İşlemci hızını varsayılan hıza (3000) al ve bellek hızını da varsayılan hıza (1066) al. Daha sonra bellek voltajını 2.1v'a ve işlemci hızını otomatiğe ayarla. Sonra bir dene bakalım. Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım, sorun işlemciden kaynaklanıyor bence
450*9 = 4050mhz @1.375v da islemcimi geil ultra ramler vardı bundan once 800mhz ; onlarıda 900mhz 4-4-4-12 @2.3v da fsb:ram oranınınıda 1:1 kullanıyodum. Sımdı domınatlerı aldım. Zamanlamarali autoya getirdim default voltajı verdım sadece fsb:ram oranini 1:1:20 yaptim ramleri 1080mhz ye cekti yoksa gormuo msi 1066yi default. geldim orthosta 19sn sonra stopped diyo. cpu herzamankı stabıl degerinde, ram zaten 1066 onu 1080 yaptim sadece voltajida 2.1 verdim default voltaj olmadi , sonra 2.2v verdim bekli yarari olur diye yine olmadi. timingleri elle 5-5-5-15 girince hic acmio deli edecek bu ram beni. bana timingleri mhz voltaj soleyebilecek biri varsa onlari denicem.
CPU'yu default hızına aldığında, ram'leri 1066 yaptığında ve varsayılan voltajı verdiğinde aynı sorunu yaratıyor mu? Yani bunda anlaşılamayacak bir şey yok, geometri problemi değil, analitik değil.. FSB'yi default yapacaksın sonra ram'leri 1066 yapıp deneyeceksin, bu kadar..
Neden böyle saçmasapan bir şey soruyorum dersen, sen sorunun ram'lerden olduğuna emin değilsin. Öyle bir fikrin var yalnızca. Default işlemci hızında aynı sıkıntıyı yaşıyorsan söyleyebilirsin stabilite sorununun ram'lerden kaynaklandığını.
cpu default hızında 333 *9 olmakta. bu durumda auto durumda zaten anakart 1066 gormuo 800 goruyo bunu 1:1:20 yaptigimda 999mhz oluyo. bu sekilde actigimda orthos 5 dk sorunsuz calıstı ama ustunu denemedım. Yalnız ramın uzerınde 5-5-5-15 1066 2.1v degerını elle verınce ıslemcının hızı ne olurs olsun acmıyo. tımınglerın auto olmasını ıstıyo. ikincisi ben dedigini anladim ama sana diyorumki 4 aydir kullandigim cpu oc degerlerin kusursuz stabilde ondan kaynaklaniyo olamaz. 2 si onuda denedim zaten. 1066 mhz ram timing elle 5-5-5-15 2.1v girince acmio acaba alltaki 32 -12 -12 -12 degerlerinindemi problem var onu sormustum ben
Bu bellek kitini bir dönem ben de araştırdım. Yurtdışında da benzer sorunları yaşayan kullanıcılar olmuş.
Aslen Corsair (ve diğer markalar) bu tip standart dışı hızlardaki belleklerde garanti verirler hızlar konusunda. Zaten her sistem bu tip standart dışı bellekleri tanıyamaz. Corsair ve bilimum diğer markaların dünyadaki her anakartta deneme imkanları olmadığından senin gibi mağdur arkadaşlar olabiliyor.
Standart dışı hız diyorum çünkü 1066 resmi bir bellek hızı değildir. Kullandığım anakart GA-P35-DQ6 bile 1066 MHz hızındaki belleklere destek veriyorum derken parantez içinde OC yazıyor.
İşlemciyi varsayılan hızına aldıktan sonra 1066 hızına getir bellekleri ve 5-5-5-15 zamanlamalara ayarladıktan sonra voltajı daha yüksek vermeyi dene. Eğer 2.2v - 2.4v aralığında bile bellekler kesinlikle 1066 hızında 5-5-5-15 zamanlamalarla çalışamıyorlarsa büyük ihtimal ciddi bir anakart uyumsuzluğu söz konusudur. İmkanın varsa (eş-dost) başka bir anakartta da bellekleri dene, hiçbir şekilde sonuç alamıyorsan bellek distribitöründen destek isteyebilirsin.
Yalnız ben voltaj arttırarak belleklerin çalışabileceğini düşünüyorum. Çünkü bu bellekleri kullanan bir başka arkadaşım daha var ve bana 1066'da çalışmıyor gibi bir sorundan bahsetmedi.
2,4 dahıl denedım acmadı ya 5-5-5-15 yapınca elle tımıngı hıc acılmıo auto bırakınca 5-5-5-18 acıyo ama orthosta 20 sn fılan dayanıo.voltaj arttırmanında yararı olmuyo. anakartta problem buyuk ıhtımal banada oyle gelıo ben bunları balıstıx olan bırıyle takaslayayım barı.
denedım 1200 e yaklasıyo. Takas icin ilan verdim yada satis icin ama ramler 5 gunluk deyince millet killaniyo. satilmadi. balistix tracerlarda takas dusunmuyo bakiyoruz ins yapacagim bi takas.