Giriş | |
|
|
|
5 Mayıs 2008; 0:22:55
|
|
|
Bende Vista Ultimate 64 bit türkçe kullanıyorum. Vista X64 bit için çıkan SP1 paketini yükle.. Ayrıca Anakart ve donanımlarının güncel Vista Driverlarını yükle.. 60 derece normal değil..İmzamdaki sistem Ram 1 gb ve Ekran kartım onboard olmasına rağmen, 30-32 derecede stabil kullanıyorum.. Kolay gelsin..
SİSTEMİM..:) İşlemci: AMD X2 5600+ ,Anakart: GİGABYTE MA69G-S3H ,Ram: OCZ 1GB GOLD EDITION DDR2 800Mhz ,Hardisk:WD3200AAKS 16 mb SATA II, DVD-RW: SAMSUNG SH-S203N SATA ,Ekran Kartı: ATI™ Radeon™ X1250(Onboard) ,Kasa: Termaltake VG8400BNS(400W) ,Monitor:AOC 19" 916Swa ,Vista Ultimate x64 Bit Türkçe.
|
|
|
|
|
5 Mayıs 2008; 0:48:03
|
|
|
arkadaşlar peki bende 64bit vista kuruluydu 4gb görmüyordu 3.5 görüyordu bu nasıl olur
|
|
5 Mayıs 2008; 1:43:35
|
|
|
Ah rkardeşim ah... Bu zerotherm cf900 senide mi yaktı. Ben u soğutucuyu 8400 aldığımda fanınıda görünce bu stok fan yetmez diye araştırmadan satıcınında önerisiyle almıştım. Neyse montajıda ben yapmadığımdan montajla ilgili ir sorunda yoktu. Eve etirdim çalıştırdım sistemi bide ne öreyim işlemci yük altına irince neredeyse 100 dereceyi buluyor. Ne oluyor dedim kendi endime. Tabiki önce elle kontrol yaptım. Soğutucu bayağı soğuk ama anladım ki asıl işlemci yüzeyine deyen yer yanıyor. Sende soğutucunun anakarta vidalanan yerlerine elini deyirirsen bu durumu göreceksin. Neyse dedim fanı yavaş dönüyor acaba ondan mı? Birde gülya üzerinde ısı sensörü var. Ancak gel görki bu ısı sensörü asıl işlemci yüzeyine elen yere konulmadığından ısıyı ölçemiyor dolayısıyla fan hızı artmıyor. Peki fan hızı artınca ne oluyor. Hemen yazıyorum hiçbir şey değişmiyor. Netten araştırmaya başladım ısı sensörünün kablosunu esince fan son hızda döndüğünü yazıyordu. Bende garanti apsamı dışına çıkmasını göze alarak kabloyu kestim ama deminde yazdığım üzere hiç ir şey değişmedi. Değişen şey soğutucunun garanti apsamıdışına çıkmasıydı. Gelelim sadete : Hocam hemen o soğutucuyu çıkarıp yeni soğutucu alamıyorsan ya da değiştirme yapamıyorsan stok fanı tak. Göreceksinki stok fan o soğutucudan çok daha fazla iş görecek. zerotherm cf900 bence üretim atalı ir ürün. Not : zerotherm'in diğer modellerine bir şey diyemem. Çünkü kullanmadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazilim -- 5 Mayıs 2008; 1:44:47 >
İNTEL E8400 3.0@4.05 ZALMAN 9700NT- GIGABYTE Ex38 DS4- KINGSTON HYPERX 2*1GB 1066MHZ- PALIT 7600GT SONIC- SEAGATE 3250410AS, SAMSUNG 750GB HDD,SSAMSUNG 19 961BF LCD- Sound Blaster X-Fi platinum fatal1ty champion ses kartı - LOGITECH Z 5500 SPEAKER- ss2 tv kartı- GP 550W PSU-
|
|
|
|
|
5 Mayıs 2008; 2:58:55
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: gazilim Ah rkardeşim ah... Bu zerotherm cf900 senide mi yaktı. Ben u soğutucuyu 8400 aldığımda fanınıda görünce bu stok fan yetmez diye araştırmadan satıcınında önerisiyle almıştım. Neyse montajıda ben yapmadığımdan montajla ilgili ir sorunda yoktu. Eve etirdim çalıştırdım sistemi bide ne öreyim işlemci yük altına irince neredeyse 100 dereceyi buluyor. Ne oluyor dedim kendi endime. Tabiki önce elle kontrol yaptım. Soğutucu bayağı soğuk ama anladım ki asıl işlemci yüzeyine deyen yer yanıyor. Sende soğutucunun anakarta vidalanan yerlerine elini deyirirsen bu durumu göreceksin. Neyse dedim fanı yavaş dönüyor acaba ondan mı? Birde gülya üzerinde ısı sensörü var. Ancak gel görki bu ısı sensörü asıl işlemci yü | | | |