Anakartım Giga EP35-DS3R,oc ile 1200MHz desteği var,ramlerim 1066MHz ball.tracer,FSB'yi 400 yaparsam çarpanı da 2.5 seçiyorum,ramleri 800 görüyor,400x2.5=100MHz görünüyor,çarpanı 3 seçersen sistem açılmıyor.Aslında bu ramler 1200 rahat çalışması lazım,voltajı ramlere +0.7 sonuna dek versem de açılmıyor.Bu kartta oc ile 400FSB de hangi ramleri taksam 1200MHz olur? Galiba bu ramler bu karta uynuyor.Default da ramler 1066 çalışıyor. Bu kartta 1200MHz ram çalıştıran var mı,hangi ramler?
işlemciyi standart hız ve voltajda ayalarlayın. fsb-ram ilişkisini unlinked hale getirin. (yani işlemci oc'siz kalırken ram'lere bakılacak) bu şekilde ramlere verilebilecek en yüksek voltajı verip (genelde 2.3tür) ram frekansını yükseltin. bunu yaparken zamanlamaları 6-6-6-22 yapın. en yüksek frekansa ulaşınca (boot edip desktopta ramtest yaparak) zamanlamaları oynarsınız.
işlemciyi standart hız ve voltajda ayalarlayın. fsb-ram ilişkisini unlinked hale getirin. (yani işlemci oc'siz kalırken ram'lere bakılacak) bu şekilde ramlere verilebilecek en yüksek voltajı verip (genelde 2.3tür) ram frekansını yükseltin. bunu yaparken zamanlamaları 6-6-6-22 yapın. en yüksek frekansa ulaşınca (boot edip desktopta ramtest yaparak) zamanlamaları oynarsınız.
benim ramler galiba 2.2 voltta çalışıyor,anakartta da +01 +0.2 +0.3 +0.4 +0.5 +0.6 +0.7 var,ilave kaç volt vereyim?, +0.5 den sonra uyarı var.En yükseği bulunca ramtest ne ile yapılacak?,ramtest ile test tamamlanamayıncaya kadar frekansı artırmak mı gerekir? Bu konuyu biraz daha açar mısınız?
Timingleri 6-6-6-22 yaptım,1200MHz çalışıyor(fsb 400x9 ile,bunu yapmazsam 1066 görünüyor).PCMARK05 testi tamamlıyor,ancak ortos kesinlikle ne böyle ne de dafaultta tetsi yapamıyor,donuyor.cpu-z ile ramler 600MHzx2 görünüyor. Ortos konusunda ne önerirsiniz,ben beta sürümünü indirmiştim,başka sürümü var mı?
1) O hızda RAM'in voltajı en az 2.3 olmalı. Overvoltage'a karşı garantililerse 2.4 yap garanti olsun. 2) 22'yi 18 yap, yetecektir. Daha sonra aşağıdaki zamanlamalara inmeye çalış, belki olur. 3) Kilitlenme 400*9 CPU'dan oluyor olmasın? Daha önce de 3.6GHz olarak mı kullanıyordun? 4) Ciddi bir stres test yapmak istiyorsan Orthos'u vb geç. Prime95 v25.6 indir. Orada dene. Sistemin 1 saat canlı kalırsa muazzam bir stabilite var derim ben.
Son olarak bilgi olsun diye söylüyorum: benim RAMler 5-5-5-15-2T zamanlama ile, 2.35 voltta çalışıyor. CPU Prime95'i aşırı ısınmadan ötürü geçemiyor. RAMler kapı gibi.
kardes elinde crucial ram varsa 1066 mhz ve ramlar kit ise dual calistirma ramlari ve timingleri su sekilde calistir 6-6-7-20 2.3 v ile dene bu sekilde 1200 u gormesi lazim bende de ayni ramlar var ama ben 1270 mhz kadar gordum ancak daha yuksege cikamadim
ilk olarak dedigim timiglerde dual olarak dene daha sonra da single dene o zaman kesin calisir
1) O hızda RAM'in voltajı en az 2.3 olmalı. Overvoltage'a karşı garantililerse 2.4 yap garanti olsun. 2) 22'yi 18 yap, yetecektir. Daha sonra aşağıdaki zamanlamalara inmeye çalış, belki olur. 3) Kilitlenme 400*9 CPU'dan oluyor olmasın? Daha önce de 3.6GHz olarak mı kullanıyordun? 4) Ciddi bir stres test yapmak istiyorsan Orthos'u vb geç. Prime95 v25.6 indir. Orada dene. Sistemin 1 saat canlı kalırsa muazzam bir stabilite var derim ben.
Son olarak bilgi olsun diye söylüyorum: benim RAMler 5-5-5-15-2T zamanlama ile, 2.35 voltta çalışıyor. CPU Prime95'i aşırı ısınmadan ötürü geçemiyor. RAMler kapı gibi.
Default ayarda da kilitleniyor(orthos'ta). 6-6-6-18 açıyor,fakat 5-6-6-18 açmadı. Pirme95 v25.6'yı nereden indirebilirim? +0.7 volt veriyorum, PCMARK05'deki puan 9813 oluyor,yani enfazla bunu alalbildim. Acaba team xtreem ramler alsam benim anakart için 1:1 çalışması için ve oc ile 1200 görmesi için 800MHx'likler olur mu?
kardes elinde crucial ram varsa 1066 mhz ve ramlar kit ise dual calistirma ramlari ve timingleri su sekilde calistir 6-6-7-20 2.3 v ile dene bu sekilde 1200 u gormesi lazim bende de ayni ramlar var ama ben 1270 mhz kadar gordum ancak daha yuksege cikamadim
ilk olarak dedigim timiglerde dual olarak dene daha sonra da single dene o zaman kesin calisir
Dual kit çalıştırmamamk nasıl ayarlanır bilmiyorum.Biostan manuel seçip timingleri ayarlıyorum,2.5volt da 6-6-6-18 açıyor,ama benim sorunum ortos kitleniyor.
kardes dual den kastim eger ki ramlari anakartta ki solt renklerine gore takiyorsan takma tam tersine tak tani kirmizi = kirmizi degil de kirmizi - beyaz seklinde
5-5-5-18 galiba denedim,açılmıyordu,ama tekrar denerim.6-6-6-18 de açolıyor,pcmark05 tamamalanıyor,ama ne yaptıysam orthos'u çalıştıaramadı,defaultta bile.
Orjinalden alıntı: dr.amon Default ayarda da kilitleniyor(orthos'ta). 6-6-6-18 açıyor,fakat 5-6-6-18 açmadı. Pirme95 v25.6'yı nereden indirebilirim? +0.7 volt veriyorum, PCMARK05'deki puan 9813 oluyor,yani enfazla bunu alalbildim. Acaba team xtreem ramler alsam benim anakart için 1:1 çalışması için ve oc ile 1200 görmesi için 800MHx'likler olur mu?
Default ayarlarda kilitleniyorsa işlemcinden kaynaklanıyordur tahminimce. 3.6GHz'de kaç volt ile çalışıyor Q6600? Aşırı ısınıyor olabilir. Önce default ayarlarda kilitlenmesinin önüne geçmelisin ki RAM OC'sinde stabiliteyi yakalayabilesin. Çekirdek sıcaklıklarını kontrol etmelisin bu testler sürecinde. Bunun için CoreTemp kullanabilirsin.
Yeni RAM alacaksan direkt 1200lük al, ama bence elindekiler varken para harcamana hiç değmez.
Northbridge voltajını yükselttin mi? Auto'da mı? Ben X38 chipset'te 1.54-1.61 arası veriyorum. Northbridge voltajının belli miktarda artışı stabiliteyi artırıyor.
Son olarak, 1200'de CL6 yerine 1066'da CL5 daha faydalı olabilir, uğraştığına değmeyebilir :) Test sonuçlarını karşılaştırmayı unutma.
Orjinalden alıntı: dr.amon Default ayarda da kilitleniyor(orthos'ta). 6-6-6-18 açıyor,fakat 5-6-6-18 açmadı. Pirme95 v25.6'yı nereden indirebilirim? +0.7 volt veriyorum, PCMARK05'deki puan 9813 oluyor,yani enfazla bunu alalbildim. Acaba team xtreem ramler alsam benim anakart için 1:1 çalışması için ve oc ile 1200 görmesi için 800MHx'likler olur mu?
Default ayarlarda kilitleniyorsa işlemcinden kaynaklanıyordur tahminimce. 3.6GHz'de kaç volt ile çalışıyor Q6600? Aşırı ısınıyor olabilir. Önce default ayarlarda kilitlenmesinin önüne geçmelisin ki RAM OC'sinde stabiliteyi yakalayabilesin. Çekirdek sıcaklıklarını kontrol etmelisin bu testler sürecinde. Bunun için CoreTemp kullanabilirsin.
Yeni RAM alacaksan direkt 1200lük al, ama bence elindekiler varken para harcamana hiç değmez.
Northbridge voltajını yükselttin mi? Auto'da mı? Ben X38 chipset'te 1.54-1.61 arası veriyorum. Northbridge voltajının belli miktarda artışı stabiliteyi artırıyor.
Son olarak, 1200'de CL6 yerine 1066'da CL5 daha faydalı olabilir, uğraştığına değmeyebilir :) Test sonuçlarını karşılaştırmayı unutma.
İlgilenip zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.Default ayarlarda yani 2.4Ghz de çalışırken biosta işlemci 30-33 derece civarında görünüyor.3.6GHz'i 1.575 voltta çalıştırıyorum,biosta 1.48 volt görünüyor).Default ayarlarda ramler 1066 çaışırken orthos'da blend cpu-ram seçip çalıştırısam kitleniyor,ancak sadece cpu için çalıştırısam devam ediyordu,ben durdurmuştum.Default ayarlarda zaten ram hızını bios 1066 olarak çalıştırıyor.Ben default da orthosta stabiliteyi göremedim ki. OC yapınca cpu çarpanı x9'da,fsb 400'de,ram çarpanını da ancak x2.5 yaparsam 1000Mhz(5-5-5-15) oluyor, ram çarpanını x3 yaparsam 1200MHz oluyor(ancak bu defa 6-6-6-18'de açılıyor),ama her durumda orthos kitleniyor.CPU' oc yaparsam mecburen ram çarpanını belirlemem gerekiyor,cpu'ya oc ile hangi FSB'yi girersem ram çarpanı auto'da kalırsa 4 ile çarpıyor ve ram hızı çok yükseliyor ve bilg. açılmıyor.CPU'a oc yapıp ramleri 1066'da kullanma şansım yok. Bu ramleri anakartla uyumsuz olduğu aklıma geliyor,önce stabil bir ram takayım,sonra oc yapayım diye düşünüyorum. Northbridge voltajı dediğinizi bilmiyorum,FSB voltaj ayarı var,o mu?,oraya da voltaj vererek(+0.1 +0.2 +0.3) denemiştim,yine olmamıştı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.amon -- 8 Mayıs 2008; 16:39:30 >