Şimdi Ara

ASUS EEPC TÜRKİYEDE! Sorular - Sorunlar - Genel Başlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.437
Cevap
2
Favori
102.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • UZUN SÜREDİR BEKLENİLEN ASUS EEEPC TÜRKİYEDEDE SATIŞA SUNULDU ARKADAŞLAR FORUMDA VERİLDİMİ VERİLMEDİMİ GÖRMEDİM FAKAT BEKLEYEN ÇOK FAZLA KİŞİNİN OLDUĞUNU BİLDİĞİM İÇİN BENDE BİRKEZ DAHA BURDA DUYURMAK İSTEDİM 2G LİK MODELİ 480 YTL KAMERALI OLAN 4G MODELİ İSE 630 YTL SATIŞ EREYONDA 20 MAYISTAN İTİBARET TESLİMAT OLUCAK

http://www.ereyon.com.tr/KMDefault.aspx?ctrid=13745&srt=3&brnd=Asus&rpg=1
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• aslında bu model çok tercih edilesi bir model değil.Asus Eee PC 900 serisi pc ler daha kullunışlı olacak bence.dokunmatik ekran ve gps güzel özellikler(hemde fazlasıyla)
    hafıza seçenekleri ise windowla gelen konfigürasyonda 12 gb linux le gelen konfigürasyonda 20 gb olacak.ve en önemli özelliği ise ekranı 8.9'' olacak.ama kasa olarak boyutlarında nerdeyse hiç bir fark olmayacak.2/3 ay sonra piyasaya düşer diye tahmin ediyorum.avrupada yavaş yavaş piyasa sürüldüAsus Eee PC 900 modeli.
    bence 7'' bir ekran için fiyatı fazla.en azından 500 ytl ve altında olmalıydı bu model için.

saygılar...
  • evet şu an eee900 yurtdışındaki online alış-veriş sitelerinde satışta fiyatı 600 dolar 60 dolarda kargo ücreti alıyorlar türkiyeye gönderim için gümrükte tanıdığınızın olmadığını varsayarsak yüzde onda gümrük vergisi alınıyor bu laptop 720 dolara denk geliyor ama bende seninle hem fikirim ekranın 8.9 '' olması ve hard diskin 20 gb çıkması çok büyükayrıcalık olmuş ebatlarında neredeyse aynı kalması ( gözle farkedilemeyecek milimetrik bir fark var ) en büyük avantaj bende eeepc yi 4 gözle bekleyen arkadaşlara biraz daha beklemelerini öneriyorum çünkü 650 ytl cidden o laptop için hiçte az bir fiyat değil ..
  • acaba Eee PC 900 modeli ne zaman girer ülkemize? bence asus biraz erken davrandı.piyasanın kaymağını yedi ama bi süre daha bekleyebilirdi en azından daha büyük ekranlar için.bu ufak fiyat farklarını gören hangi kullanıcı alt modellere yönelir oda bi muamma zaten.ama en azından bu model türkiyede fazla satmaz gibi bi öngörüde bulunabilirim.daha hala internet kafelere takılan sürüyle insan olduğunu gördükten ve ülkemizdeki pc kullanıcılarının çoğunluğunun pc yi sadece bir oyun aracı olarak görmelerinden dolayı gayet mantıklı bi öngörüde olur bence.
    bu pcnin amacı internete kolay ulaşım ve ofis özelliklerini etkin bir biçimde kullanabilmektir.kaldıki yeni touchpad hareketleri bu konuda baya bi etkili olacaktır.bundan dolayıdırki en azından bu düşük depolama seçeneği ve küçük ekrana sahip(boyutlarına göre gereksiz bir küçüklük) modelin ülkemizde çok rağbet görmeyeceğidir...ama gidipte amerikadaki insalar gibi yeni teknolojiyi 350/400 ytl ye alabilecek olsaydık ve o doğrultuda ülkemiz insanlarının alım gücü yüksek olsaydı kapış kapış giderdi diyorum.

• su 2 gb lıkmodel fena degil bence insanlar cep telefonuna 1500 ytl veriyor sırf bu ozellikler için sizce alınır mı?

yoksa şu vr320 vb... daha mı uygundur?

benim için boyut çok onemli taşınabilir olması vb.. sadece internete girmek film izlemek ve 1995-1999 yılına ait 3-4 oyun yüklemek sizce bana uygun mu?

pil ne kadar sure gidiyor?

birde başka yerlerde satılmıyor mu sadece ereyonda buldum oda 20 mayısta stoklarda

edit:2.5 bir hdd windows xp kurup birlikte kuolanmak mumkun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicool -- 7 Mayıs 2008; 15:36:26 >
  • arkadaşım bana sorarsan Asus EEEPC vr320den senin alacağın amaca göre daha iyi bir ürün !!

Ben 4gblik modeli almanı öneririm çünkü pil süresi farkı var ben zamanında baya hevesliydim almaya sonradan babam daha hoş bi cihaz alğı için vazgeçtim ama hala alsammı bi tanede bunlardan diye soru işareti var kafamda..

senin sorularına geleyim..

ürünü bizzat testetme şansım oldu.. şarjı kablosuz internet açıkken yaklaşık 4 saat gidiyor bu 2g lik modelde 3.5 saate falan düşüyordur tahmini ...

1995-1999 yılı oyunlara geç şu an evlerimizde oynadığımız counter strikenin 1.6 versiyonu warcraft vb oyunlar oynamak mümkün sitede bununla ilgili bir video var yanlış hatırlamıyorsam ama kesinlikle counter 1.6 ve knight online sorunsuz oynanıyor ben ikisini yüklemiştim en azından arkdaşın eee ye !!!

ürüne biz 250 gblik harici hdd bağlamıştık 500 gblik hdd bağlayanlarda var...

xp kurmak mümkün ve cidden basit bir iş ...

son olarak ürün 1 hazirandan itibaren her bayide olur diye düşünüyorum ama ereyondaki fiyat uygın emin ol ben ereyon harici türkiyede başka sitede görmedim istersen ggde ikinci el yurtdışı fln var ama garantilisi varken hiç yanaşma derim inşallah bi nebze olsun yardımcı olabilmişimdir ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cixhan -- 7 Mayıs 2008; 16:53:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cixhan

arkadaşım bana sorarsan Asus EEEPC vr320den senin alacağın amaca göre daha iyi bir ürün !!

Ben 4gblik modeli almanı öneririm çünkü pil süresi farkı var ben zamanında baya hevesliydim almaya sonradan babam daha hoş bi cihaz alğı için vazgeçtim ama hala alsammı bi tanede bunlardan diye soru işareti var kafamda..

senin sorularına geleyim..

ürünü bizzat testetme şansım oldu.. şarjı kablosuz internet açıkken yaklaşık 4 saat gidiyor bu 2g lik modelde 3.5 saate falan düşüyordur tahmini ...

1995-1999 yılı oyunlara geç şu an evlerimizde oynadığımız counter strikenin 1.6 versiyonu warcraft vb oyunlar oynamak mümkün sitede bununla ilgili bir video var yanlış hatırlamıyorsam ama kesinlikle counter 1.6 ve knight online sorunsuz oynanıyor ben ikisini yüklemiştim en azından arkdaşın eee ye !!!

ürüne biz 250 gblik harici hdd bağlamıştık 500 gblik hdd bağlayanlarda var...

xp kurmak mümkün ve cidden basit bir iş ...

son olarak ürün 1 hazirandan itibaren her bayide olur diye düşünüyorum ama ereyondaki fiyat uygın emin ol ben ereyon harici türkiyede başka sitede görmedim istersen ggde ikinci el yurtdışı fln var ama garantilisi varken hiç yanaşma derim inşallah bi nebze olsun yardımcı olabilmişimdir ..

cok cok teşekkur ederim baya yardımcı oldunuz...

2 sorum daha olacak izninizle

ekran internette gezerken web sayfalarında falan yeterli mi?cok can sıkıyor mu?

birde taşınabilirlik olarak bilinen nesnelerle bir karşılaştırma yapabilirmisin?mesela bir dvd kutusu...

ayrıca şu bahsettiginiz video yu bulmam için aklınızda birkaç anahtar kelime var mı?

tekrar teşekkurler

edit:birde 3 yıl sonra pili bozulursa yenisini bulabilirmiyim servisler bu konuda yeterli midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicool -- 7 Mayıs 2008; 17:16:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben amerika'da bestbuy'da gördüm bu aleti.. 7" ekran çok küçük arkadaşlar, öyle küçük ki, altındaki yazıyı okumak için imleci kımıldatmak gerekiyor sürekli :). Ayrıca 2GB'lığı düşünmeyin bile, windows'un her yerini yolsanız bile 500 MB'ın altına indiremezsiniz. overhead'le page file'la falan en fazla 1gb yer kalır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: laconf

Ben amerika'da bestbuy'da gördüm bu aleti.. 7" ekran çok küçük arkadaşlar, öyle küçük ki, altındaki yazıyı okumak için imleci kımıldatmak gerekiyor sürekli :). Ayrıca 2GB'lığı düşünmeyin bile, windows'un her yerini yolsanız bile 500 MB'ın altına indiremezsiniz. overhead'le page file'la falan en fazla 1gb yer kalır...

dedigin yer sıkıntısı sd card veya benzeri kartlar ile cozulur enkotu ya bir 2.5" hdd alırsın yada 1 usb bellek beni düşündüren ekran oldu gercekten cok sorun oluyorsa benim için can sıkıcı birr durum sonucda bu pc internete girmek için alıyoruz ve bunun gibi şeyler için eger bunuda duzgun yapamıyorsa cok fena

• ereyonda da başlıkta 20g ama ozelliklerde 20gb yazan degişik bişi çıktı ne işse fiyatı 747 ytl
  • quote:

Orjinalden alıntı: magicool

ereyonda da başlıkta 20g ama ozelliklerde 20gb yazan degişik bişi çıktı ne işse fiyatı 747 ytl

işin aslı bu model neyin nesidir anlayamadım ben.benim bildiğimi asusun açıkladığı böyle bi model yok.aslında var ama 8.9'' ekranlarda bu kapasitede modeller var.7'' ekran boyutunda böyle bir model yok.şimdi ereyon bun(7'' olan modeli) 512 mb ram ve 20 gb hafıza özelliği ile 750 ytl satmaktadır.ben size şöyle bişe desem 8.9'' boyutunda ekran 20 gb disk kapasitesi ve 1 gb ram 900 ytl tercihiniz ne olurdu acaba?

aslında asus birazda olsa çok ucuza portable pc amacından sapmıştır.ama buda gayet normal bence.bu fiyata bu özellikler bile gerçekten iyi.tabi taşınabilirliğe çok önem verenler için.

Evet dediğim gibi 900 ytl lik fiyat iyimidir sizce?getirtmeyi ve satmayı düşünüyorum.

• ekranı cidden küçük şöyle örnek vereyim mesela youtubede video izlerken video bizim 15 '' monitörlerde ekranın solunda kalıyor yandaki yazılar alttaki yorumlar vs. hepsi görünüyor fakat eee pc de youtubedeki video ekranın tamamını kaplıyor nerdeyse bu bilgi yeterli olmuştur umarım ekran boyutunun anlaşılmasında

ebat olarak tam bir dvd kutusu kadar kalınlığı biraz daha fazla belli bölümlerinde

diğer arkadaşın eee900 getirmeye değermi sorusunada :

dediğin gibi eee900 ile iş hesaplı ufak bilgisayar durumundan çıkmaya başlıyor ama böyle ufak bir cihaza ihtiyaç varsa bu kesinlikle eee900 olmalıdır çünkü ekranı cidden bariz geniş eniştem getirdi bir tane ikisini yan yana koyunca cidden bariz fark var. demek istediğim 8.9 inc ekran ve dahili 20 gb lik hafıza için üste 200 ytl gibi bi para vermeye değer

eee900 ün fiyatı 600 dolar kargosu 60 dolar yani aman amanda bi fark yok aslında ... getirip satma konusunda birşey söyleyemeyeceğim arz talep meselesi ama illaki müşterisi çıkar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cixhan -- 8 Mayıs 2008; 17:28:02 >

• teşekkürler cevap için cikhan.garanti olayı nasıl oluyor acaba?belçikadan getirticem ben uluslararası garanti mi işler acaba?
    bilgisi olan varsa bu konuda yardımcı olursa sevinirim.
  • evet garanti uluslararası olmuyor diye biliyorum bende ..
  • senin distribitörlerde çalışan tandığın mı var? yoksa sen mi çalışıyorsun

quote:

Orjinalden alıntı: notebookgentr

eee pc lerde uluslararası garanti yok. Yani dışardan alan sorun yaşayabilir.
    Ayrıca bildiğim kadarı ile asus eee pc nin 2g olan versiyonu satılmayacak.
  • şimdilik pahalı acele etmeyin,
    ayrıca değişik projeler olabilir, adsl alana bedava verme gibi, öğrencilere çok uygun fiyattan verme gibi...
  • adsl olana bedava veren kimse olmaz en iyi degil devlet 20 mayısta cıkacak ama yine geciicek bence boşuna ugrasmayın bu ürünü almayın kazıklanmayın hiç bir işe yaramaz artık
    400 lira olan ürün yükselmiş 600 tr nin en ucuz laptopı ama 800 liraya daha iyileri mevcut hic gerek yok .
    asus sana güle güle artık seni kimse sevmiyor forover hp toshiba acer
    kimse bu ürünü ucuz vermez verirse kendi kaybeder asus sonuçta izin vermez
    ayrıca enayilerin hepsi bu ürünlere 1000 liradan fazla para verdi 750 den bile satan oldu daha ucuz giricegini defalarca soyledik ama tabiiki o kadarda ucuz degil tr nini en ucuzu ama bence hic geregi yok bu laptopın asus yanlış yaptı geç soktu tr ye onun için herkes onlara kırıldı kimsede almaz bence almasında işe yaramaz makina.
    yani dedigimiz gibi cocuk makinası makinalardan almayınki markalasamasın obur firmaları bitirmeye çalısıyor sonra gereksiz seyler öne sürüyolar pil miş adabtormuş filan üretimiyolarmış asus gibi byük firma nasıl üretemez
    saçmalık ötesi cok salakca bir neden bogaziçi bu ürünleri hiç getirmesin satamazlar
    ayrıca göz bozdugunu söylemek gerekiyor.bu arada 2 g verisyonunu sokmaları gerekiyolardı türk kullanıcıları için iyi olucaktı 400 lirya girecekti o zaman belki satardı bu makinaları 400 liralık ürünün girmemesinin nedeni ise turk kullaıcılarını yolmak oldugu apacık ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillerEnergy -- 10 Mayıs 2008; 15:02:53 >

• vaz geçer gibi oldun hem fiyatların msı 13.3" laptoplarıyla hemen hemen aynı olması hemde ekranı yuzznden bir ppc almaya karar verdim gibi... hem daha taşınabilir
  • asus eee pc ler ilk önce teknosada ve 24 mayısta satılacakmış.
  • 24 mayıs da gelmiycek biraz daha gecikecekmiş Bugun ASUS Türkiyeden Kaan beylen görüştüm o söyledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibuk -- 13 Mayıs 2008; 18:20:45 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.