Yeni aldığım pmp-100 ümü inceledim ve incelemeyi sunmak istiyorum. Öncelikle kutusunda kılıfı,kulaklığı(pembe ama zaten kullanmıyorum),tv-out kablosu,klavuzlar vb. vardı.En sevdiğim yönü kutu içeriğinin fazla olması ve aldığım yerde 1300 oyun vermeleriydi.PSP sahibi olmama rağmen yanımda hiçbir ekilde sorunsuz taşıyabileceğim bir medya çalarımın olması çok güzel oluyor ancak atari oyunlarını oynattığı için oyunlar biraz sıkıcı ve ezik ama zevkli
özür dilerim resim upload konusunda bazı sıkıntılarım var,bildiğiniz sağlam bir resim-upload sitesi varsa lütfne yazın denediğim sitelerde adres yanlış fln dio
Müzikleri çalarken eğer yana geçiş yaparsanız bazen takılıyor,sürekli olarak da yavaş gidiyor,içine 1 gb kart taktım ve kart ve kendi hafızasını aynı anda okuyamıyor.Video olarak sadece avi ve asp(emin diilim) dosyalarını destekliyor mp4 desteklemiyor kulaklık sesi benim telefonumdan biraz daha iyi gibi ama mp3 ümden(nwz-a815/sony) daha iyi değil,resim kalitesi çok güzel ama zoom fln yapamıyor.Kamerası ise 2mp ve bence çok kaliteli w810i mden daha ii fotolar çekebiliyor.Ayrıca içine text dosyaları atıp okuyabiliyorsunuz(mesela ben harry potter 6 yı atıp yolculuklarım esnasında okudum) ama ayarlar kısmında takılıyor ve takılalara karşı da bir reset tuşu var.Ürünü 90 ytl ye aldım ve fazla bir şey de beklemiyordum ancak beklediğimden daha iyi çıktı. Henüz tv ye bağlamayı denemedim ancak yakın bir zaman içerisinde onu da deneyeceğim(zamanım olmadı bu aralar çok yoğumum) Eğer daha sorularınız varsa yazın ben cevap yazarım yeterli bilgi veremediysem özür dilerim,yaklaşık 30 dk gibi bir zamanda foto vb işlerini halletmeye çalıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voldroy5 -- 6 Mayıs 2008; 21:05:58 >
PSPslim/PSPfat/PS2 slim/NWZ-A815B/SAMSUNG U3/Kodak EasyShare V1003/Philips 160 GB Ethernal Hard Disk/Toshiba Satellite l20-101/iPod mini/Creative Zen Stone/Creative Muvo2/Skype phone/Nokia 6500 slide/SE w810i/Nokia 1100/HP PhotoSmart C4280/2xMSPro Duo 2 GB&1x8GB/2GB Sandisk MicroSD/Orite PMP-100/
imageshack.us a yükleyebilirsin fotoğraflarını. oradaki direct linkleri buraya yazı olarak kopyala ve o linkleri seçip yukarıdaki butonlardan IMG olanı seç resimler gözükecek.
bu aletin oyunlari nasil ki acaba çok merak ettim.1300 oyundan bahsediyorsun çünkü? ve de sanırım uydudan kayıt yapabiliyor kendine?
fuct up kid: oyunlar ".nes" uzantılı atari oyunlarıdır,ama bazıları çok zevkli oyunlar.Her biri 250-500 kb arasında ve ne yazık ki oyunlar nintendo yapımı ve gameboy tuşları ile oynandığı için fzla oynanamıyor mesela "x" tuşu ile çıkıyor ama o tuş bir işe yarayabiliyor aletin kapatma dümesi ve genellikle zıplama için kullanılıyor.Eğer oyunda uzun basarsan makina kapanıyor ve oyun gidiyor buna bir çözüm bulamadım. Uydudan kayıt: ".avi" formatında kaydediyor ve cam gibi gösteriyor tv de ne kadar kalitesi ile orda da o kadar kaliteli oluyor ve uydudan uyduya geçişte hiçbir sorun çıkartmıyor,ben kendi uydumun dışında arkadaşımınkinde denedim ve fark yok,ikisi de çok kaliteli. Daha merak ettikleriniz varsa yazın ben hemen cevaplarım bu arad unutmadan adres için saol hemen fotoları atcam
PSPslim/PSPfat/PS2 slim/NWZ-A815B/SAMSUNG U3/Kodak EasyShare V1003/Philips 160 GB Ethernal Hard Disk/Toshiba Satellite l20-101/iPod mini/Creative Zen Stone/Creative Muvo2/Skype phone/Nokia 6500 slide/SE w810i/Nokia 1100/HP PhotoSmart C4280/2xMSPro Duo 2 GB&1x8GB/2GB Sandisk MicroSD/Orite PMP-100/
Kutusunun içinde özel bir bölmeye yerleştirilmiş olarak PMP-100 makinası karşımızda.
Makinanın yanında uydu kablosu,USB kablosu,cam silme bezi,Özel kılıfı,istersek tv ye bağlayıp müzik dinleyebileceğimiz bir TV ses kablosu(özel kılıf görünmedi bundan dolayı herkesten çok özür diliyorum ama en kısa zamanda onlarla birlikte gösterceğim)
Menüden bir görünüm
Aletin diğer eşyalarla yanyana fotolarını da ekleyeceğim ancak şu aralar sadece bunlar
2 gb SD yada MMC türü kart destekliyor.Ben 1gb kart taktım,ayarlardan hafıza tipini flaş tan SD ye getirmek gerek.Ve de müzikler arası takılmalar dili ingilizce yapınca geçiyor.Avi formatında birkaç film izledim ve çok beğendim ara sıra geçişlerde kareler oluşsa da genel anlamda çok güzel bir video kalitesi var.Ses kalitesi tatmin edici ama çok iyi değil.Aletin yanında verilen pembe kulaklık ta çok saçma olmuş tabi ekstra kulaklığa ihtiyaç duyabilirsiniz(baylar için geçerli),çok kolay parmak izi lekesi çıkıyor makinede kamera lensi çok zor parmak izi bıraktırıyor en son fotorafa bakıldığında; 1)sağdan en üstteki tuş kapatma tuşu onun altındaki iki tuştan; soldaki olanı "x" çıkma tuşu sağdaki ise müzik oynat/duraklat tuşu(oyunda da kullanılıyor) en alltaki ise "M" yani menü tuşu bilgisayarlardaki üst sütunlarda "Dosya" butonu gibi bir şey. Zaten soldakiler de yukarı,aşağı,sağa,sola tuşları üstünde ise "hold" tuşu bulunuyor
ayrıca uydudan kayıt yapıyorsa direkt tv den de yapıyordur tek fark o kabloyu uygun olan in-out seçenekli bir scart a bağlıyorsun.o tarz bi scartı benim cowon a3 60 gb incelememde fotorafiyla gorebilirsin.bekliyorum cevabını=)
fuct up kid: cowon a3 incelemeni gördüm ve çok beğendim ellerine sağlık çok güzel bir inceleme yapmıssın oyun olayında ise cihaz zaten 90 lira yani alıp da pişman olursan kafanı taşlara vuracğın bir cihaz değil ancak nes oyunlarını bir emilator program ile jar vb oyunlar da oynanabiliyr sanırım,ne yazık ki gp2x hakkında hiçbir fikrim yok ancak tv kablosu olayını aldığım yer bana söyledi ancak ellerinde kablo kalmadığı için ayrıca alabileceğim bir adres verdiler ancak gidip almak için zamanım olmadı,bu cihazla yapabileceklerini yazayım daha sonra gb2x i araştırırım: -kitap okuyabiliyorsun -tv yada uydudan kayıt yapabiliyor -2mp kamerası mevcut -video ve fotoraf seçenekleri var -müzik dinleyebiliyorsun -hesap makinesi,dönüştürücü vb var(kısa zamanda onlarla ilgili fotoları koyacağım) -2gb sd/mmc kart desteği var -1 gb kendi hafızası var -emülator ile jar vb oyunlar da oynanıyor(emin diilim)
şimdi senni gp2x i araştıracağım sonra uygun bir cevap yazarım.umarım yardımcı olabilmişimdir
araştırdım gerçekten de güzel bir cihazmış dorusu ama 300 liraya yakın bir fiyatı olması pmp-100 e göre bir eksi bence ama diğer özellikler olarak baktığımzda gerçekten çok ii eğer fiyat gibi bir sorunun yoksa gp2x almanı tavsiye ederim ama sanırım uydudan kayıt yok(yanlış anlamış olabilirm eğer yanlışsa lütfen düzeltin gözüme öyle bir yazı gelmedi)ancak video olarak her türlü video yu oynatması gerçekten çok süper olmuş üstelik linux gibi açık kodlu bir işletim sistemi olması oyun konusundaki tüm sıkıntıları ortadan kaldıracaktır.Pilli olması bir eksi gibi geliyor bana ama eğer şarj edilebilirse piller o zaman artı olur(batarya bitti sorunun olmaz),PMP-100 ün şarkı sürekli oyun oynandığında 5 saate yakın,müzik dinlendiğinde 12 saate yakın,video izlendiğinde 9 saate yakın,kitap okunduğunda ise 20 saatten fazla gidiyor(arkadaşım kitap olayını denemiş ama kronometre 20:00 a gelince sıkılıp kapatmış ama diğerlerini ben bizzat denedim,hepsi de full şarjdaydı) gittigidiyorda 200 liraya harika bir setini veriyorlar ama ikinci el(eğer 2. el olur diosan 5 günü var) adres: http://urun.gittigidiyor.com/SATILIK-GP2X-OYUN-KONSOLU_W0QQidZZ9697072