Türk Telekom müşterilerini çevreye duyarlı olmaya teşvik ediyor
E-faturaya geçen müşterilere
ayda 10 dakika ücretsiz konuşma
Türkiye’de ilk defa “e-fatura” uygulamasını başlatan ve kağıtsız fatura sayesinde kağıt tasarrufu sağlamayı hedefleyen Türk Telekom, e-fatura için başvuran müşterilerine ayda 10 dakika ücretsiz konuşma hediyesi veriyor.
Türkiye’nin telekomünikasyon devi Türk Telekom, Maliye Bakanlığı’ndan aldığı onay ile Türkiye’de ilk defa elektronik fatura dönemini başlatmış ve 1 Şubat 2008 tarihi itibarıyla yapılan konuşmalara ilişkin her faturanın Türk Telekom’a ait nüshasını elektronik ortamda saklamaya başlamıştı.
Bu uygulamaya kadar her ay 2’şer nüsha basılan faturaların müşteri kopyalarını da elektronik ortama geçirmek ve daha fazla kağıt tasarrufu sağlayarak çevreye katkıda bulunmak isteyen Türk Telekom, müşterilerini kağıtsız fatura kullanmaya teşvik etmek için büyük bir kampanya başlattı. 2008 yılı içerisinde Türk Telekom’dan kağıt fatura yerine elektronik fatura almayı talep eden tüm müşteriler, başvurdukları ayı takip eden aydan itibaren 2008 yılı sonuna kadar her ay 10 dakika ücretsiz şehiriçi konuşma süresi kazanacaklar.
E-fatura uygulaması ile isteyen müşterilerin faturalarını elektronik olarak almaları ve aynı zamanda fatura tutarlarının ve son ödeme tarihlerinin her ay kendilerine SMS yoluyla bildirilmesi sağlanacak. Faturalarını e-fatura şeklinde almak isteyen müşterilerin 444 1 444’ü araması veya www.turktelekom.com.tr adresinden online başvuru yapması yeterli olacak.
Tabi ki geçmeli çünkü bisürü kağıt israfından kurtulmuş olacağız ormanlarımızda değerlerimizdir.taşıma ücreti ve zahmeti olmayacak vs vs bence mantıklı
Adsl için olmaması çok saçma , o da telekomun değilmi ,ben aradım adsl için efatura istiyorum dedim yok adsl faturalar illa kesilecek eve gelecek dendi, saçma bir sistem.
Tabi ki geçmeli çünkü bisürü kağıt israfından kurtulmuş olacağız ormanlarımızda değerlerimizdir.taşıma ücreti ve zahmeti olmayacak vs vs bence mantıklı
biz böyle düşünüyoruz israf haramdır diyoruz ancaaaakkkk.. resmi kurumlarda akşama kadar dolan çöp kovalarındaki kağıtlara bir baksanız gözlerinize inanamazsınız çizik bile olmayan dosya kağıdını adam zevk için buruşturup çöpe atıyor..
bir yanda kaloriferler yanarken diğer tarafta pencere açılıyor. müdürün odasında klima çalışıyor ama hem pencere hem kapı açık.. boşu boşuna yanan elektrik ampulleri.. boşa akan musluklar. ve daha neler neler..
biz dışarda 2-2,5 ytl ye çorba içemezken bazıları bir yerlerde 0,50 ytl ye çorba içiyorlar biz bulaşık suyu gibi çaya kavelerde kantinlerde 0,50-1,5 ytl ücret öderken yine o birileri ceylan derisi koltukaların üzerinde oturup 0,10 kuruşa çay içiyorlar..
ve öyle birileri varki bizler üç beş kuruş nereden tasarruf edelimde çoluk çocuğumuza bir lokma ekmek fala yedirelim kalem defter alalım derken... hiç bir karşılığı olmadığı halde sabit ücret kazığı adı altında ceplerimizi boşaltıyorlar...
tamam kağıt israfını önleyelim ama
işte esas ama orda gizli bunların amacı kağıt israfını yada ormanlarımızı korumak değil arkadaşlar bunların amacı... işi otomatiğe bağlama bilgisayarlar aracılığı ile mail adreslerine postalamak ... böyle olunca ne oluyorrrrr..
varmı tahmin eden ne oluyorrr...
faturaları hazırlayan düzenleyen bastıran postaya veren gibi bir çok insan işsiz kalacak çünkü bu işleri onların yerine bilgisayarlar otomatik yapacak...
ayrıca kağıdın dışında birde yazıcılarda harcadıkları mürekkepten ve posta masraflarından kurtulacaklar... bir faturanın maliyeti telekoma ortalama 1-2 ytl civarı iken kalkmışlar 10 dakika hediye veriyorlar onuda geçici olarak veriyorlar ileriki tarihlerde yok yani...
tüketicinin cebinden çaktırmadan çalanlar önce sabit ücreti kaldırsınlar sonra gelsin konuşsunlar... insanların yüzüne baka baka yalan söylemesinler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old_Town -- 7 Mayıs 2008; 11:09:44 >
değil 10 dakika 10 yıl bedava yapsa yinede e faturaya geçmeyeceğim amaçları daha çok kar etmek kağıt ve zarf parasınıda ödemeden vatandaşı daha çok söğüşlemek istiyorlar avuçlarını yalasınlar
Web sitemiz üzerinden yapmış olduğunuz e-fatura talebine ilişkin başvurunuz tarafımıza ulaşmıştır. E-fatura başvurunuzun teyit edilmesi, kimlik bilgilerinizin ve e-posta adresinizin doğrulanması için başvuru formunda belirttiğiniz saat dilimleri içerisinde geri aranacaksınız. İletişim numarası olarak başvuru formunda e-fatura geçiş için talep ettiğiniz Türk Telekom telefon numaranız kullanılacaktır. Geri arandığınız sırada size ait ya da yetkilisi olduğunuz şirkete ait en fazla 50 Türk Telekom telefon hattınızı e-faturaya geçirebileceksiniz. 50 ve üzeri Türk Telekom telefon hattı olan müşterilerimiz için çok yakında sizlere özel bir e-fatura uygulaması ile hizmetinizde olacağız.
Başvurunuzun, geri arama sırasında kimlik bilgilerinizi ve e-posta adresinizi doğru olarak iletebilmeniz halinde geçerli olacağını bildirir, saygılar sunarız.
10 dakika vermeseler dahi e-faturaya geçmek gerekir diye düşünüorum. onlarca ağaç boşuna kesilmesin.
�Ben Atatürkçüyüm, ben cumhuriyetçiyim, ben laikim, ben anti-emperyalistim. Ben özgürlükçüyüm. Ben Bağımsız Türkiye`den yanayım. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Öyleyse, vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır.� Uğur MUMCU
ayda 10 dakika 0,70 YTL yapar. çocuk mu kandırıyorlar? bari biraz daha eli yüzü düzgün bir promosyon sunsalardı!