Eğer amaç sadece oyun oynamaksa, en güzeli internet ve ıvırzıvır işler için giriş seviyesi veya orta karar bir pc alıp yanına adam gibi bir ekran kartı parasına birde konsol almak. Pc de Konsol da kullanmış birisiyim. Evinizde tv ile alakalı bir problemininiz olmayacaksa (dizi izlicem kapa oyunu gibi ) konsol alın. En basitinden, Pc de nfs carbon, most wanted felan oynayıpta araba yarışı oynadığını sananlar var. Şahsi görüşüm, Rts ve Fps (alışınca konsolda da mis gbi oynanır) dışında hiç bir oyunu pcde oynamamak lazım. Klavye yazı yazmak için üretildi oyun için değil
(alınmak darılmak yok) konsolu savunan arkadaşların bazıları -kendileri de söylemekten çekinmiyorlar- eskinin upgrade canavarları. yani oyunlar için sürekli donanım değiştirmiş insanlar. şimdi konsolları sevmelerinin bir sebebi de konsolun upgrade imkanının olmaması. böylelikle iradelerine sahip olmaları gerekmiyor. çünkü ellerinden bir şey gelmiyor.
ps3 kullandım .. cidden çok güzel tak oyna kurulum yok vs yok fps yok.. bende lcd tv olmadıgı için biraz kalitesiz olmasına rağmen zevkliydi ama fps ve strateji oynamak işkence.. bu sebeble PC daha cazip geldi.. oyunlar bir Torrent uzağımda , mouse , klavye kullanmayı gamepad a tercih ederim.. bide fps / kurulum / al sat uğraşmak bir yandan can sıkıyor para harcattırıyor ama bir yandanda zevkli oldugunu kimse inkar edemez.. aynı şekilde ps3 e devam etseydim 2. elde oyunlar 50-80 ytl civarıydı.. 4-5 oyun alsam 8800gt sli parası ediyor..
pc ve konsolun kendine göre avantaj ve dezavantajları var.. ben PC diyorum ama başkasına göre Konsol daha iyi olabilir buna kimse itiraz edemez..