10 X 200 = 2000 mhz olması lazım normal halde... Ramlerin markasız olduğunu düşünerek ddr 366ya , Htt yi 800 e düşürüp 250 fsb ile voltaj vermeden açmaya çalış... 10 x 250 = 2500 mhz rahat görmesi lazım... Daha ötesi şans işi
Zamanında x2 3000+ vardı 275 x 9 = 2475 de tahat çalışıyordu (hiç voltaj vermeden)
çok teşekkürler cevap için umarım yapabilirim :) overclock bölümünü tekrar okuyup notlarımı alarak el atmayı düşünüyorum. gigabyte GA K8NF9 anakart kingston (diye almıştım ama üzerindeki çiplerde samsung yazıyor normal mi??) 2x512 MB leadtek 256MB 6600sli ekran kartı WD 250 GB harddisk [yandı :( ]
Nerden yapıyorsun hangi ayarları yaptığını yazabilirmisin tam olarak :( ben sadece cpu frekans ayarını artırabildim rem hızını da azalttım biraz cpu 240x10=2400 oldu ram=200mhz oldu
işlemci frekansını 250 yap ht ye +0,1v ver işlemci voltajını 1,5v a yükselt
ben bu ayarlarda kullanıyorum seninki ne olur bilinmez stok soğutucu olduğu içinilerisini denemedim ama 2,7 Ghz e kadar çıkar diye düşünüyorum
Anakart CDsi içerisinde yer alan Gigabyte EASY TUNE 5 programını denedin mi ??? overlock amaçlı bir program. Sizce manuelmi yapmak yoksa EASY TUNE 5 ile mi overclock yapmak daha mantıklı ????
Ben yaptım ama bilgisayar internette yavaşlama oldu kaplumbağdan farksız. Ağda başka bilgisayar bağlanırkende yavaşlama oluyor. OC nin buna etkisi varmıdır ???? Yoksa başka bir sebebi mi var