Arkadaşlar uydu alıcısı alacağım. Receiver konusunda karar verdim fakat anten konusunda kararsızım. İlk defa uydu alıcısı kullanacağım. Benim amacım o günlerde sinemalarda oynayan filmleri İngilizce olarak seyredebilmek. Ve birde Belgesel kanallarını seyredebilmek. 1-2 tane olsa yeterli olur. Film izlemeyi sevdiğim için akşam işten geldikten sonra film izlemeyi severim. Bu mahiyette tavsiye edeceğiniz uydular hangileridir. Turksat ve horbird kanallarını sanırım 2 çanak ile halledebilirim. Birde bir çanağa birden çok LNB takılabiliyor sanırım, bu özelliği kullanarak 2 ekstra lnb takarak 4 uyduya çıkarmak isterim fakat belirttiğim üzere hangi uyduda istediğim kanalları bulabilirim bilmiyorum.. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.. Ve belirttiğim şekilde bir bağlantıdan verim alabilirmiyim acaba?? Saygılarımla..
astradaki premier kanalları(1G-1H) için en az 150 cmlik çanak(bu bulunduğun bölgeye göre değişir) ortalama 2-3 metre çanakla sorunsuz alırsın. Astradaki yeni 1kr ve 1L uyduları 80 cmlik antenle çok rahat alınmaktadır ve ne yazık ki Nagra 3 şifrelemesi henüz kırılamadığından hiçbir şifreli kanal kart paylaşım harici izlenmemektedir. Bana sorarsan uyduya başlangıç olarak Hotbird deki kanallar yeterli gelecektir.Multivision Hbo gibi keyle izlenebilen kanallarda gişe filmleri ingilizce dil seçeneği ile yayınlanmaktadır.
Orjinalden alıntı: spyae astradaki premier kanalları(1G-1H) için en az 150 cmlik çanak(bu bulunduğun bölgeye göre değişir) ortalama 2-3 metre çanakla sorunsuz alırsın. Astradaki yeni 1kr ve 1L uyduları 80 cmlik antenle çok rahat alınmaktadır ve ne yazık ki Nagra 3 şifrelemesi henüz kırılamadığından hiçbir şifreli kanal kart paylaşım harici izlenmemektedir. Bana sorarsan uyduya başlangıç olarak Hotbird deki kanallar yeterli gelecektir.Multivision Hbo gibi keyle izlenebilen kanallarda gişe filmleri ingilizce dil seçeneği ile yayınlanmaktadır.
Sayın Spyae, Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Astradaki kanallar için 150 cmlik çanak alsam ve turksat ve hotbird içinde 90'lık tek çanak alsam bir sorun olurmu acaba? İki uyduyu tek çanakla yakalayabilirmiyim. İnter sitelerinde 5 uydu bağlabnabilen çanaklar var onlardan 2-3 metrelik alsam ve 3 Lnb bağlasam aynı performansı yakalayabilirmiyim? Saygılarımla..
arkadaşım bana sorarsan astradaki premier kanalları için hiç uğraşma.Çok fazla uğraşman gerekebilir.
Ayrıca sen hiç 2-3 metrelik çanak gördün mü?Bu iş için çok fazla yer gerekir.120 cm den büyük çanaklara hiç bulaşma derim.
1 çanakta birden fazla birbirine yakın uydular rahatlıkla alınabilmektedir.Mesela 90lık hotbird ayarlı çanakla ve aparatla sirius,hotbird, astra 1kr-1l,eutelsat w3a,arabsat rahatlıkla alınabilmektedir.
Multifeed denilen bu aparat 10 ytl civarında satılmaktadır.Bazı uydu ayarlayıcılar olmaz deyip işi kestirip atıyor veya çok fazla para isteyebiliyor.Tanıdığın veya güvendiğin kişiler tarafından uydunun kurulması en doğru olanıdır.Sakın ha aceleye getirip de bazı fırsat düşkünü kişilere para kaptırma.
Daha detaylı bilgi almak istersen link veriyorum.BURDAN Burada uydu konusundaki bütün sorularına en doğru cevabı bulabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 6 Mayıs 2008; 10:53:26 >
Benim evin üstü boş çatı olduğundan ve ev müstakil olduğundan çanak büyüklüğü konusunda sıkıntı çekmem.. Ama eğer dediğin gibi 90'lık bir çanak ile belirttiğin uydular alınıyorsa o zaman sorun yok.. Tanıdık uydu ayarlayıcısıda var. onuda yaptırırız. Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Göndermiş olduğun linkten kontrollerimi yapacağım tekrardan.. Teşekkürler..