Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Ev döşerken hangi marka beyaz eşya?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Ev döşerken hangi marka beyaz eşya? Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
erhaninho_cArsi

6 Mayıs 2008; 9:19:54 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar piyasada birçok beyaz eşya markası var bildiğiniz gibi. Yıllardır Türkiye piyasasına hükmeden Arçelik, Beko, Vestel gibi markaların yanında Ariston, Altus, Regal, Electrolux, Indesit gibi markalar da var. 6-7 aya kadar evlenmeyi planlıyorum arkadaşlar ve malum beyaz eşya alacağız. Şu an için Vestel'den alacağız gibi görünüyo. Kendisi kullanan veya eşi dostu kullanan arkadaşlar ne düşünüyorlar acaba Vestel hakkında.

Veya Vestel dışında önerebileceğiniz markalar nelerdir artıları ve eksileriyle.
Şimdiden teşekkürler...

Renault kalite şefi Yann Vincent: Toyota kalitesini hedefliyoruz.
candogan62

6 Mayıs 2008; 14:57:29 

Vestel piyasada bulabileceğiniz en kalitesiz beyaz eşyadır.Kesinlikle uzak durmanızı öneririm.

Bunun dışında Ariston,Arçelik,Beko ve Bosch'un ve Electrolux'ün yerli buzdolapları son derece kalitesiz ama bunlar bile Vestel'den kat kat daha iyidir.

Paranıza yazık etmeyin derim.

Bütçenizi belirtirseniz model tavsiyesinde bulunmaktan mutluluk duyarım,kolay gelsin.
BLoWeR

6 Mayıs 2008; 15:08:58 

Benim Tüm Beyaz eşyalarım Bosch. 7 senelik evliyim daha 1 kere bile servis gelmedi hiçbiri için evime....Yerlilerden uzak durun...

E6750-2gb-250gb-8800gts-HP v2207
Acer Aspire 5520g
LG 42LC2R | Toshiba 37C3500
BOSE Lifestyle 5
Nikon D50+Sigma 28-300
Sanyo Xacti VPC-HD2
elmaci

6 Mayıs 2008; 15:37:35 

beyaz eşya alırken servisi eve en yakın ve yine servisi adam gibi olanını tercih etmeni öneririm. hangi marka alırsan al, servisi iyi olanını al. çamaşır makinam arçelik. bayram arefesinde arıza yaptı(saat 21.30). servis geldi ve garantiden tamirini yaptı. yeni buzdolabım vestel A+ enerjili. 3 günlükken yakındaki trafo patlaması ve yüksek voltaj nedeniyle giriş kartı yandı. servis yeni buzdolabı verdi. vestel, yeni alınan ve hemen arızalanan ürünleri tamir etmiyormuş, ve hemen yenisiyle değiştiriyormuş. yaşadığım yerde bu iki beyaz eşya servisi çok düzenli hizmet veriyor. ankastre fırın ve ocağımın servisi 80 km öteden geliyor. kurulum için bile 10 günde felan geldiler. bilseydim almazdım.
saygılarımla

erhaninho_cArsi

7 Mayıs 2008; 9:57:42 

Hocam maksimum 3.000 YTL diyebilirim bütçe için. Buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası ve ocaklı fırın... Hatta biraz daha düşük bi rakam da olabilir eğer mümkünse
Buzdolabı mutlaka no-frost ve kahvaltılık bölmeli ( ), çamaşır makinası da en az 800 devir olacak. Bulaşık makinası ve ocaklı fırın standart özelliklerde olması yeterli. Yani bizim için önemli olan buzdolabı ve çamaşır makinası...

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Vestel piyasada bulabileceğiniz en kalitesiz beyaz eşyadır.Kesinlikle uzak durmanızı öneririm.

Bunun dışında Ariston,Arçelik,Beko ve Bosch'un ve Electrolux'ün yerli buzdolapları son derece kalitesiz ama bunlar bile Vestel'den kat kat daha iyidir.

Paranıza yazık etmeyin derim.

Bütçenizi belirtirseniz model tavsiyesinde bulunmaktan mutluluk duyarım,kolay gelsin.

erhaninho_cArsi

7 Mayıs 2008; 10:31:53 

@candogan62

Hocam birde sizden Altus ürünleriyle ilgili yorumlarınızı rica ediyorum. Özellikle çamaşır makinası olarak... Hepsiburadada karşılaştığım yorumların tamamı olumlu...

erhaninho_cArsi

12 Mayıs 2008; 16:01:51 

Up

candogan62

12 Mayıs 2008; 16:27:32 

quote:

Orjinalden alıntı: erhaninho_cArsi

Hocam maksimum 3.000 YTL diyebilirim bütçe için. Buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası ve ocaklı fırın... Hatta biraz daha düşük bi rakam da olabilir eğer mümkünse
Buzdolabı mutlaka no-frost ve kahvaltılık bölmeli ( ), çamaşır makinası da en az 800 devir olacak. Bulaşık makinası ve ocaklı fırın standart özelliklerde olması yeterli. Yani bizim için önemli olan buzdolabı ve çamaşır makinası...

Altus buzdolabı haricinde evlere ırak

3000YTL ve aradığınız şartlarda bu ürünler ideal:
Buzdolabı:
tıkla
http://www.vestelkonsept.com/?title=whirlpool_arc_4130_410_lt___a_enerji__beyaz&b=94112/550
Ayrıca Siemens KS59U920NE buzdolabı da Acıbadem Carrefour'da 1150YTL

Çamaşır:
tıkla
tıkla

Bulaşık:
tıkla
tıkla

Fırın:
http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=115060043&CS_Category=_SBA_903_1662_813_4313&CS_Catalog=_BEYAZ_ESYA&T_Category=_OCAK__FIRIN_VE_MIKRODALGA_FIRIN903
tıkla

Mesela Siemens KS59U920NE buzdolabı,Profilo CM0800CTR çamaşır,Siemens SE24E232TR bulaşık,Profilo FRM4801W fırın alsanız 1150+685+695+680=3210YTL yapıyor ama harika bir tercih olur.3200YTL fazla geliyorsa mesela fırını turbo Siemens alarak 3000YTL'ye düşürebilirsiniz.Verdiğim linkteki ürünleri bütçenize göre birleştirirsiniz.

Mesela Siemens buzdolabı,Profilo CM0801KTR çamaşır,Profilo BM2001E bulaşık ve Siemens fırın da 1150+550+470+510=2680YTL yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 14 Mayıs 2008; 10:58:44 >
cetvel

12 Mayıs 2008; 16:39:25 

Arçelik servisi gerçekten hızlı ve kaliteli.Franke'den ankastre ürünleri aldım ve 5 günde ancak gelebildiler Bakırköye.

EvilOfLplc
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

12 Mayıs 2008; 17:58:34 

beko, ama ucuz yollu diyorsan Regaller de fena değil
candogan62

12 Mayıs 2008; 20:55:59 

quote:

Orjinalden alıntı: EvilOfLplc

beko, ama ucuz yollu diyorsan Regaller de fena değil

Kusura bakmayın ama en kötü markaları övmüşsünüz.Regal'i ben beyaz eşyadan bile saymam.Beko'da bizi güzel kazıklıyor saolsun.İngiltere'de satılan 1400 devirli 6kg difüzyon makine fiyatına buradan 5kg 600 devir Beko bile alamıyoruz.Yani düşünün kaça mal edip kaça satıyorlar bize.Beyaz eşyadan anlayan evine Arçelik,Ariston ve Vestel'i istisnalar haricinde sokmaz.Eskiden Profilo da bunlara dahildi ama Bosch grubuna geçince buzdolabı haricinde toparladı.
erhaninho_cArsi

13 Mayıs 2008; 15:45:12 

Yorumlardan anlaşılıyoki Arçelik, Beko, Vestel gibi ürünleri yıllarca kaliteli diyerekten bize yutturmuşlar. Tofaş arabalarına benzetiyorum ben bunları. Bi kere isim yapmışlar ve yıllarca hükmünü sürmüş bu ülkede.

candogan62

13 Mayıs 2008; 15:57:16 

quote:

Yorumlardan anlaşılıyoki Arçelik, Beko, Vestel gibi ürünleri yıllarca kaliteli diyerekten bize yutturmuşlar. Tofaş arabalarına benzetiyorum ben bunları. Bi kere isim yapmışlar ve yıllarca hükmünü sürmüş bu ülkede.
Bir dönem gerçekten kalitelilerdi.Çünkü üretimi yabancı firmalara yaptırıp üzerine kendi logolarını yapıştırarak satıyorlardı.15-20 senedir kullanılan Vestel ve Arçelik'ler buna dahildir.Zamanında Profilo tarafından ithal ettirilmiş AEG'leri de buna katabiliriz.Örnek vermek gerekirse:
-Arçelik 2100-2200 çamaşır makineleri(Siemens)
-Arçelik Leydi, Beko prenses bulaşık makineleri(Siemens)
-Vestel'in 2005 yılından önce satılan tüm çamaşır makineleri,2007'den önceki tüm bulaşık makineleri.(Samsung,Philco,Electrolux)
-Vestel'in eski buzdolapları (Daewoo)
-Arçelik'in 10-15 yıl önce satılan gri renkli buzdolapları(Kore malı)
-Arçelik/Beko/Aygaz gri renkli 1000watt yatık elektrikli süpürgeleri(Siemens)
-Simtel'in efsanevi süper ve ideal serisi elektrikli süpürgeleri(Siemens)
-Profilo'nun 20-25 sene evvelki ürünleri(Alman AEG),1997'den bugüne kadarki ürünleri(Siemens-Bosch)

Bunların hepsi direkt ithal/parçaları ithal ürünlerdir.Arçelik-Vestel sadece üzerinde yazan isimdir.Yıllarca bu eski ürünlerin kalitesi sayesinde ekmek yediler,halen de yiyorlar.Ama insanlar yeni serilerin kalitesizliğinden ve diğer firmaların artmasıyla artık uyanıyorlar yavaş yavaş.
erhaninho_cArsi

14 Mayıs 2008; 9:25:36 

Hocam bu arada beyaz eşya önerileriniz için teşekkür ediyorum fakat bazı linkler açılmıyor

candogan62

14 Mayıs 2008; 11:01:06 

quote:

Hocam bu arada beyaz eşya önerileriniz için teşekkür ediyorum fakat bazı linkler açılmıyor

Düzettim, beyazesyaal sitesinin linklerini direkt yazınca üzerine tıklanamıyor
eribo

14 Mayıs 2008; 11:40:26 

ya candoğan yaklaşık hep aynı türküyü söylüyorsun arçelik 2200 siemensi.tamam deiklerine eski makineler konusunda katılıyorum,

"ancak ilgilendiğim marka olduğu için" vestel'e neden o kadar kalitesiz diyorsun,ya sen daha WMS WMK modelini kalkıp bochla kıyaslar san siemensle kıyaslarsan sana katılırım,şuanki hidra intration vega modellerinde hiç sorun yok problem yok, nerden biliyorsunda bunlar beş para etmez diyorsun deniyormusun?labratuarın mı var? yoksa yıldız teknik ünv git orada bütün beyaz eşyaları denerler yukarıda makinelerde raporlarında çok olumlu not alıyor,

buzdolabında çok met ettiğin bochs siemens markasında git bak bakalım serviste kakılı ürün var, brde müşteri her defasında denk getirmesi ayrı konu.

yani bi markayı öveceksen diğerine bilmeden tükürmek ayıp,sen nasıl beş para etmez dediğini tahmin edebiliyorum gidiyorsun bayiye detarjan çekmecesinin plastiğinin kalınlığına bakarsın,sonra menteşesine bakarsın körüğüne bakarsın buna göre kıyslarsan bence böyle yapıyorsun ama yanılıyorsun bu konulara çok meğilli olduğunu biliyorum onun için yıldız teknik ünv.sana yardımcı olacaklarını zannederim orda biraz hayal kırıklığına uğrayacaksın ama ne yapalım ?

son olarak met ettiğin markaların ne si var allah aşkına?ne farkı var?model olarak değil malzeme olarak bahset .

bu işi bilen kişi ürünün cazip fiyatıyla en uzun ne şekilde kullanır onu hesaplar.bir makine ye 1.500 ytl vermek yerine o paraya iki tane makine alır toplamı 25 yıl kullanır.bir makine 1500 ytl verip ben bunu 13 yıldan beri kullanıyorum demek yerine 750 ytl verdim 10 yıl kullandım ömrü bitti yenisi aldım demek daha yerinde.

VESTELİN İNTRATİON VE HİDRA tavisye ederim
VESTELİN LOTUS VE DİVA BUZDOALBINI
VESTELİN HERA 7009 -7007-7005modelini BULAŞIK MAKİNESİ
VESTELİN ELLA serisi fırınını
VESTELİN PLATİNYUM klimasını TAVSİYE EDERİM

Vestel
candogan62

14 Mayıs 2008;