Arkadaşlar pc yi çalıştırdııgımda bir çeşit bogucu, elektronik bişey yanıyormuş gibi bir yanık kokusu gelmeye başlıyor ve pc nin kasasına elimi dokundurdugumda aşırı ısındıgını farkediyorum.. Daha sonra ise bu ısınma max oldugunda pc kendini resetliyor.. Kasanın içini açtıgımda kokunun kaynagının, kasanın içinde en üstte duran "QC pass" yazan kutudan geldiğini düşünüyorum, sanırım güç kaynagı o.. Güç kaynagım yanmış veya yanmakta olabilir mi? pc ye ne gibi zararlar verir ? kokunun kaynagı nedir? Not: pc nin içini elektrik süpürgesiyle güzel bi şekilde temizliyorum, yani tozlar yanmış olamaz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamil8135 -- 9 Mayıs 2008; 19:40:42 >
Elimi pc nin arkasına en üst taraftaki delikli olan yere tuttugumda orası ateş gibi sıcak ve etrafında da ısınma var.. ayrıca önceden bu olay basıma geldiğine pc yi kapayıp biraz dinlendirdikten sonra bu sorun ortadan kalkardı, fakat bu sefer ne yaptıysam hala kokuyor ve ısınıyor..
Isınıyorsa yan kapakları aç dene psu at. Güzel tagan 480 veya daha alt birşey tak. Soğutamıyormusun bilgisayarıki o kokuyu veriyor sana. Bir psu için diğer Kartları riske sokma
arkadaşım o pciyi açma sen diğer parçaları da yiyebilirsin. psu yanarsa genelde yalnız yanmaz. para problem diilse tagan veya ocz al bi tane. 120-130 liradan başlıyo ama bu işin erbabı bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonidass -- 5 Mayıs 2008; 0:09:04 >
pc 2 yıllık anakartım asus, işlemcim amd athlon 3800, psu da su 450 watlık olan en fazla 200 watt a kadar olan çin malı ucuz şeylerden :D ne tür bir psu önerirsiniz.. 1-2 yıl daha idare etsem yeter.. laptop alıcam pc pek bi işe yaramıcak o yüzden 15-20 mılyonluk bi psu düşünüyorum sizce nasıl olur??
arkadasım sen hıc yahni yedinmi? ne guzel bır yemektır yahnı lakin bırde bunun ucuz etten yapılmıs olanı vardırkı cok rezalet tad verır... anladın sen benim nedmeek istedigimi..
Anladın anladın gozlerınde goruyorum bunu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastery -- 5 Mayıs 2008; 20:57:03 >
GÜZEL Bİ GÜÇ KAYNAGI ALMANI TAVSİYE EDERİM MARKASINDAN FLN ANLAMIYORSAN POWER SUPPLY ELİNE ALMAN YETERLİ OLUR GÜÇ KAYNAGININ KALİYESİ ZATEN AGIRLIGINDAN DA BELLİ OLUYOR
GÜZEL Bİ GÜÇ KAYNAGI ALMANI TAVSİYE EDERİM MARKASINDAN FLN ANLAMIYORSAN POWER SUPPLY ELİNE ALMAN YETERLİ OLUR GÜÇ KAYNAGININ KALİYESİ ZATEN AGIRLIGINDAN DA BELLİ OLUYOR
karpuz seçer gibi power supply seçicem Bu arada pc 3-4 saattir acık olmasına ragmen en ufacık koku ve ısınma yapmadı.. kasanın ön tarafı hafif yukarda gibiydi, o egimi düzelttim bu sefer psu sorun cıkarmadı.. acaba egımden dolayı fanın pervanesi bi kabloya falan mı temas ediodu :S o yuzden asırı ısınma olabilir mi acaba ?
fanlardan geliyodur koku büyük ihtimal. psu 'da olabilir. başka bir psu ile dene. FSP psuları tavsiye ederim
İzmirdeyim satıcak varsa alırım alıcaz artık bi tane psu önerileriniz için saolun da hala kafamda soru işareti olan yerler var.. Bazen açıyorum pc 5-6 saat acık oldugu hale herhangi bir koku ısınma yok, bazen ise yarım saatte ateş gibi oluyor.. eger bozuk olsa temelli ısınır ama her zaman ısınma problemi olmadı..
Belki de sorun PSU da değildir.Senin dediğin gibi fanlar kablolarla temas edebilir ve yanık kokusu olabilir. Emin değilsen bir tanıdıktan Bir PSU al dene eğer sağlamsa sen yeni PSU alacaksın
hocam sağlam bir psuyla dene ilk önce sonra gerekeni biz söyleriz zaten burdan temas sorunu olabilir ki aynı sorunu önceden yaşamışlıgım var psu alcaksan illa high-power denemelisin watt uyumluluğunu da sistemin özelliklerini yazarsan ona göre yardımcı oluruz allah yardımcın olsun