arkadaşlar bilgisayarımın özelliklerini yazacağım ama dalga geçmeyin sakın amd+ athlon 1.25 ghz 512 mb ram galiba 64 mb ekran kartı
şimdi bu bilgisayarı hızlandırmak için hangi parçalarını değiştirmem lazım ? elimde 2 .el parçalar var ama takmayı bilmediğim için hangilerinin bilgisayarımı hızlandıracağını bilmiyorum..yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler
Öncelikle elindeki parçaların detaylı özelliklerini yazarsan daha iyi yardımcı olunur.
Eğer elinde bi anakart varsa tavsiye edilecek sistem çok başka olabilir. Ama bu sisteme anakart değişmeden; 2,66 işlemci bide+512 ram daha çok iyi olur. Bu büyük bi performans artışı sağlar. Eğer çok oyun meraklısı isen bide ekran kartını iyi bi parçayla değiştirirsen süper olur. Ben ekran kartlarından pek anlamadığımdan ekran kartında yardımcı olamicam. Ama 128MB bi kart hiç fena olmaz.
yani yine amd mi kullanacağız mesut kardeşş..ben en iyisi işlemciyi 2.00 ghz yapayım bide ekran kartını değiştireyim yeterli sanırım...teşekkürler..peki bu parçalar takıldıktan sonra nasıl emin olacağım doğru parça takıldığınaaa
işlemcim 1250mhz de çalışıyor demişsin..Suya sabuna dokunmadan sana sistem hızlandırma ipucu vereyim..
AMD Athlonj XP işlemcisine sahipsen veri yolun ya 133 dür yada 166 (sadece barton)....3200+ için bu değer 200...Ancak senin 1250 değeri büyük ihtimalle biosdan 12.5*100 olarak ayarlandığı için 1250 çalışıyor....FSB hızını 133 yada 166 yapmayı deneyebilirsin..yada denemeden önce Everest programını indirip işlemcinin gerçek frekansını ve olması gereken değerleri görebilirsin bizimle paylaşabilirsin..O şekilde daha sağlıklı sonuç elde edebiliriz
Anakart CPU Türü AMD Athlon XP, 1250 MHz (12.5 x 100) Anakart Adı Asus A7V8X-X (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN) Anakart Çipseti VIA VT8377 Apollo KT400 Sistem Belleği [ TRIAL VERSION ] DIMM1 256 MB PC2700 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz) DIMM3 [ TRIAL VERSION ] BIOS Türü Award Modular (09/02/04) İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1) İletişim (COM ve LPT) ECP Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)
Görüntü Birimi Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB) 3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X Monitör Tak ve Kullan Monitör [NoDB]
DMI DMI BIOS Sağlayıcısı Award Software, Inc. DMI BIOS Sürümü ASUS A7V8X-X ACPI BIOS Revision 1013 DMI Sistem Üreticisi System Manufacturer DMI Sistem Ürün Adı System Name DMI Sistem Sürümü System Version DMI Sistem Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Anakart Üreticisi ASUSTeK Computer INC. DMI Anakart Ürün Adı A7V8X-X DMI Anakart Sürümü REV 1.xx DMI Anakart Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Üretiçisi Chassis Manufacture DMI Kasa Sürümü Chassis Version DMI Kasa Seri Numarası [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Fiyat Etiketi [ TRIAL VERSION ] DMI Kasa Türü Tower DMI Toplam / Boş Bellek Yuvaları 3 / 1
cpu speed: 1250 1667 2083 2500 mhz bunlardan 1250 seçili diğerlerini seçebilirmiyim acaba
aşağıdaki yazdığım bölümler ne işe yarıyo acaba ..çünkü bu yazdığım 2 bölümede giremedim ben cpu frequency multiple: (12.5x) cpu external frequency (mhz) :(100/33) bu bölümlerer giremiyorum biosta .
memory frequency ( mhz) bu bölümü değiştirdim 200,266,333,400 ben bunu 266 yaptım yanlışmı yaptım acaba?
evet diğerlerini seçebilirsin...Yanlız işlemcinin aslında ne olduğunu bilsek daha iyi olurdu...cpu-z uygulamsını indirip bi ekran görüntüsünü vermen çok iyi olacaktır..Ufak açıklamalar yapacak olursak ;
İşlemci hızı= çarpan*FSB değeri olarak bulunur...örneğin Pentium4 2400 için 24*100 gibi..AthlonXP ailesinde yazan hız değeri gerçek mhz değeri değildir, zamanınıda çok tartışıldı çizildi o yüzden detaya inmiyorum.Sadece o zamanlar için rakibi olduğu P4 işlemciler için karşılaştırma olanağı sunuyordu desek yeterli..Benim kullandığım AthlonXP 2800 (12.5*166= 2080~2100mhz) işlemcinin P4 2800 rakibi olması gibi..
Senin Athlon XP işlemcin ya 133 fsb ye sahiptir yada benimki gibi 166...Ancak bunun için L2 cache bellek miktarını yada kod adını bilmek gerekli (palamino t.bread yada barton)..Ona göre 12.5*133 yada 12.5*166 değerlerini deneyebiliriz