Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ASUS EEPC T��RK�°YEDE !!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Asus >> Cevap: ASUS EEPC TÃ��RKÃ�°YEDE !!! Sayfa: <<   < önceki  9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Fenerbahçe.

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 0:01:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

1)Harici HDD ile nasıl Windows XP kurucağız?
2)HP'nin 419$'a laptopu var o nasıl?
3)Ürün aldığıma pişman eder mi?(kısıtlı bir bütçem var)
4)Sadece WI-FI kullanmak için alacağım.(Burası küçük bir şehir ama her taraf WI-FI)
5)Harici HDD kesinlikle alacağım. Buna göre bana hangi modeli önerirsiniz?(700 veya 900)
6)Bunun dışında önerebileceğiniz başka model var mı?(datron hariç)

Teşekkürler.

3cagdas3

30 Haziran 2008; 3:17:38 

Arkadaşlar PC 900 almayı planlıyorum da kutunun içinde xp sürücüleri geliyor dimi? Bir de xp yi harici dvd den kurabilirmiyim ?

"Türkçemiz Yok Olmasın"
aondur

30 Haziran 2008; 8:36:45 

XP sürücüleri geliyor.
Ancak XP yi harici DVD den direk kuramazsın, önce nlite ile kırpman gerekiyor.
Sonra sorunsuzca kuruluyor.

Fenerbahçe.

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 11:32:01 

4)Sadece WI-FI kullanmak için alacağım.(Burası küçük bir şehir ama her taraf WI-FI)
5)Harici HDD kesinlikle alacağım. Buna göre bana hangi modeli önerirsiniz?(700 veya 900)

Teşekkürler.

entrapmen

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 12:17:54 

quote:

Orjinalden alıntı: Fenerbahçe.

Teşekkürler.

1) Nasil kurulacagina dair dokumanlar onceki sayfalarda verilmisti. Genel olarak eeeuser.com adresinden bilgilerin tamamina ulasabilirsiniz. Ayrica google aramasiyla da...
2-3-4) Bu urunle o urun arasinda daglar kadar fark var. Hangi amacla kullanacaksiniz siz bu urunu? Sadece wi-fi kullanma tabirini ilk defa goruyorum ama bu urunun wi-fi gayet kuvvetli.
5) Sizin tercihinize kalmis bu. 900 modelindeki farklilik sadece hafiza boyutunda degil. Ayrica harici hdd ile birlikte bu urunu tasimayi dusunuyorsaniz 2. secenekte dile getirdiginiz HP 'yi alip kullanmaniz daha yarariniza olabilir.
6) Bunun muadili Turkiye'de satisa cikmis baska bir urun yok. Bence once siz ne icin kullanacaginiz konusunda bir karar verin. Bu urun tamamiyle mobilite uzerine bir urundur.

The greatest thing you'll ever learn is just to love, and be loved in return. - Moulin Rouge
Fenerbahçe.

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 13:28:17 

Ben bilgisayarı sürekli yanımda götüreceğim.

EngineerInDefenceInd

30 Haziran 2008; 13:31:50 

Arkadaşlar EEE PC'ye kurulmak üzere nlited XP kurulumunu bitirdim...
Turkçe Klavye ve Bluetooth desteği de gömülü durumda.
Şu anda sadece kendime ait XP Pro. için hazırladım ama eğer isteyen olursa XP KEy'ini sonradan girilerek kurulum yapılabilecek bir XPEEElite.iso da hazırlayabilirim.
Kurulum 10-15 dk sürüyor ardından EEE PC ile Gelen XP driver CD'sini takıp driver kurulumunu yapıyorsunuz ve akabince page file'ı iptal ettiğinizde ve firefox ile VLC player kurulumlarını da yaptıktan sonra 800MB'lik XP'niz kurulu oluyor.
Artık ondan sonra OpenOffice portable gibilerini de indirip kurmak size kalıyor...

Herneyse..
Çarşamba günü tatile çıkacağım ama sonraki pazartesi PM'den isteyenler için bu XP kurulumun .iso sunu biryerlere upload edebilirim.

Sarap içip güzel sevmek mi daha iyi,Iki yüzlü softalari dinlemek mi?Sarhosla asik cehenneme gidecekse,Kimselerin görecegi yoktur cenneti. Ömer HAYYAM

ATATÜRK DÜSMANLARININ DÜSMANIYIM
3cagdas3

30 Haziran 2008; 13:49:08 

quote:

Orjinalden alıntı: aondur

XP sürücüleri geliyor.
Ancak XP yi harici DVD den direk kuramazsın, önce nlite ile kırpman gerekiyor.
Sonra sorunsuzca kuruluyor.

Nlite ile kırplmış bir XP im duruyor bilgisayarda

"Türkçemiz Yok Olmasın"
sybellera

30 Haziran 2008; 15:42:30 

Arkadaşlar, eee pc 900 bulamadığınızı yazmışsınız. ben kadıköyde eksen bilgisayardan aldım. çok memnunum. linuxu silip windows yükleyince pil ömrü yarı yarıya düştü. eğer çok gerekmiyorsa linux ile kullanın derim.
ayrıca şu windows nasıl kırpılıyor hala anlayabilmiş değilim. bu bilgiye şiddetle ihtiyacım var. çünkü benim 4 gb lık yerim windows ve gerekli diğer prg. ile doldu. yeniden format atıp kırpılmış windows kurmam gerekiyor. kimse bu konu hakkında bir şey bilmiyor. nlite nedir? açıklar mısınız?

EngineerInDefenceInd

1 Temmuz 2008; 10:07:30 

Ayrı konu açmıştım kitlemişler..
buraya kopyalayayım dedim..
Sevgiler...

----------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşarlar adamın birisi uğraşmış didinmiş linkdeki tutorial'i hazırlamış.
Birebir uygularsanız başarılı olursunuz
YALNIZZZZ
Türk kullanıcılar bizler için unutulmaması gereken noktalar:
1- BLUETOOH ve IR-DA driverlarını kaldırmayın (yani ilgili yerlerin yanlarındaki kutuları İŞARETSİZ bırakın)
2- Keyboard ve Language kısımlarında ana kutuyu işaretledikten sonra içlerini açın ve Türkçe ile ilgili kutuların işaretlerini mutlaka kaldırın yoksa bir daha yükleyemiyorsunuz.
3- Mutlaka ama mutlaka page file ile ilgili kısmı yapın korkunç yer tasarrufu sağlıyor.
4-Display kısmında "custom"a tıklayıp "1024-600" hazırlayın (EEE 900 için)

Bir deee
Driver'ları ASUS'un CD'sinden otomatik yüklemenizi tavsiye ederim oteki türü hata yapma ihtimaliniz çok yüksek.

ve son olaraaak
BIOS'un advanced kısmındaki OS (finished/started) ayarını da atlamayın.

http://www.i64x.com/eeexp.php

herkese kolay gelsin..

Sarap içip güzel sevmek mi daha iyi,Iki yüzlü softalari dinlemek mi?Sarhosla asik cehenneme gidecekse,Kimselerin görecegi yoktur cenneti. Ömer HAYYAM

ATATÜRK DÜSMANLARININ DÜSMANIYIM
bynedim

Sisteme Gözat

1 Temmuz 2008; 15:54:36 

Hepsiburada'dan ısmarladım.. Hızlı gönder ile 24 saat garantisi vardı fakat dün ısmarlamama rağmen bugün kargoya verilmiş..

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72489

Herneyse bugün beklerken yarın elimde olacak sanırım.. 20G modelini ısmarladım, 4gb'ı xp kullanmayı planlayan biri olarak tamamen doldurma ihtimalim ve de 7'' ekranın çözünürlükte biraz geri kalması beni düşündürdü, ayrıca 20G modelinde sadece 128mb ekran kartı var sanırım, ufak çaplı autocad vs. programlarına da daha rahat imkan tanır..

Özel bir sorum olacak, ben Asus notebookların malzeme kalitesinden çok çektim, durduğu yerde parçalanan notebook'um oldu, bu eeepc'lerde biraz ucuz ve özensiz gibi geliyor, malzeme kalitesi nasıldır acaba?.. Yani özensizden kastım teknosada uzaktan baktığımda pek sağlam gibi görünmedi gerçekte nasıldır acaba?..

Yarın gelicek gerçi ama hazırlıklı olayım..

Bir de 7'' ekranlı modellerin hepsi dokunmatik ekran mı? Yoksa bu dokunmatik ekran olayı sonradan bir aparatla mı sağlanıyor, ayrıca 8.9'''e de entegre etme imkanımız var mı dokunmatik ekranı?..

..En güvenilir insan, güvenmeyi bilen insandır..
serinkan

1 Temmuz 2008; 16:03:28 

harici sürücüden xp, nlite ile oynanmadan rahatlıkla kurulabilir, çok da nefis kullanılır. tavsiyem nlite ile uğraşarak gözlerinizi ağrıtmayın.

AMD Athlon 64 x2 4000+ Brisbane, MSI K9N Ultra-2f, axle geforce 8800gt 512 mb, 2*1gb Kingston 667 mhz ram, 2*320 gb wd hdd, Coolermaster 534, Viewsonic 20" v2030 lcd monitör