ASUS DAHILI HOPARLÖR SORUNU
17 Cevap5051 Görüntüleme
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Seçkin Yorumlar Yazdır
Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj


34 Mesaj
5 Mayıs 2008; 17:49:53 

mrb arkadaslar asus f3sa kullanıyorum ve son gunlerde laptop uzerındeki dahılı hoparlorlerden bazen durduk here cızırtı gıbı bı ses gelıyor radyo dinlerken cekmediginde arkadan duyulan parazit gibi... ekranı azıcık ılerı gerı oynattıgımda ses hemen kesılıyor... sızce sebep nedir?


_____________________________

Asus F3SA - Intel Core2Duo 2.40GHz T7700 - 2GB 667 DDR2 - 250GB SATA HDD - 512MB ATI MOBILITY RADEON HD 2600


34 Mesaj
5 Mayıs 2008; 17:52:20 

hatta suan konuyu actıktan sonra farkettım her ekranı ılerı gerı oynattıgımda ses olusuo...


_____________________________

Asus F3SA - Intel Core2Duo 2.40GHz T7700 - 2GB 667 DDR2 - 250GB SATA HDD - 512MB ATI MOBILITY RADEON HD 2600


 
36 Mesaj
5 Mayıs 2008; 20:13:11 

Benim kullandığım F3SR de de benzer bir sorun vardı,
Realtek HD audio manager programını kaldrınca sorun düzeldi.

Denemeni tavsiye ederim.


_____________________________



34 Mesaj
6 Mayıs 2008; 17:12:04 


quote:

Orjinalden alıntı: dvorjak

Benim kullandığım F3SR de de benzer bir sorun vardı,
Realtek HD audio manager programını kaldrınca sorun düzeldi.

Denemeni tavsiye ederim.


hmmmm bı denemek lasım... pekı bu ses kontrollerınde bı aksama olmuyor mu ya da onun yerıne ne yukledın?


_____________________________

Asus F3SA - Intel Core2Duo 2.40GHz T7700 - 2GB 667 DDR2 - 250GB SATA HDD - 512MB ATI MOBILITY RADEON HD 2600


1745 Mesaj
20 Temmuz 2009; 21:47:13 

Hortlatmak gibi olmasın ama ( ) ses denetiminden " dalga " nın düzeyi fazla olduğundan olabilir mi?



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayeh-eh Khodah -- 20 Temmuz 2009; 21:49:59 >


_____________________________

İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.


 
21 Mesaj
2 Ekim 2009; 20:10:32 

Merhaba bundan daha iyi bir başlık bulamadım...

Asus F50SV dizüstü bilgisayarımda dün hem kulaklık hem dahili hapörler çalışıyordu.Bugün hiç bir şey yapmadığım halde kulaklık çalışıyor fakat dahili hapörlerden ses gelmiyor. Bilgisayarı iki ay önce aldım. Realtek HD Audio ses kartı var üzerinde ve bu baş belası Realtek HD audio manager da yüklü. Sürücüleri bir kaç kez kaldırıp kurdum. Hatta işletim sistemini sıfırdan kurum, başka işltetim sistemi kurdum ama sorun düzelmedi.

Teknik servis başka şehirde ve benim zamanım kısıtlı. Bu konuda bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.


_____________________________



3740 Mesaj
2 Ekim 2009; 23:19:07 

ses sürücüsünü güncelleyin arkadaşlar son yazan arkadaş da çok ugraşmış gerek yktu o dakar sistem yeniden yüklemek fln



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


 
21 Mesaj
3 Ekim 2009; 15:29:28 

Ses sürücüsünü güncelledim. Güncellemekle kalmadım, internette gezerken gördüğüm "Realtek bazı sürümlerde yüksek versiyon güncellemeleri doğru çalıştırmıyor, donanınımın kendisine has sürücü çıkarıyor, hangi sürücü versiyonuyla başladıysanız onunla devam edin, sürücüyü yükseltmeyin"

ikazlarını dahi dikkate alarak hemen hemen bütün sürücü versiyonlarını denedim.

Sizcede Trueimage ile bir kaç gün önce aldığım ve çalıştığından emin olduğum bir backup'ı geri yüklediğimde eğer haporlör donanım hatası değilse çalışması gerekmiyor muydu ?



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemaliozan -- 3 Ekim 2009; 19:21:16 >


_____________________________



 
84 Mesaj
6 Ekim 2009; 15:20:15 

aynı sorun bende de var arkadaslar dune kadar bi problem yoktu fakat bugun sanki kulaklık varmıs gibi algılıyo. Realteke girip baktıgımda jak takılı oldugunu gosteren yazılar var. normalde stereo dısında hoporler secenegi vardı artık yok. Sürücü güncelleştirme dahil herseyi denedim


_____________________________



 
21 Mesaj
6 Ekim 2009; 23:01:46 

@backgammon sorunumuz aynı. Sanırım jak takıp çıkarırken jak giriş noktasında fiziksel bir problem oldu. kulaklık için Jak takıldı çıkarıldı ikazıda almıyorum. Fakat mikrofonun jakını takar çıkarırsam ikaz ediyor. Bunun için kilometrelerce uzağa servise göndermeye değer mi acaba ? Kaç günde geri geleceğide belli değil.

Ek . : Asus forumda aynı şikayetler var. http://vip.asus.com/for...&page=1&SLanguage=en-us



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemaliozan -- 6 Ekim 2009; 23:02:16 >


_____________________________



3740 Mesaj
7 Ekim 2009; 10:54:30 


quote:

Orijinalden alıntı: cemaliozan
Ses sürücüsünü güncelledim. Güncellemekle kalmadım, internette gezerken gördüğüm "Realtek bazı sürümlerde yüksek versiyon güncellemeleri doğru çalıştırmıyor, donanınımın kendisine has sürücü çıkarıyor, hangi sürücü versiyonuyla başladıysanız onunla devam edin, sürücüyü yükseltmeyin"

ikazlarını dahi dikkate alarak hemen hemen bütün sürücü versiyonlarını denedim.

Sizcede Trueimage ile bir kaç gün önce aldığım ve çalıştığından emin olduğum bir backup'ı geri yüklediğimde eğer haporlör donanım hatası değilse çalışması gerekmiyor muydu ?

evet dedgin gibiyse ve çalışmıyosa ya o jaklerde bi sorun var ya hoparlörde



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


52 Mesaj
7 Ekim 2009; 18:05:50 

hoparlör patlaksa işin çok zor servise düşersen yanarsın.


_____________________________

en güzeli en güzel baktığındır:)


 
21 Mesaj
7 Ekim 2009; 23:15:13 


quote:

Orijinalden alıntı: blue_prence

hoparlör patlaksa işin çok zor servise düşersen yanarsın.


ASUS servisle ilgili bir problemmi yaşadınız ? Bir mail attım, cevap aynen şu : 'Biz server servisiyiz, istanbul'u arayın...!'


_____________________________



 
84 Mesaj
9 Ekim 2009; 13:14:19 

quote:

Orijinalden alıntı: cemaliozan

@backgammon sorunumuz aynı. Sanırım jak takıp çıkarırken jak giriş noktasında fiziksel bir problem oldu. kulaklık için Jak takıldı çıkarıldı ikazıda almıyorum. Fakat mikrofonun jakını takar çıkarırsam ikaz ediyor. Bunun için kilometrelerce uzağa servise göndermeye değer mi acaba ? Kaç günde geri geleceğide belli değil.

Ek . : Asus forumda aynı şikayetler var. http://vip.asus.com/for...&page=1&SLanguage=en-us

Evet problem aynı cemaliozan, asus'un formunda yazdıklarını da okudum ordaki elemnda aynı problemi yasadığını belirtmiş.Dediğin gibi servis işi yas, ben su an iş yerimde kullanıyorum artık dısarıya ses verecek bi speaker bulunduracaz bi şekilde. umarım çözüm olacak bişey buluruz



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi backgammon -- 9 Ekim 2009; 13:14:04 >


_____________________________



52 Mesaj
9 Ekim 2009; 23:50:01 

asus servisine ulaşamazsınız kalıımı basarım.


_____________________________

en güzeli en güzel baktığındır:)


 
1 Mesaj
14 Şubat 2010; 7:51:36 

ya yapma be sımdı moralım bozuldu ben asusun k61ıc modelını alalı 5 gun oldu ılk geldıgınde sadece sagdakı haporlör calısıyormus bende sadece sag da war sandım son ra bı baktım kı ıkı haporlöru war bırı calısmıyomus haporlör ayarında denge ayarı war sagdakı calısıyo denge ayarnda sagı sıfırlayıp solu full(%100) yapınca çook dşük bı ses gelıyo yanı sol taraftakı bozuk sanırım cızırtılı bı bıcımde ( pc nın sesı son olmasına rahmen) cok dusk bı ses tonu cıkıyo e sımdı bunu gonder falan cartı sıkar curt derler 30 gunden asagı gelmez sanırım :((


_____________________________



 
21 Mesaj
24 Şubat 2010; 22:53:43 

Merhaba arkadaşlar ;

Daha önce ASUS F50SV için dahili hapörler sorunundan bahsetmiştim. Hapörlerden vazgeçtim artık, kulaklıklara alıştım. Fakat şimdi yeni bir sorunum var. Ben dizüstü olmasına rağmen makinayı masa üstünden hiç kaldırmıyorum, taşımıyorum. AC şehir şebekesi ile pili aynı anda kullanıyorum. Yani pili çıkarmıyorum hiç. Buna rağmen meret kendi kendine bozuluyor.

Daha iki gün önce AC şehir şebekesi ile %100 dolu olan pil makina üzerinde bulunan şarj oluyor göstergesi yeşil yanarken "Tam dolu dolmuyor" manasında bugün hala pil düzeyi 100% olmasına rağmen şarj oluyor demeye başladı ve şarj gösterge ledide kırmızı yanmaya başladı. Görev çubuğunda bulunan pil simgesinde "%100 kullanılabilinir, prize takılı, şarj oluyor" ifadesi var. Dediğim gibi bir kaç gün önce sadece "%100 kullanılabilinir, prize takılı, dolmuyor" ifadesi vardı ve led göstergesi yeşil yanıyordu.

Anlamıyorum acaba AC şehir şebekesi pil şarjını %100 olmasına rağmen kesmiyor mu ? Yoksa kesiyorda Vista32 bir işletim sistemi mi bana yamuk yapıyor. Öyle olsa led neden kırmızı yansın ?

Bu konuda fikri, yorumu ve düşüncesi olanların yardımını rica ediyorum.


_____________________________



 
21 Mesaj
4 Mart 2010; 21:55:10 

Konu havada kalmasın. Hapörler sorunun donanımsal olduğu kanatine vardım. Bugün itibarıyla Çalışmayan dahili hapörlerlerden ses çıkmaya başladı. Fakat bu seferde kulaklık gayri faal. Anlaşılan o ki asus kulaklık ve mikrofon jak giriş kısmında bir temassızlık var. Garanti kapsamında olduğundan müdahale etmiyorum ve şimdilik servise göndermemekte kararlıyım.


_____________________________

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar » [Taşınabilir Bilgisayarlar] » Notebook - Dizüstü » Asus » ASUS DAHILI HOPARLÖR SORUNU
Sayfa: [1]
Foruma Git
Bölümde Ara
Başa Dön


 
Reklamlar


DH VİDEO

 



Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Bu sayfanın mobil sürümü / tablet sürümü / mini sürümü.



0.188