Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Eski dizüstü bios upgrade

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Toshiba >> Eski dizüstü bios upgrade Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
poyraz-

6 Mayıs 2008; 15:18:01 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selamlar,

Eski dizüstüme linux kurmak için bios update yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? Bayağı eski bir dizüstü, özellikleri şöyle: Toshiba 4060XCDT p3, 128 mb ram, 10 gb harddisk.

Teşekkürler

SkyJackeR.!

6 Mayıs 2008; 22:55:58 

aşağıdaki adrese tıklayıp , modelinizin özellikleri girerek araştırın . muhtemelen .exe dosyasıdır. direk çift tıklayıp bios update yapabilirsiniz.

http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp

Hayalle gerçek arasında ..

irc-police

7 Mayıs 2008; 23:18:56 

aynı sıkıntı bendede var eski bir toşhiba pc var bende bios yüklemek istiyorum ama yapamadım forumdan destek istedim kimseden yardım alamadım bios update nasıl yapıldını bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim saygılar...............

poyraz-

8 Mayıs 2008; 15:09:43 

Bu sayfaya bak istersen: Modelini seçtikten sonra driver sayfası çıkacak orada bioslar da var. Bulamazsan tekrar yardımcı olurum bir sayfa daha bulmuştum ama onu bulamadım şimdi.

http://209.167.114.38/my_html/Support/downloads/Drivers.htm

irc-police

8 Mayıs 2008; 20:32:52 

baktım bios var ama indirmek isteyince sayfa görüntülenmiyor bendeki 1800-804 p3 intel satellite toşhibanın başka nerden bulabilirim biosu saygılar........

poyraz-

9 Mayıs 2008; 2:25:51 

Kaybettiğim sayfayı buldum. burda olması lazım.

http://ftp.toshiba.ca/support/download/files_Archive/Index/bios_upgrade.htm

Dosya içeriğini diskete al sonra esc e basılı tutarken dizüstünü aç. Senin modeline göre değişebilir bastığın tuş. Sonra güncelleme yapması lazım.

Ama bütün bunları dizüstünün tam modelinden eminsen yap yoksa eski biosunu kaybedebilirsin.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyraz- -- 9 Mayıs 2008; 2:29:43 >

irc-police

9 Mayıs 2008; 19:54:12 

esc tuşuna basarak açınca F1 ile bios ayarına giriliyor bunun başka bir yolu olmalı bulamadım gitti nasıl oldunu bendeki pc toshiba P3 1800-804 satellite model PS181E forumdaki arkadaşlardan yatdım bekliyorum...........

irc-police

9 Mayıs 2008; 19:57:40 

quote:

Orjinalden alıntı: irc-police

esc tuşuna basarak açınca F1 ile bios ayarına giriliyor bunun başka bir yolu olmalı bulamadım gitti nasıl oldunu bendeki pc toshiba P3 1800-804 satellite model PS181E forumdaki arkadaşlardan yatdım bekliyorum...........

verdiniz linkteki bios hangisi uygun acaba bendekine bulamadım yardımcı olursanız sevinirim saygılar............

poyraz-

10 Mayıs 2008; 16:59:45 

O sayfaya ulaşamıyorum. Laptpunuzun modeli nedir? Benimki bayağı eski xp kurdum ve hizmetlerin çoğunu el ile olarak ayarlarım. Şu anda 50 mb ram kullanıyor. Xp kurmayı da deneyebilirsiniz isterseniz. Bios güncelleseniz de bir fark olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyraz- -- 10 Mayıs 2008; 17:00:32 >

poyraz-

10 Mayıs 2008; 17:06:52 

quote:

Orjinalden alıntı: irc-police

Bir de güç tuşuna bastıktan sonra esc e basılı tutmayı deneyin sonra olmazsa f1 e basılı tutmayı deneyin. Güç tuşuna bastıktan sonra devamlı basılı tutun.

Birde bu sayfaya bakın.

http://uk.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_driver_details.jsp?service=UK&selCategory=8&selFamily=192&selSeries=62&selProduct=160&selShortMod=190&language=13&selOS=all&selType=all&yearupload=&monthupload=&dayupload=&useDate=null&mode=allMachines&search=&action=search&macId=&country=8&selectedLanguage=13&type=all&page=1&ID=19855&OSID=-1&driverLanguage=42

Sizin modeli bunların arasında görüyorum

Model Satellite 1800-100, Satellite 1800-254, Satellite 1800-750, Satellite 1800-504, Satellite 1800-700, Satellite 1800-204, Satellite 1800-554, Satellite 1800-400, Satellite 1800-804, Satellite 1800-224

bios-20071008130812.zip dosyası

Dosyaları diskete çıkardıktan sonra güç tuşuna basıp ve f12 ye basılı tutun diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyraz- -- 10 Mayıs 2008; 17:14:16 >

irc-police

10 Mayıs 2008; 22:39:02 

tşk ler arkadaşım deneyip sonucu yazarım saygılar...........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irc-police -- 10 Mayıs 2008; 22:40:06 >

irc-police

10 Mayıs 2008; 22:56:16 

power tuşuna basarak ardından F12 yaptım bios versiyon 2.20 oldu yani sitedeki bios bios günceleme olmasına ramen hala xp sp2 kuramıyorum belli bir noktada pc takılı kalıyor hep aynı yerde oysaki win. 98 kurunca sorunsuzca kuruyor neden xp kuramıyorum anlamış değilim hala bir yerinde ayarımı var acaba ki ben o kısmı esmi geçiyorum yoksa.

poyraz-

13 Mayıs 2008; 18:49:50 

Başka bir cd ile deneyin kesin kuracaktır. Mümkünse orjinal olsun. Bazı cd leri okumuyolar bazen.

poyraz-

13 Mayıs 2008; 18:55:22 

Sizin biosun içinden çıkan dosyanın çevirisi:

1. adım: 1,4 mb lık bir diskete bios dosyalarını kopyalayın

2. adım: Makineyi kapatın, f12 ye basarken tekrar açın ve disketten başlamayı seçin. Daha yeni makineler için alt ve space tuşları arasındaki tuşa basmayı deneyin.

Gerisi otomatiktir.

Kolay gelsin.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Toshiba >> Eski dizüstü bios upgrade Sayfa: [1]
Buraya git: