gigabyte p35c-ds3r anakartim var, buna butunle$ik olarak gelen realtek ac97'yi bir suredir (5 ay kadar) kullaniyorum.
ancak son gunlerde bu dandik onboard mucizesi ses cikarmamaya ba$ladi. daha dogrusu oyle sandim, ama dikkatle dinleyince sesin fazla yukseldigi yerlerde sesin cok az da olsa, uzaktanmi$ gibi, derin derin duyuldugunu duydum (bu ne bicim cumle be :)
neyse, baglantilarda bir sorun yok, zaten ayni $eyi 2 kulaklikla denedim, biri ucuzdan aldigim dandik kulaklik ama digeri sennheiser cx400. ikisinde de durum boyle, bu nasil cozulur ?
ha bu arada, tum gereken donanim/sistem tanitici baglayicilari (driver) yuklu, zaten bir xp'de, bir ubuntu'da, bir de pardus'ta denedim, sonuc ayni.
hatta bios'tan azalia codec'i disabled ettim yine denedim, bu sefer komple gitti geri actim. acaba bilmeden bir hata mi yaptik diye bios'u ilk ayarlarina cevirdim yine ayni, degi$en bir$ey yok.
baktigim konularda benzer sorunlar gordum ama genelde kulakligin yeterince saglam oturmamasi, driver eksikligi gibi cozumler bulunmu$. bende oyle degil, 2 gun once mis gibi ses (mis degil tamam) gelirken $u anda sesi sona getirmeme ragmen sanki kuyudan geliyor ses.