aslında eskiden motorolada böle bi girişim yapmıştı sadece telsimle çalışıodu zaten kazığın en kurusunu yiiince tr pazarından çekildi vodafoneda kazık olayı zor gözüküoda telsimin bu tekel satışına karşı bi yasa vardı ürünler kısıtlanamaz die o yasaya noldu nsl kullanıma açacaklar mrk ediorum
iPod Touch 'lar bile 900 küsür lira dan satılıyor. iPhone 800 lira ya mı satılacak?
apple abd fişyatları türkiyede euro üzerinden bu şekilde hesaplanır..
Ben de aynısını söyledim ama arkadaşlar AT&T Amerika 'da kâr ediyor mu? dediler.. İster inanın ister inanmayın, telefonun fiyatı üzerine ciddi bir biçimde ekstra masraflar binecek.
iPod Touch 'lar bile 900 küsür lira dan satılıyor. iPhone 800 lira ya mı satılacak?
Sen benim söylemek istediğimi anlayamamışsın...Satış fiyatının içinde zaten operatör karı bulunuyor...Amerika'Daki 499 doların içinde aynı şekilde avrupadaki 599 Euro içinde zaten Operatör karı var...Ayrı olarak bu fiyatların üstüne +operatör karı diye bir şey uydurmak saçmalık..
Şu anda satılan 16gblık iPhone'lar Almanyada 599 Euro'dan satılıyor...Türkiye'de de bu fiyat geçerli olacak(tır).
599 Euro+%18 Kdv=706 Euro=1340 Ytl gibi bir fiyat olacak o da...Bunun yanında da aylık bir kontrat bedeli olacaktır...
Almanya ve Fransa'da ve muhtemel Vodafone 10'lu anlaşmasında %90 olacak. Apple politikası dediğim gibi, sık sık altını çizdiğim gibi değişti. İtalya'da 2 şebeke dağıtıyor, Fransa'da serbest hatlı var.Almanya'da da öyle. Türkiye'de de %90 böyle olacak.
quote:
Orjinalden alıntı: ogux06
şimdi bu 2. nesil iphone çıkınca şuan kırılıp kullanıldığı gibi yeni nesil iphonelarda kırılabilecek mi 2. nesil iphone çıktğında tr de resmi satışı başlamadan abd den getirtmeyi düşünüyorumda
MacOSX işletim sistemi bir bilgisayarın ya da Apple marka bir bilgisayarın varsa Pwnage Tool ile frimware 2.0 'ı kırabilirsin. Sanırım bu da 2. nesil iPhone ları kırmak oluyor..
hocam peki tahminlerinize göre abd de ilk ne kadardan satışa sunulacak?
Apple'ın her ürünü aynı fiyattan çıkar...İsterse hafıza güncellemesi olsun;
8gb iPhone=399 Dolar 16gb iPhone=499 Dolar
2.Nesil'de 8gb'ın üretilmeyeceğini varsayarsak;
16gb iPhone=399 Dolar 32gb iPhone=499 Dolar
Eğer 2.Nesilde 8gb satışı devam ederse;
8gb iPhone=399 Dolar 16Gb iPhone=499 Dolar 32gb iPhone=599 Dolar olur...Fiyat politikası Apple'ın her zaman aynıdır değişiklik göstermez...3.Nesil iPhone'da (hafızaları farklı olmak koşuluyla) 399,499,599 dolardan piyasaya girer...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shady_tr -- 11 Mayıs 2008; 21:43:20 >
wallahi apple ın bu sistemini çok beğendim yeni nesil iphone çıksın abd den getirteceğim birde şu kırma işleri falan hepsi bi kesinliğe kavuşsun. bu arada diyelim ki tr de resmi iphone satışı başladı ben bi tanıdığım ile abd den hediye olarak iphone getirtebilir burda kayıt altına aldırabilir miyim yoksa vodafone bir gıcıklık yaparak bu şekilde gelen iphoneların önüne geçer mi ? yardımlarınızdan dolayı çok teşekür ediyorum saygılarımla
quote:
Orjinalden alıntı: shady_tr
quote:
Orjinalden alıntı: ogux06
hocam peki tahminlerinize göre abd de ilk ne kadardan satışa sunulacak?
Apple'ın her ürünü aynı fiyattan çıkar...İsterse hafıza güncellemesi olsun;
8gb iPhone=399 Dolar 16gb iPhone=499 Dolar
2.Nesil'de 8gb'ın üretilmeyeceğini varsayarsak;
16gb iPhone=399 Dolar 32gb iPhone=499 Dolar
Eğer 2.Nesilde 8gb satışı devam ederse;
8gb iPhone=399 Dolar 16Gb iPhone=499 Dolar 32gb iPhone=599 Dolar olur...Fiyat politikası Apple'ın her zaman aynıdır değişiklik göstermez...3.Nesil iPhone'da (hafızaları farklı olmak koşuluyla) 399,499,599 dolardan piyasaya girer...
Valla hocam çok ince bir duruma değinmişsin. Gerçekten bende merak ediyorum. Türkiye 'de iPhone resmi olarak satılıyorken, diyelim ki akrabam bana sormadan hediye olarak iPhone getirdi bana. O da bilmiyor bu durumları. Ne olacak gerçekten? :)
wallahi apple ın bu sistemini çok beğendim yeni nesil iphone çıksın abd den getirteceğim birde şu kırma işleri falan hepsi bi kesinliğe kavuşsun. bu arada diyelim ki tr de resmi iphone satışı başladı ben bi tanıdığım ile abd den hediye olarak iphone getirtebilir burda kayıt altına aldırabilir miyim yoksa vodafone bir gıcıklık yaparak bu şekilde gelen iphoneların önüne geçer mi ? yardımlarınızdan dolayı çok teşekür ediyorum saygılarımla
Önemli olan dışardan alıp getirmek değil Türkiye'de hangi operatörle kullandığındır...Eğer sana hediye olarak iPhone gelir vede sen bunun kilidini kırdığın an yasal olmayan yollara başvurduğundan hem garantisi gider hemde Voda'nın TK aracılığıyla kapatma ihtimali vardır...Ancak dışardan gelen iPhone'u Voda yada Apple'ın desteklediği herhangi bir operatörle kullanırsan kimse sorun çıkarmaz hatta 1 senelik resmi Garantin bile olur..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shady_tr -- 11 Mayıs 2008; 22:02:18 >