arkadaşlar coolermaster cm 690 kasamın yan kapağına iki tane fan almak istiyorum biraz araştırma yaptım aşağıdaki iki ürün hoşuma gitti.Öncelikle bu ürünleri karşılaştırmanızı istiyorum eğer ikisi yeterli değilse sizin önerebilceğiniz bi model var mı? Sessizlik önemli biliyorsunuz yan kapaktaki delikler sebebiyle oldukça ses yapıyor .Şimdiden teşekkür ederim
Sessizlik önemli biliyorsunuz yan kapaktaki delikler sebebiyle oldukça ses yapıyor
quote:
Buradaki fanların ya cfm si düşük ya da dB si yüksek.
psu ya takilan yan kapaga takilan egzosa takilan yonu degisik ayni fan farkli ses cikarir, 12cm fandan 100 cfm beklersen anca fm serisi alirsin o da 40 kusur db yani kotu degil tavsiye edilen fanlar ancak revoltec kullaniyorum giris cikis.22.5db midir bilmem ama 1200 devirde gurultulu 1000 devir yapmak gerekiyor.hele kapakta daha hizli donen fan kulaklara zarar bence.
Veya Xilience. Bu markalar disinda fana para vermeye degmez bence. FM serisi var SilverStone un ama oda sesli. Sesi kisinca bi ozelligi kalmiyo hava uflemiyor adam gibi
hareket noktan fiyat/performans ise seçimin doğru, ama amaç sessizlik ve performans ise önerim silenX XTREMA 120X25mm 72 cfm+14 db fireball ama stokta yok mayıs ortalarını beklemek zorundasın. slm
hareket noktan fiyat/performans ise seçimin doğru, ama amaç sessizlik ve performans ise önerim silenX XTREMA 120X25mm 72 cfm+14 db fireball ama stokta yok mayıs ortalarını beklemek zorundasın. slm
ben de bu fandan alıcaktım ama kullananların yorumlarından hareketle max. 1 sene ömür biçtikleri için vazgeçtim.
120 malesef kasada yok takabileceğim yer ztn kasamda fanda yok şu anda bunu psu ya takıcam şu anda benim aradaığım kuzey köprüsü ekran kartı ve ses kartına yapıştıra bileceğim küçük fanlar aynı zamanda ucuz olması lazım
Aynısı bende var, aşırı gürültülü bir fan. 1400 değil 1600 devirde dönüyor ve gürültüsü çok fazla. Hatta fan kontrolcü takıp hızını minimuma düşürmeden önce kasamda en çok gürültü yapan şeydi.