Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (412. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
19.656
Cevap
151
Favori
1.450.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 410411412413414
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun ss otodaki kirmizi v60 a baktim renginin nazar cekmesi ve ikinci elinden korktum 1000 tl lik puruzle beraber ayrildim satmak cok zor dediginize gore en asa 3 4 ayda satilir sanirim bagajda onemli sayilir ama cokta yolculuk seyahat eden bir aile degiliz. Alip 2-3 sene binilecekse alinmali konumuna arastirmalarim sonuc soktum bakalim ne yapicam.
  • orny82 O kullanıcısına yanıt
    Yeni aracınız hayırlı olun.
    Sizde biliyorsunuzdur CLA sürtünme katsayısında sınıfında en başarılı değerlere sahip.
    S6o ile aralarında hemen hemen 3oo kg yakın fark var buna mercedesin aktarma organlarında ki başarısı eklenince 2lt yakıt farkı bence olağan.
    Son hızda bile CLA 156 bg olmasına rağmen T4 den hızlı.
    CLA da sıkıntınız bence sadece iç mekan genişliğinde olur.
    C serisi kullanan bir arkadaşımı bugün kendi aracımla aldım aracın içine binince aman Allah'ım ne kadar ferah dedi.
    Kaldı ki benim aracımda C sersinde ki gibi içerisini aydınlık ve ferah gösteren cam tavan fonksiyonu yok!
    Bende aracın bagajı küçük onun için bu kadar geniş dedim.
    Arkadaşımda bana bagaj mı insan mı diye sordu bende tabi ki insan dedim.
    O zaman sıkıntı yok dedi:)
    Burada S6o açık ara önde.
    Burada CLA'nın iç mekan olayına hiç girmiyorum bile.
    İki yetişkinin CLA nın arka koltuklarında o iri kıyım koltuklarla beraber yolculuk yapması tam bir işkence.
    Bence CLA için en büyük risk,yarın öbür gün araç adetlerinin artmasıyla beraber bu aracın apaci arabası olmasıdır.
    Kaldı ki form olarak buna hiç uzak değil.

Tekrar kazasız belasız günlerde kullanmanız dileklerimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imagoodman -- 11 Eylül 2013; 13:11:33 >

• CLA - S60 kıyaslaması yapmayalım arkadaşlar ayıp oluyor. Otomobil sadece yakıt tüketimine göre kıyaslanmaz.
  • CLA -S60 kıyaslamasını yakıt olarak yaptım ama iç mekan kalitesi derseniz S60 1 adım önde bunu açık olarak söyleyeyim. Evet sportif tasarım güzel bir his ama S60 yanında çok plastik premium hissinden uzaklaştırıcı duruyor CLA ki ben AMG aldım. Bir E serisi ile kıyaslayabilirim S60'in iç mekanını ki E serisi gerçekten iç mekan kalite ile aaa bu Mercedes dedirtiyor. CLA'da bu hissi tam olarak alamıyorsunuz.
  • Uzun süredir Balder 17" jantlı, 2.0T aracımın lastiklerini değiştirmek için araştırma yapıyordum. Üzerindeki Continental Sportcontact 3 lastikler balon yaptığı için oldukça çekinerek kullanmak sorunda kalmıştım.

215/50/17 95W pek rastlanılan bir ebat olmadığından bulabildiğim lastikler ya çok pahalı ya da güvenemediğim isimlerdi.

Sonunda hepsiburada.com dan bu yıl piyasaya çıkan Nokian zLine lastikleri aldım. Forumun önceki sayfalarında da önerilmişti, araştırmalarım da bu yönde olunca tereddüt etmedim. Fiyatları da Continental ve Michelin gibi lastiklere göre daha uygun.

Lastikleri önceki gün teslim alıp, dün de montajını yaptırdım. Lastikler 2013 9. hafta üretimi.

İlk izlenimlerim eski lastiklerime göre daha sessiz oldukları. Biraz daha yol yaptıktan sonra izlenimlerimi ekleyeceğim.

Lastik değişimi konusunda arayışta olan Volvo severler için deneyimimi paylaşmak istedim.

Herkese kazasız sürüşler dilerim,

• quote:

Orijinalden alıntı: fato65

Uzun süredir Balder 17" jantlı, 2.0T aracımın lastiklerini değiştirmek için araştırma yapıyordum. Üzerindeki Continental Sportcontact 3 lastikler balon yaptığı için oldukça çekinerek kullanmak sorunda kalmıştım.

215/50/17 95W pek rastlanılan bir ebat olmadığından bulabildiğim lastikler ya çok pahalı ya da güvenemediğim isimlerdi.

Sonunda hepsiburada.com dan bu yıl piyasaya çıkan Nokian zLine lastikleri aldım. Forumun önceki sayfalarında da önerilmişti, araştırmalarım da bu yönde olunca tereddüt etmedim. Fiyatları da Continental ve Michelin gibi lastiklere göre daha uygun.

Lastikleri önceki gün teslim alıp, dün de montajını yaptırdım. Lastikler 2013 9. hafta üretimi.

İlk izlenimlerim eski lastiklerime göre daha sessiz oldukları. Biraz daha yol yaptıktan sonra izlenimlerimi ekleyeceğim.

Lastik değişimi konusunda arayışta olan Volvo severler için deneyimimi paylaşmak istedim.

Herkese kazasız sürüşler dilerim,

hayırlı olsun, en baba lastiği almışsınız. zline yüksek performans lastiği

• v60 rline ın büyüsünden çıkara bu gün izmirde ki bir araca kaporamı yolladım. ALLAH nasip ederse yarın uçakla giip teslim alıcam aracımı.interneten izmirde volmar isimli ve kendisini ve teknisyenlerini profesyonel olarak tanıtan bir yüzü olduğundan aradım ve ekpertiz için randevu aldım. yetkili servisler boya durumu ile ilgili bilgi vermiyorlar ve arabanın arkas ekspertizi mevcut 6 ay önce yapılmış ( boyasız olduğuna dair). aracın tek kusuru 18 lastiklerinin 10000 km den az bir ömrünün kalması birde araç 34000 de servise girmiş yıldan ötürü çu an 41000 km de ne zaman servise sokmak lazım aracı serviste ne gibi uygulamlar yapılıacak bilgim yok. garantisi devam ettiğinden orjinal servise götürücem aracı.
    aracın özellikleri advance paket beyaz araca taba rengi deri security paket ve 18 jant sunroof kazasız ve boyasız bir araç. v60 rline ise aklımda kaldı nerdeyse alıyordum çok etkileyici bir araba. bizim insanımız ayda 50 tl az benzin yakıcam diye golfe 75000 lira verir aslan gibi araba galeride yatar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliyamanGS -- 11 Eylül 2013; 20:19:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burakthy

v60 rline ın büyüsünden çıkara bu gün izmirde ki bir araca kaporamı yolladım. ALLAH nasip ederse yarın uçakla giip teslim alıcam aracımı.interneten izmirde volmar isimli ve kendisini ve teknisyenlerini profesyonel olarak tanıtan bir yüzü olduğundan aradım ve ekpertiz için randevu aldım. yetkili servisler boya durumu ile ilgili bilgi vermiyorlar ve arabanın arkas ekspertizi mevcut 6 ay önce yapılmış ( boyasız olduğuna dair). aracın tek kusuru 18 lastiklerinin 10000 km den az bir ömrünün kalması birde araç 34000 de servise girmiş yıldan ötürü çu an 41000 km de ne zaman servise sokmak lazım aracı serviste ne gibi uygulamlar yapılıacak bilgim yok. garantisi devam ettiğinden orjinal servise götürücem aracı.
    aracın özellikleri advance paket beyaz araca taba rengi deri security paket ve 18 jant kazasız ve boyasız bir araç. v60 rline ise aklımda kaldı nerdeyse alıyordum çok etkileyici bir araba. bizim insanımız ayda 50 tl az benzin yakıcam diye golfe 75000 lira verir aslan gibi araba galeride yatar.

Hayırlı olsun.
    R-desing hakîkaten iç kalacak bir araç.Ama bahsettiginiz araç gayet guzel.kazasiz belasız günlerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

v60 rline ın büyüsünden çıkara bu gün izmirde ki bir araca kaporamı yolladım. ALLAH nasip ederse yarın uçakla giip teslim alıcam aracımı.interneten izmirde volmar isimli ve kendisini ve teknisyenlerini profesyonel olarak tanıtan bir yüzü olduğundan aradım ve ekpertiz için randevu aldım. yetkili servisler boya durumu ile ilgili bilgi vermiyorlar ve arabanın arkas ekspertizi mevcut 6 ay önce yapılmış ( boyasız olduğuna dair). aracın tek kusuru 18 lastiklerinin 10000 km den az bir ömrünün kalması birde araç 34000 de servise girmiş yıldan ötürü çu an 41000 km de ne zaman servise sokmak lazım aracı serviste ne gibi uygulamlar yapılıacak bilgim yok. garantisi devam ettiğinden orjinal servise götürücem aracı.
    aracın özellikleri advance paket beyaz araca taba rengi deri security paket ve 18 jant sunroof kazasız ve boyasız bir araç. v60 rline ise aklımda kaldı nerdeyse alıyordum çok etkileyici bir araba. bizim insanımız ayda 50 tl az benzin yakıcam diye golfe 75000 lira verir aslan gibi araba galeride yatar.

Aracınız hayırlı olsun. Kalın yaptığım kısımdaki sözleriniz çok doğru. Anlık kısa vadeli ekonomik gibi görünen hesaplarımızın çoğu uzun vadede ekonomik olmuyor aslında. Ama bunu sıcak iklimin sıcak kanlı insanlarına anlatmak zor! Şöyle bir örnek vereyim. Üç ay önce 32 bin km'de 2009 model 2.0T S60 I aldım, 47bintl 'ye. İki hafta önce araca 50bin teklif ettiler. Teklif eden bir de akıl verdi, "siz yeni V40 alın" dedi. V40 D2 benimkinin neredeyse yarısı kadar yakıyor; yani, bayağı ekonomik! Ancak, benim aracımın donanımına denk bir V40 D2 powershift 100bin tl. Yakıtı ekonomik diye bu işe girersem hesaplamalarıma göre aradaki 50bin tl'yi 100 yılda geri alabiliyorum :)

Tekrar iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

• Merhaba arkadaşlar

Bende 2011 v60 d3 var aracı alalı 1 ay oldu araçtan genel olarak çok memnunum fakat arada sırada vitesi p sen d ye alınca silkelenme ve tak diye bir vurma sesi geliyor. Giderken vites geçişlerinde hiç sorun yok servis de garantiden direksiyon pompası değişimine gittiğimde söyledim baktılar bir sıkıntı yok dediler aracın şanzıman yağıni değiştirmek mi gerekir yada yazılımsal bir sıkıntı mı mekanik anlamadım. Fırsat bulursam maslak evo ya gidicem daha önce sürekli zeytinburnu da girmiş araç servis e

• N'den D'ye alinca mi yapiyor yoksa P'den mi?

Ben Vitesi PYe takmadan once el frenini cekmeye diktat ediyorum. Vites El freni cekmeden P'ye takilipta arac park halinde biraz kayarsa P'den cikis biraz sarsintili olabiliyor maalesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • araci aldim izmirden geliyorum hatta su an bandirma ido ile yenikapiya gelmek uzereyim cok beyendim ama en cok ta frenlerini. bu arada her sey var aracta lastik basinc sensoru yok birde aku zayif diyor garanti 3 sene idi sanirim akuyu degistirirlermi garantiden ? yakitta 170 120 ara ara durma tragik 50-60 7.9 otalamadayim

• s60 da powershift şanzıman neden büyük oranda kaldırıldı?. makyajla birlikte sadece d2 motorda sunuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan27m -- 13 Eylül 2013; 9:16:50 >
  • quote:

araci aldim izmirden geliyorum hatta su an bandirma ido ile yenikapiya gelmek uzereyim cok beyendim ama en cok ta frenlerini. bu arada her sey var aracta lastik basinc sensoru yok birde aku zayif diyor garanti 3 sene idi sanirim akuyu degistirirlermi garantiden ? yakitta 170 120 ara ara durma tragik 50-60 7.9 otalamadayim

Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler.. S60 çok keyifli bir araç gerçekten..
  • kaan27m K kullanıcısına yanıt
    Kaldırıldı derken hangi motor seçeneğinden kaldırıldığını kastediyorsunuz. Benim bildiğim D2(Dizel 1600cc) ve T4(Benzinli 1600 cc) motor seçeneklerinde Powershift mevcuttu ve aynen devam ediyor.
  • T4 motorda yok.
  • kaan27m K kullanıcısına yanıt
    T4 motor Powershift'tir sizin gönderdiğiniz link TR'ye ait değil. doğru bilgiye sayfasından ulaşabilirsiniz
  • Bize ayrı şanzıman olacağını sanmıyorum. web sayfası bence güncel değil.
  • ayagikiz tozuyla soru soriyim araba ilk kalkistahafif bir ses geliyor girc gibi metale benzer arada

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan27m

Bize ayrı şanzıman olacağını sanmıyorum. web sayfası bence güncel değil.

Ayrı şanzıman değil zaten, 180 BG gücüne sahip 1,6 Benzinli Motor için tüm Volvo'lada kullanılan şanzıman Powershift'tir. Web Sayfası güncel. TR'ye zaten düz vitesi gelmiyor. Yani TR'de T4 alacaksanız bilin ki bu Powershift olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 410411412413414
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.