yeni bir harici disk(320gb) aldım içindede önemli dosyalarım mevcuttu disk bozuldu ve benim için hayati önemi olan dosyalarımda gitti. veri kurtarma işlemi için servise bıraktım diskimi. ve diskte hem program olarak hemde donanım olarak problem olduğunu verilerin kurtulabildiğini bunun ücretinin ise minumum 500 dolar olacağı söylendi bana.
ben bu parayı hayatta veremem başka bi düşüncesi olan var mı bu konuda???
Evet hatta daha pahalı... Bu işi prof. yapan yerler var. Ancak sanki burda bi hinlik var gibi.. Normalde teknik servisler veri kurtarma işi yapmıyorlar. Onlar bozuksa ya değişim ya da onarım yaparlar. Benim tahminimce bu işi bizim veri kurtarmada kullandığımız recorvy my filesi..gibi amatör programlarla yapacakalrdır.
Harici HDD nizdeki sorun neydi? Ufak bir sorunsa müdahale edilebilir.
hocam usb girişinten taktiktan sonra bilgisayar görmüyordu aleti. hangi bilgisayara takarsan tak. disk çalışmak için gayret gösteriyordu ama tık yoktu. yani hiç bi şekilde ulaşılamıyordu diskin içine. bunu yapan yer ise vega bilgisayar codegen ithalatcısı ve servisi... bi yönden taktir ettim servisi diski götürür götürmez yenisi verdiler ama bilgiler gitti... ama bu kadar pahalı bir iş olduğunu tahmin etmemiştim.
hocam usb girişinten taktiktan sonra bilgisayar görmüyordu aleti. hangi bilgisayara takarsan tak. disk çalışmak için gayret gösteriyordu ama tık yoktu. yani hiç bi şekilde ulaşılamıyordu diskin içine. bunu yapan yer ise vega bilgisayar codegen ithalatcısı ve servisi... bi yönden taktir ettim servisi diski götürür götürmez yenisi verdiler ama bilgiler gitti... ama bu kadar pahalı bir iş olduğunu tahmin etmemiştim.
Sen yine şanslıymışın 1 günde değişim yapmışlar. Ben de codegende aynı sorunu yaşamıştım. Beni 30 gün süründürmüşlerdi (vega bilgisayar) 60gb lık çok önemli kamera kayıtlarım yalan olmuştu.
O nedenle verilerimi artık birkaç ayrı yerde yedek tutuyorum ve yeni diskimi bölümlendirdim. Mutlaka sen de bölümlendirme yap.