slm arkadaşlar ben aklıma bişe geldi düşündügümde çok ilginç geldi sonra fikrimin iyi olmadıgını düşünmek zorunda hisstettim birde buraya paylaşmak istedim pek fazla cnc tezgahlar hakında bilgim yok ama aşagıda gördügünüz yazıcının kartuşarı bozuk aklıma bunu cnc tezgah yapmak geldi sizce bu velet bu düşünceme uygunmu yani cnc tezgah olurmu hiç ellemeden sadece kartuş kısmını söküp oraya pertinanksı çizecek bir matkap koyamazmıyız lütfen düşüncelerinizi söyleyin aklıma geldikçe bişeyler eklerim
tek bir çizgi üzerinde delikler açmak için bir matkap kullanabilirsin ama kartuşu oynatan sistemin kaldıracagı yükte bir matkap koymalısın.
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kaste ve fiile dayanan taassupkar hareketlerden sakınıyoruz.Mustafa Kemal ATATÜRK
mesela teyp motorları buna uygun olurmu en güçlüsünden çünkü teyp motorları yassı olması dezavantaj walla ben denicem kartı ileri itebilmesi için motorunu bile geliştiririm evet fikirleri bekliyorum
mürekkep kafasını sökmeyip uygun bi kartuş takıp pcb ye direk baskı alacak düzenek yapılabilir. sonra aside atarsınız.
PCB üzerine lazer baskı alabilmek için bu sistemi kullanabileceğini sanmıyorum fakat fikir güzel, yazıcıyı kasasından ayırıp kağıt kaydıran motora kayar tabla yaparsınız kartuşu oynatan düzeneğe de ufak bi matkapla iş hallolur mevcut haliyle pek sağlıklı olacağını sanmıyorum çünkü yazıcıyı yeniden programlamadan 15 sn de çıktı alır gibi PCB çizemezsiniz
mürekkep kafasını sökmeyip uygun bi kartuş takıp pcb ye direk baskı alacak düzenek yapılabilir. sonra aside atarsınız.
PCB üzerine lazer baskı alabilmek için bu sistemi kullanabileceğini sanmıyorum fakat fikir güzel, yazıcıyı kasasından ayırıp kağıt kaydıran motora kayar tabla yaparsınız kartuşu oynatan düzeneğe de ufak bi matkapla iş hallolur mevcut haliyle pek sağlıklı olacağını sanmıyorum çünkü yazıcıyı yeniden programlamadan 15 sn de çıktı alır gibi PCB çizemezsiniz
Birkaç sitede görmüştüm. sadece kırmızı mürekkep ile PCB'ye çıktı alıp asit solüsyonunda sorunsuz kullanıyorlardı. Oradan aklıma geldi.
http://techref.massmind.org/techref/pcb/etch/cx4200-vs.htm yazıcı ile pcb baskı yapmış yapanda bir türk zaten... biraz modifiye ile yapılabilir veya elinizde epson 900 tarzı cd üzerine baskı yapan bir yazıcınız varsa daha kolay olur.....youtube de konuyla ilgili birçok film bulabilirsiniz... kolay gelsin
Bu konuyla ilgili biraz kafa yormuştuk.Çok farklı fikirler ortaya çıktı.Olmayacak bir şey değil plakete her türlü işlem yapılabilir fakat ben bakırı eritme işini lazerle yapalım demiştim bi sonuç çıkmadı. http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=856.0