arkadaşlar bilgisayarımda SAATA HDD ve SAATA DVD-R var ancak bilgisayarım açılışta ve setup ta SAATA HDD gördüğü halde SAATA DVD-R görmüyor bundan dolayı xp yi kuramıyorum.Biosu güncelledim olmadı.ankartım ASUS A7V880 biostan bir ayar yapmam gerekiyormu gerekiyorsa nasıl yapmmalıyım yada ne yapmalıyımki xpyi kurnak için açılışta saata dvd-r bilgisayarım görsün yardımcı olursanız sevinirim çünkü şu anda bilgisayarım çökmüş durumda ACİİİİİL
arkadaşlar bendekiş sorun cd ile ilgili değil ya bios ayarı yda dvd üzerinde varsa jamper ayarı ile ilgili daha cok bios olması lazım anacak nasıl yapaıldığını tam olarak bilmiyorum çünkü saata hdd görüyor onda sorun yaok sorun saata dvd-r da biosta görmüyor.dolayısıyla boot yapmıyor başlangıçta
Bi yerden eski bi IDE CD-ROM bul, kurulumu onunla yap. Anakartın VIA çipset, eskilerden SATA1 destekliyor. Diskin de SATA1 olmalı, ya da Seagate'in jumper takılı SATA2 olanındandır. SATA2 DVD Yazıcıyı BIOS'da tanımıyor ya da Boot seçeneklerinin arasında yoktur normal. IDE'den takılan başka bi tane kullan.
Kart eski olduğundan (Soket A destekli, 2004'de çıkmış) BIOS'unu artık güncellemezler, en son 2006'da bir şeyler eklemişler.