Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Arkadasimin Bilgisayarini Yaktim !! REsim Eklendi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> Arkadasimin Bilgisayarini Yaktim !! REsim Eklendi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
warrior.virus

7 Mayıs 2008; 1:07:08 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

S.a arkadaslar Benim arkadasim islemci fanini temizlemek icin bana getirdi.ben actim pcyi ve temizledim yere yatirmisken benim cocuk guc kaynaginin ordaki 230 /150 v bolumunu 150 v yapmis benimde haberim yok fisi taktim dugmeye bastim bi isikla beraber koku geldi ben koktum acaba pcyimi yaktim diye ama guc kaynagi yanmis sonra o guc kaynagidan aldim aynisi ama simdi islemci fani calisiyor ne cdrom nede isiklari calismiyordu sonra bi kac seyi kurcaladim cdrom ve isiklar ve fan calisti ama ekran calismadisonra gene kurcaladim bu sefer gene butun elektirik gitti tek islemci fani calisti ve suan acil cok uyuk yardim ihtiyacim var sadece guc kaynaginin fani bide islemci fani calisiyor.acaba sorun nerdedir nasil ogrenirim lutfen yardim

pc ozelikleri
standart internet pcsi ekran karti falan yok 2.ghz islemci baskada bi ozeligi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warrior.virus -- 7 Mayıs 2008; 10:06:23 >

Her Türlü oyun Hilesi Icin Pm Atin
nihat35nihat

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

7 Mayıs 2008; 1:16:40 

PC Montaj - Bilgisayar toplama (resimli anlatım) http://forum.donanimhaber.com/m_11252597/tm.htm
PC Montajı, arıza ve problem çözümleri... (Videolar) http://forum.donanimhaber.com/m_11945960/tm.htm
Bağlantılarda bir yer atlamışsındır, bu konuları tekrar incele, Power Supply giderken (patlarken) makina büyük ihtimal açık değildir, anakart vs.. hasar almamıştır görüşündeyim. Bence ekran beslemesi olan 4'lü kare ikinci bir soket var onu takmamişsindır veya bir bağlatı eksiktir...

Dost bulmanın yolu da dost olmaktan, Dost olmanın yolu "insan" olmaktan geçer....
warrior.virus

7 Mayıs 2008; 1:30:27 

yok ya hepsini taktim ben yarin resimlerini cekip buraya koyarim daha iyi anlarsiniz

technical man

7 Mayıs 2008; 2:11:30 

+12 volt girişinide bağladığına göre bios u da sıfırlamanı tavsiye ederim. genelde power suply sorunu olduğunda bios kilitlenir.
resimleri eklersen ona göre de bir yorum yapabilirm

Vardır Onunda Çaresi!!! Üzme Kendini...
warrior.virus

7 Mayıs 2008; 10:10:10 

Sadece güc kaynaginda giden kabloalri cikardim baska hicbir kabloyu cikarip takmadigim icin tek guc kaynagidan baglanan kablolarin resimlerini veriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warrior.virus -- 7 Mayıs 2008; 10:11:02 >

thunderwatcher

Sisteme Gözat

7 Mayıs 2008; 10:59:10 

Öncelikle geçmiş olsun. Sorun ne yazık ki PSU ile sınırlı değil. %99 ihtimalle anakartı da yakmışsınız.

Bu tür bir durumda en önemli göstergeler şunlardır:

1) Bilgisayarın -ışık ve fandan ibaret olsa- bile açılıp açılmadığı (işlemci gümlemiş olsa hiç açılmaz)
2) Bilgisayarın ne kadar süreyle açık kaldığı (Bir süre çalışıp kapanıyor mu yoksa devam mı ediyor)
3) Başlangıçta nasıl bir uyarı sesi geliyor? Tek bip mi, kesik kesik birkaç bipmi yoksa uzun alarm gibi bipler mi?
4) BIOS'a girebiliyor musunuz?
5) Ekran ışığı bekleme konumunda mı yoksa açık mı? (Bazı ekranlarda sarı bekleme yeşil aktif şeklindedir, bazılarında yanıp söner ya da düz yanar)
6) Özellikle işlemci ve ram civarındaki devrelerin diplerinde, çevrelerinde arkalarında kararmalar var mı? Şişen, eğilen, çatlamış devre var mı?
7) BIOS sırasında klavye ışıkları bir kez yanıp söner. Klavye ışıkları yanıyor mu ve Num lock düğmesini açıp kapatabiliyor musunuz?
8) Kasada şase (akım, kısa devre) var mı? (Kontrol kalemiyle bakabilirsiniz)

Koku geldi dediniz hadise bitti zaten...Sizin durumunuzda anakartın yandığından hiç şüphem yok. 150V'luk PSU'ya 230V verdiğinizde PSU ile kurtaramazsınız. PSU'larda o kadar güçlü bir voltaj koruması bulunmuyor. hatta UPS ile bile bu tür bir yükü kaldırıp kaldıramayacağınız şüpheli. Velhasılı anakart meftah..

- Detaylı bilgi verin! İşletim sisteminizin ne olduğu da dahil!
- Ölseniz de acil,çok acil,imdat gibi saçma başlıklar atmayın!
warrior.virus

7 Mayıs 2008; 11:02:38 

yok 230 v tu oglan benim 150 v vermis ufatmis voltu .abi ben ugrasirken demin cdrom ve ondeki ufak isiklar geldi ama ekran simsiyahti sonra ugrasiyim dedim bu deferde gene cdrom ve o ufak isiklar gitti.ekranda hic bir aktiflik yok ha takmissin he takmamissin hic bi isik yok sadece ekran isigi yanip sonuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warrior.virus -- 7 Mayıs 2008; 11:04:06 >

thunderwatcher

Sisteme Gözat

7 Mayıs 2008; 11:12:15 

quote:

Orjinalden alıntı: warrior.virus

yok 230 v tu oglan benim 150 v vermis ufatmis voltu .abi ben ugrasirken demin cdrom ve ondeki ufak isiklar geldi ama ekran simsiyahti sonra ugrasiyim dedim bu deferde gene cdrom ve o ufak isiklar gitti.ekranda hic bir aktiflik yok ha takmissin he takmamissin hic bi isik yok sadece ekran isigi yanip sonuyor

Tamam işte anahtarı değiştirince 150V yapmış PSU'yu.. Bizim şebeke 230V.. Aksi olsaydı mesele olmazdı sadece voltaj yetmediğinden açılmazdı makina. (Siz de sorunun kaynağını bulana kadar iyice delirirdiniz artık ama keşke öyle olsaydı). Yani sizin oğlan şehir cereyanını değil PSU'yu ufaltmış o da yanmış zaten.. Daha 1.5 ay önce aynı sorunu ben de yaşadım. Neler yapmadım neler!.. Konuyu göstericektim ama silinmiş.. Tüm belirtiler aynı. Anakart ne yazık ki...

- Detaylı bilgi verin! İşletim sisteminizin ne olduğu da dahil!
- Ölseniz de acil,çok acil,imdat gibi saçma başlıklar atmayın!
asmara

7 Mayıs 2008; 11:12:33 

anakartta arıza ihtimali çok yüksek

Alem oyuncu olmuş burası bir sahne
Oynayın bakalım kafanıza göre
Nereye kadar !!!
warrior.virus

7 Mayıs 2008; 11:40:34 

cok tessekurler arkadaslar yazanlardan Allah razi olsun ne yapalim omru bu kadarmis

clarion

Sisteme Gözat

7 Mayıs 2008; 11:45:48 

ram ve cpu bulup onları bi deneyin diyecem ama anakart arızalı ise yeni takacağınız parçalarıda bozma ihtimali var....

Çok Yakında...
2 x Intel Xeon E5240 3.0GHz 6MB/1333 DualCore 16GB(8x2GB)FB-DDR2 ECC Memory NVIDIA Quadro FX3700 512MB PCIe
500GB HDD
warrior.virus

7 Mayıs 2008; 11:48:27 

quote:

Orjinalden alıntı: clarion

ram ve cpu bulup onları bi deneyin diyecem ama anakart arızalı ise yeni takacağınız parçalarıda bozma ihtimali var....

benim kendi pci denemek istedim ama valla bozarim diye korktum

alehandro

7 Mayıs 2008; 12:39:24 

anakartta sorun olsa işlemci fanı çalışmaz..demekki anakarta elektrik geliyor...imkan varsa başka bir ekran kartı dene...ayrıca resimde boşta gösterdiğin kablolardan bir tanesi(beyaz olan)disket sürücüye diğeri cd roma takılacak..ucu siyah olan kabloyu cd roma tak cd rom çalışır..

clarion

Sisteme Gözat

7 Mayıs 2008; 14:02:44 

quote:

Orjinalden alıntı: alehandro

anakartta sorun olsa işlemci fanı çalışmaz..demekki anakarta elektrik geliyor...imkan varsa başka bir ekran kartı dene...ayrıca resimde boşta gösterdiğin kablolardan bir tanesi(beyaz olan)disket sürücüye diğeri cd roma takılacak..ucu siyah olan kabloyu cd roma tak cd rom çalışır..

Anakartta sorun alsada Cpu fanı çalışabilir..Sorun yoktur demek soruna pembe gözlükle bakmakla aynı şey...

Çok Yakında...
2 x Intel Xeon E5240 3.0GHz 6MB/1333 DualCore 16GB(8x2GB)FB-DDR2 ECC Memory NVIDIA Quadro FX3700 512MB PCIe
500GB HDD
alehandro

7 Mayıs 2008; 14:53:50 

quote:

Orjinalden alıntı: clarion

quote:

Orjinalden alıntı: alehandro

Anakartta sorun alsada Cpu fanı çalışabilir..Sorun yoktur demek soruna pembe gözlükle bakmakla aynı şey...

yok pembe veya mor gözlükle bakmıyorum arkadaşın içinde bulunduğu durumda ihtimalleri konuşuyom...çözüm önerin varsa sende birkaç şey söyle isteren...kal sağlıcakla..

erdemasik

7 Mayıs 2008; 15:26:35 

Geçmiş olsun..

PSU giderse Yalnız gitmiyor..Genelede anakartıda yanında götürüyor..Aynı sorun arkadaşımın başına geldi..Ram - Hdd - İşlemci , Saglam..
Onlara birsey olmamıs..Anakart yandı sadece...

Kolay Gelsin...

..ııllı. lılı llı .ı.ıl.lı ..ıılıı.lıl ıllı...ııllı....ııllı. lılı llı .ı.ıl.lı ..ıılı
ondercok

7 Mayıs 2008; 15:41:29 

senin çocukta tam dayaklıkmış be hocam :)

yanlız şöyle birşey söyliyeyim aynı olayı benim arkadaşım sırf meraktan yaptı gözümüzün önünde psudan dumanlar yükselti ve bi patlama oluştu fakat bilgisayara hiç birşey olmadı sadece psu değiştirdi ve pc aynı halindeydi...

sanada geçmiş olsun.çok kötü bi durum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ondercok -- 7 Mayıs 2008; 15:42:17 >

1-(Acil Yardım,Hemen,)Başlıklı Konuları bende 1 hafta sonra yanıtlamaya Davet ediyorum...
2-Teknik Yardım Bölümünde Sorunu Çözenlerin Başlığa -(Çözüldü)- ibaresini koyamaya davet ediyorum...

Lütfen....

Türk Telekom'un her ay hiç bir hizmet vermeden 14,17 YTL almasına karşıysanız tıklayın
blackened

7 Mayıs 2008; 20:14:51