Herkeze merhabalar.Bu çalışma ilk modum olacak. Tabi vakit bulup da bitirebilirsem . Buradaki usta arkadaşların çalışmalarından esinlenerek başladım. Ancak vakit , para , denklemini şuan için tam olarak çözmüş değilim. Aslında mod bittikten sonra buraya resimlerini koyacaktım ama sizinde yorumlarınızı, fikirlerinizi alma istedim..
Bende scarab arkadaşımızın modu gibi 2 kasayı birleştirerek geniş bir kasa elde etmeyi planlıyordum. Ancak imkanlar dahilinde yeni yeni birşeyler yapabiliyorum .. 2 kasayı birleştirmek istememin sebebi ise ilerde su soğutma sistemine geçmeyi planlıyor olmam!
Öncelikle şirketten atılacak bir kaç eski kasayı bilgi işlemciler atmadan ele geçirdim .. Madem atacaksınız bana atın dedim .. Atılacak garibanlar bunlar... hiç kasam yoktu bi anda 3 kasam oldu..
2 kasa aynı tip diğerinin içi biraz daha farklı .. Ama ön panelleri pek kullanmayı düşünmüyorum. Hdd, ve cd tutucu alüminyum parçaları söküp başka bir şekilde kullanırım diye düşündüm..
sökme parçalama işlemleri ..
kullandığım dremel
kesici uçlar dan bazıları
kasalar eski olduğu için egsoz fan yuvaları ufaktı tabi ben 12' lik fana göre ölçüp kesim işlemine başladım.. Fan yuvamız hazır. Vidalar için delikleri açmak lazım.. 12 lik fan yuvamızda vida delikleriyle beraber hazır oldu ..
2 kasayı perçinle birleştirdim. Tahminimden daha sağlam oldu. ilk mod başlangıcı için fena değil derim, sizce nasıl?
Diğer 3. kasadan söktüğüm hdd tutucu parçayı bu kasada kullanıcam,yalnız bağlantıları yan tarafa gelecek şekilde olacak. Parçaya deneme için siyah boya attım 2 kat sonrada vernik attım .. böle enteresan bişi oldu.. nasıl yaptın deseniz walla bende bilmiyom böle alacalı bulacalı bişi oldu. kasanın iç rengini uv duyarlı bir renk yapacağım için şuan için önemli değil.. şimdilik böle kalsın..
değişik açılardan görünüm.. ( 12'lik fanı da örnek olsun diye taktım)
Birleştirdiğim kasalara temsili olarak eski anakart ve psu yu taktım.. hdd için ise 3. kasadan çıkardığım parçayı kablo girişileri sağ tarafa bakacak şekilde tabana perçinledim.. Ancak üst tarafı daha sabitleymedim .. akşam olmuştu ve sanırım komşular beni parçalamak üzereydi
kasada olacak olan asıl sistem şuan masamın üzerinde kuzu gibi yatıyor ... Pardon yatamıyor harıl harıl uzay kasa olarak çalışıyor
kasanın ön panelini siyah plexiden yapıcam..Anakartın olmadığı tarafta cdrom pencereleri fan kontrol için pencereler olacak. Böylelikle anakart tarafında kablo kargaşası olmayacak diye düşünüyorum. yanlar içinde şeffaf plexi düşünüyorum. Ama tam karar vermiş değilim .. Bu noktada sizlerinde tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım olacak..
Herkese şimdiden teşekkürler
PSU, HDD, CDrom cart curt sagdaki kasada Digerleri soldaki kasada olsun. Kablolar vb. sagdaki kasada oldugu icin kablo karmasasi olmiyacak diger kasada. Sadece hortumlar (Sivi sogutmaya gectigin zaman) ve anakart olucak.
Simdilim bunlari yaparsan kasanda yapicak bisey kalmaz, super bisey olur.. Atilcak kasalara gelirsek. Bende bi babamin sirkete ugriyim. Belki 2 tane kasa yakalarim. Bu tur biseye baslarim bos zamanlarimda..
Sistemde su soğutma kullanıcaksan o kadar çok fan deliği açmana gerek yok. Radyatörü kasa içine koyacağına göre (ki yeterli alanın var) ön tarafta içeri hava çekecek 1 adet 120MM fan yeterli olacaktır. Su soğutmanın amacı sessizlik ve yüksek performanstır. Kasayı fanla doldurarak gürültü makinesi haline getirmenin lüzumu yok.
Core2QUAD Q6600 2.40@4060 MHz with Water Cooling / Asus CommandO / Team Xtreem 2x1GB DDR2 800@1200 MHz 5.5.5.15 2.3V / Axle 8800GTS 512MB (G92)@ 800/2000/2200 / 200GB Samsung SATA2 + 80GB Seagate SATA2 / SB Audigy / Asus 2014L1T / AG NEOVO - H-W22 / Tagan 2 Force 800W/ G15 + X-750F / SkyStar2 2.6D / CM Stacker... Su soğutmam: EK Supreme Acetal | Alphacool NexXxoS Pro III - Rev.2 | Laing DDC-T Pompa - 420L/h | Alphacool Rezervuar
Ön panelin sağında 2 cd rom için yuva, bir fan kontrol yuvası ve power,reset tuşları olacak. zaten siyah plexiden yapmayı düşündüğüm için ön panel sade gözükecek.
daha önce de belirttiğim gibi kasanın üst ve sol yan tarafında şeffaf plexi kullanmayı düşüyorum.
Arka tarafa gelirsek gereksiz parçaları kesip siyah plexi ile kapatacağım.
ilerde sıvı soğutma yapınca soldaki kasada yer alacağından şimdilik sol tarafa herhangi bir bölme açmayacağım.. ( ön panel için)
Uv kablo kitleri, uv ışıklandırma , fan ızgaraları, 12 lik uv fanlar alınacak daha ..
herkese yorumlar için tekarar teşekkür ederim.
Sistemde su soğutma kullanıcaksan o kadar çok fan deliği açmana gerek yok. Radyatörü kasa içine koyacağına göre (ki yeterli alanın var) ön tarafta içeri hava çekecek 1 adet 120MM fan yeterli olacaktır. Su soğutmanın amacı sessizlik ve yüksek performanstır. Kasayı fanla doldurarak gürültü makinesi haline getirmenin lüzumu yok.
+1
Evet aynı şekilde düşünüyorum .. anakart tarafında 1 egsoz fanı, ( belki ön panelede içeri temiz hava çekişi için bir fan takarım) sağ yan kapağa da hdd soğutmak için bir fan takmayı planlıyorum.. öle 5-6 tane fan olmasına gerek olmayacak bir sistem olacak..
+1
Evet aynı şekilde düşünüyorum .. anakart tarafında 1 egsoz fanı, ( belki ön panelede içeri temiz hava çekişi için bir fan takarım) sağ yan kapağa da hdd soğutmak için bir fan takmayı planlıyorum.. öle 5-6 tane fan olmasına gerek olmayacak bir sistem olacak..
HDD'leri öndeki fanın önüne koyarsan, yan panele fan koymana gerek kalmaz. Dediğim gibi bir giriş ve bir çıkış fanı yeterli. Radyatörü 240lık ya da 360lık kullanacağın için 3 tane egzost fanın olacak zaten.
Core2QUAD Q6600 2.40@4060 MHz with Water Cooling / Asus CommandO / Team Xtreem 2x1GB DDR2 800@1200 MHz 5.5.5.15 2.3V / Axle 8800GTS 512MB (G92)@ 800/2000/2200 / 200GB Samsung SATA2 + 80GB Seagate SATA2 / SB Audigy / Asus 2014L1T / AG NEOVO - H-W22 / Tagan 2 Force 800W/ G15 + X-750F / SkyStar2 2.6D / CM Stacker... Su soğutmam: EK Supreme Acetal | Alphacool NexXxoS Pro III - Rev.2 | Laing DDC-T Pompa - 420L/h | Alphacool Rezervuar
+1
HDD'leri öndeki fanın önüne koyarsan, yan panele fan koymana gerek kalmaz. Dediğim gibi bir giriş ve bir çıkış fanı yeterli. Radyatörü 240lık ya da 360lık kullanacağın için 3 tane egzost fanın olacak zaten.
Dediğinde sonuna kaadar haklısın. Ancak hdd tutan alüminyum parçaları kasanın standart duruşu dışında yani ön panele parelel olarak montelediğim için , öne koyacağım bir fan hdd soğutma için çok etkili olmayacaktır diye düşünüyorum. Bu nedenle sağ kapağın en sol alt kısmına bir fan koymayı planlamıştım. Bilmiyorum ne kadar doğru düşünüyorum :)