7' inch lik modelde de 1024 çözünürlük kullanılabildikten sonra 8.9 inch lik modelin çok ta espirisi kalmıyor. alet zaten küçük, değişen ekran boyutu oluyor. birde düşündürebilecek nokta, ekran kalitesinin ne kadarlık bir kayıp veriyor olması!!! doğal pixel sayısı tam olarak kaça denk geliyor acaba ??
ama işte su var okadarcık ekranda imgeler küçücük gorunebilir o cozunurlukte...
İlk erteleme geldi. ASUS EEE PC 900 20G 28.05 de stoklarda olacaktı.Bugun mail geldi tarih 03.06.2008 olarak düzeltilmiş.İnşallah ilk ve son erteleme olur. :)
701 modeli ram değişimine imkan veren model zaten. Ama gelenler SURF modelinin kamera eklenmiş haliyse (çünkü normalde surf'de kamera yok) ram değişimine imkan yok çünkü anakarta gömülü.
quote:
Orjinalden alıntı: chain_1903
Ram artırımı yapılamıyormus gelen modeller üzerinde. Klavyeleri Türkçe. Teknosa'da sadece EEE PC 701 modeli olacakmıs. Bunda da 2 seçenek var ;
1 Linux işletim sistemli 369$+KDV 2 XP işletim sistemli 399$+KDV
quote:
Orjinalden alıntı: nevz@t
türkiyede satılacak olan model eee pc 701 modelimi yoksa SURF modeli mi? Daha doğrusu RAM artırımı yapmaya imkan veren modeller mi?
merhaba bir bilgide mavi bilgisayar sayfasına düştü http://www.mavibilgisayar.com/ud/8739 900serisi 20gb linux yüklü beyaz renk 499dolar+ kdv görünüyor. Acaba beyaz dışında 900 serisi yokmu? siyah rengide var diye duymuştum ama hep beyaz reklamları ortada geziyor. selamlar...
Benim i-mate jasjar PDA'm mevcut. 3,6 inç ekranı mevcut ve 640x480 çözünürlüğü var. Diğer PDA lara göre görüntü kalitesi bayağı iyi. Şimdi bu 7 inç lik modelde çözünürlük 800x480. Çözünürlük benim PDA dan biraz fazla iken ekran boyutu iki kat fazla nerdeyse.. Diğer yandan 9 inçlik modelde 1024 x 600 çözünürlük mevcut. İnternet ve film izleme amaçlı olarak alacağımdan dolayı bu modellerden hangisi görüntü kalitesi açısından evdeki 17 inç philips monitörüme göre iyidir ya da kötüdür. Almak istediğim 7 inçlik model fakat filz izlerken görüntü kalitesi kötü olabilir diye korkuyorum. 9 inç liğinde hem fiyatı biraz fazla benim için, hemde kapak rengi sadece beyaz. Almaya karar vermiş biri olarak bana hangisini önerirsiniz.
901 modelindeki intelin yeni Atom işlemcilerini test etmişler 900 Mhz Celeron M den düşük çıkmış performansı
ilginç.asus eee pc üzerindeki dothan 600 mhz e downgrade edilmiş hali ama o konu aşılıyormuş.gerçi testi eee pc üzerinde yapmamışlardır. super pi testi genel performansı ölçmek için ne kadar güvenilir acaba? testeki gibiyse aslında bayağı sevindim.yukarıda 700 hakkında bir şeyler sordum ama almışken 900 modelini almak daha mantıklı sanırım.zaten o kadar bekledik bir de atom işlemcilisini beklemek zor olur.
hepisinde aynı işlemci var fakat bir tek 900 modelinde gerçek hızı olan 900 mhz de çalışıyor 700 de 571 MHz e 701 de 630 mhz de downclock edilmiş.galiba enerji tasarrufu için.eğer çeşitli programlarla ayarlayabiliyorsak dezavantaj sayılmaz.gerekirse 900 mhz modeli alsak da downclock yapabiliriz.
900 modelinde 8.9" 1024x600 çözünürlüğünde ekran var diğer tüm modellerde 7" 800×480 çözünürlüğünde.bu oldukça düşük.hiç değilse 800x600 olabilirdi.bir şekilde 1024.768 piksel çözünürlüğe çıkartılabiliyormuş.7" de pek iyi olmaz herhalde. büyük boyutlu ekran kenarlardaki boşlukları da yok ettiği için daha estetik görünüyor ayrıca.
700 modelindeki ram entegre ve hiç bir şekilde değişim olmuyor.diğer tüm modellerde 2 gb destekli tek slot var.gayet iyi.
700 ve 701 surf modelinde kamera yok.diğer 701 modelliernde 300k 900 e 1.3 mp kamera var.