalan alete ne sogutmasi birak yansin cehennemlerde surunsun bu aleti tasarlayanlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .45 ACP -- 8 Mayıs 2008; 1:30:25 >