bu mesajı dün dahili bileşenler bölümünde de açmıştım ama yeterince cevap gelmeyince burda da açtım. şimdi gelelim konuya SAPHHİRE X1600PRO DDR3 AGP Ekran Kartım var. gercekte 500 Mhz gpu ve 1000 Mhz bellek hızlarına sahip kartı 640 ve 1430Mhz hızlarına aşırtmıştım ve 2 haftadır oyunlarda böyle kulanıyordum ama şimdi oyunlarda ve 3D mark testlerinde 30 sn içinde ekran donuyor ve bilgisayar bir daha kendine gelemiyor veya bazen ekrana klavye ve soru işareti amblemi çıkıyor.default degerlerde bir problem yok. acaba ekran kartı çortladı mı? çok zorladım galiba kartı. garantisi var garantiye göndersem mi acaba?yoksa bu degerlerde bunu yapması normal mi? ısınma problemi yok çünkü ZALMAN FATALITY V7 VGA SOĞUTUCUM var.sıcaklık maksimum 52 derece. yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. şimdiden teşekürler.
Ekran kartları diğer bileşenlere göre çok daha hassas olduklarından dolayı yıpranmaları daha belirgin oluyor. Ne yazık ki garantiye gönderemezsin kartı. Eğer default hızlarda sorun varsa gönderebilirsin.
gpu yu 680 lere kadar ramleri ise 1350 lere kadar o.c edebiliyorum şimdi. yani ramler de biraz düşüş var (eskiden 1430 lara kadar cıkabiliyordum). yıpranma olacağını biliyordum ama bu kadar cabuk beklemiyordum. 2 hafta içinde yıprandı kart. bide ekran kartlarının kondansatörleri cabuk yıpranıyormuş galiba, belki sorun ondanda kaynaklanıyor olabilir. her neyse bu kartın bu degerlere cıkması bile iyidir herhalde bundan sonra cok zorlamıcam zaten kartı. 1-2 yıl içersinde de yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum o zamana kadar idare etsin yeter.