bugün 4 gb lık ocz rally2 aldım ve evde yaptığım testlerle dumura uğradım tam bir hayal kırıklığı yaşadım ve almak isteyen varsa kesinlikle almasın ark lar programla test edince 35 mb/s okuma hızı değerini verdi ancak kendi yaptığım ufak testleri yazayımda siz kendiniz görün neyin ne olduğunu
700 mb lık tek film dosyası : 90 saniyede yazdı (yani 7.78mb/s hızla) 107 mb lık tek film dosyası : 13.6 saniyede yazdı (yani 7.87 mb/s hızla) 591 mb lık çoklu dosya (resim, mp3, word ve pdf dosyaları) : 148.9 saniyede yazdı (yani 3.97mb/s hızla) 208 mb lık çoklu dosya (resim, küçük videolar ve mp3 ler) : 74 saniyede yazdı (yani 2.81mb/s hızla)
teorik hızına yaklaşacağını zaten ummuyordum ancak bazı sitelerde okuduğum yazılar nedeni ile bu modeli aldım; ki sitelerde teorik değerleri değil kendi yaptıkları testleri vermişlerdi
OCZ'nin yazma hızı gerçekten düşük. Tüketiciyi kandırıyorlar. Üstelik Exa bilgisayaradan adığım OCZ rally arızalandı, servise vereli 1 ayı geçti hala yenisini vermediler. Bunun ithalatçısı da üreticisi de kendisi gibi dandik. Hızılı ve dayanıklı usb isteyen Corsaire baksın.
evet mustafak arkadaşıma katılıyorum corsair ve ocz arasında kalmıştım. ocz biraz daha hızlı diye onu tercih ettim fiyatları da aynıydı keşke daha sağlam ve ocz den iyi olan corsairi tercih etseymişim
benim aldığım 8 gb oczrally2 nin ithalatçısı akortek ve pclabs ve darkhardware incelemelerindeki testlerdeki sonucun yarısı performansında bile değil . şimdi bakıyorumda herkes aynı şekilde şikayetçi . acaba türkiyeye yollanan ürünlerin hepsimi böyle . incelemelerdeki belleklerin hızı ise inanılmaz şimdi incelemeye yollanan bellekler bu kadar iyiyse bu rastlantımıdır yoksa onlara yollanan bellekler seçme bellekmidir ? ocz nin forumunda bakıyorum hızda en ufak sorun yaşayanların bellekleri değişiyor . şimdi burdaki teknik servislere hız yavaş desek adam anlamıcak al işde çalışıyo ya usb bellek usb nin hızımı olur mantığında yaklaşıcak sorunu dinlemek bile istemicekler. biz derdimizi kime anlatıcaz kime dinleticez peki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benign2004 -- 11 Mayıs 2008; 13:53:37 >
Hayret bişey bende ki atv de böyle bir sorun yok hatta ilk aldığım rally de de böyle bir sorun olmadı son derece hızlıydı. Şu an evde yatıyor 16 gb lık OCZ ATV askerde olduğum için ama gittiğimde bi test sonuçlarını atmaya çalışırım
türk sitelerindeki incelemelerdeki çıkan hızlar bu ürünün olması gereken hızının 2 katı . Ürünün kabahati yok kabahat inceleyenlerde nasıl bir inceleme bu anlayamadım . Türk siteleri dışındaki incelemelere baktığımda 7 - 8 mb arası hızı olduğunu gördüm .
Arkadaşlar bende ocz almayı düşünüyordum ama bu yazılanlar kafamda soru işareti uyandırdı.Çok anlamam ama bilgisardan bilgisayara okuma ve yazma hızları değişiklik gösterir diye biliyorum.Ayrıca vista da xp ye göre daha hızlı diye duydum.
Dikkatimi çeken birsey varsa oda bazen usb2.0 desteği olan anakartlarda dahi bazen yavas bazen hızlı yazabiliyoru usb bellekler
Usb 2.0 dengesiz bir bağlantıdır. hız degerleri maksimum (peak) degerlerdir. Bu sebebten usb bağlantılı ürünlerden stabil performans alınmaz. Fireware 400 un Usb 2.0 a tercih edilmem sebebi genel olarak budur. Fakat eğer yanlış hatırlamıyorsam; usb 2.0 ın teorik maks hıızı 480mb/sn iken fireware 400 anca 400mb/sn ile işem yapabilir. Ama yapılan testlerde firewarein daha hızlı işlem gerçekleştirdiği bir çok teknik inceleme yapan yer tarafından kanıtlanmıştır.
Arkadaşlar bende ocz almayı düşünüyordum ama bu yazılanlar kafamda soru işareti uyandırdı.Çok anlamam ama bilgisardan bilgisayara okuma ve yazma hızları değişiklik gösterir diye biliyorum.Ayrıca vista da xp ye göre daha hızlı diye duydum.
bence tereddüt edilecek bi problem yok sadece incelemelerdeki hızlar anormal hıozlı ve ocz bile bu hızın anormal olduğunu belirtiyor . kullandığım adata dan 3 kat daha hızlı bi ürün . Ama testlere bakıp hayalkırıklığına uğrarsın . Gerçi testler dediğim gibi gerçekle ilgisi yok
Hayret bişey bende ki atv de böyle bir sorun yok hatta ilk aldığım rally de de böyle bir sorun olmadı son derece hızlıydı. Şu an evde yatıyor 16 gb lık OCZ ATV askerde olduğum için ama gittiğimde bi test sonuçlarını atmaya çalışırım