herkeze iyi çalışmalar ben mavi ledlerden aracıma bişiler yapmak istiyorum benim aracım 12v bu mavi ledler için nasıl drenç almam lazım birde onları birbirine nasıl bağlıcaz benim elektronik bilgim yok ama bunu yapabilirim sanırım bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden herkeze teşekkür ederim siteye bakındım ama konu bulamadım
Yardımlarınız için çok teşekkür edermi ama benim bir sorunum daha var ben 4 adet mavi led i bağlıyorum evdeki adaptörde çok güzel çalısıyor ama ben bunu arabaya bağladığında 3 adet led yanıyor 1 tanesi yanmıyor bunun sebebi ne olabilir
bazen bir tane bazen iki tane yanmıyor bunun sebebi ne olabilir led ler yandı dicem ama bazen sönük olanlar yanıyor yananlar sönüyor yardım ederseniz sevinirim
bu pdf dosyasının 17. sayfasındaki "1A Current Regulator" devresini uygun R1 direncini hesaplayarak yaparsan voltaj değişikliklerinden etkilenmezsin. örneğin marşa bastığında ledlerin parlaklığı azalmaz.
controller_ verdiğin bilgi için saol ama ben sadece 4 veya 5 adet led yakmak istiyorum o devre beni asar ben anlamam okadar elektronikten ben minibüsçüyüm ben istedimki nikelaj dizik aynalarına mavi ışıklar vursun gece güzel gözüksün bana bu konuda yardım edersen çok sevinirim yinede verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim
led yakmak minimum düzeyse elektornik bilgisi ister illede kendim yapcam diyorsanız karaköye gidip 4 lü pil yatağı + 5-10 led alıp bağlayabilirsiniz.
daha güzel birşey olarak perpada 5-6 tane ledin yanyana bağlanmış hali set şeklinde satılıyorlar
alternatif olarak pc için satılan neonlardan alıp birde çakmak girişi bulabilirsen direk 12V neona bağlarsın
2. alternatif ve favorim olarak UV Işık bağlayabilirsin 15 lira falan pc için olanları tabi yine çakmak girişi lazım olacaktır hatta 1 ay önce ses duyarlı uv yi 20 tl ye aldım sonrada aynanın kenarlaını fosforlu kalemle çizebilir yazı yazabilirsiniz çok güzel görünecektir
öyle bir minibüs görsem akbili brakır atlarım içine sırf teknolojiyi görmek için
Kardeş Ben elektronik okuyorum bunun Konusunu Geçeli Bayaa oldu bende Bi ara düşündüm bu olayı da Arkadaşların da dediği Gibi Direnç işi Çözer ama Diernci Ledlere Seri Bağlicaksın Ordan Dierk Beslemeyi Verceksin Dirence gelince Sen Bi Potansiyometre at onlara kafan rahat olsun İstersen Işığı çoğaltırsın istersen aazaltırsın Dikkat etde Arabayı Yakma ama Ben Az kalsın yakıyordum öle Bi sevda Yüzünden